کد خبر: ۴۲۰۹۴
تاریخ انتشار: ۲۶ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۸:۴۲
رییس کمیسیون اصل نود مجلس از معرفی مسئولان کم‌کار در حوزه مبارزه با زمین‌خواری به قوه قضائیه خبر داد و گفت: استان‌های شمالی، اردبیل، تهران، البرز دارای بیشترین تخلفات در زمینه زمین‌خواری و تصرف هستند.
حدود 8 ماه پش بود که رییس کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی در راستای بازدیدهای این کمیسیون پیرامون مبارزه با پدیده زمین‌خواری، از منطقه کلاردشت استان مازندارن بازدید کرده بود.

پورمختار امروز – سه شنبه 26 اسفندماه- نیز مجددآ در کلاردشت - که در 48 کیلومتری شهر چالوس و در 170 کیلومتری پایتخت قرار دارد - حضور یافت تا از نزدیک و به صورت سرزده در جریان روند مبارزه با پدیده زمین خواری در این منطقه گیرد.

پورمختار و هیئت همراه حدود ساعت 11 وارد فرمانداری شدند و بعد از یک ساعت با حضور مسئولین ذیربط جلسه تشکیل شد تا اقدامات انجام شده را بررسی کنند.

همچنین مسئولینی از وزارت جهادکشاورزی، بخشدار مرکزی، رئیس دادگستری شهرستان، رئیس مدیرکل منابع طبیعی غرب استان مازندران، شهردار، رئیس شورا و رئیس جهاد شهرستان در این جلسه حضور داشتند.

در این نشست مجموعاً تمامی مسئولین ذیربط حضور داشتند و گزارشات خود را به صورت شفاهی ارائه کردند.

البته در پایان این جلسه به صورت تلفنی با استاندار مازندران صحبت شد تا توجه بیشتری به مبارزه با پدیده زمین‌خواری صورت دهند، استاندار مازندارن نیز قول داد که موضوعات را پیگیری کنند و طی روزهای آینده به صورت غیرمحسوس این موارد را دنبال کنند.

هدف از بازدید سرزده

محمدعلی پورمختار در حاشیه این جلسه در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار پارلمانی باشگاه خبرنگاران به اهداف سرزده خود از منطقه کلاردشت اشاره کرد و گفت: برای این که از نزدیک نگاه قوی‌تری نسبت به عملکرد دستگاه‌های مسئول در امر مبارزه با زمین‌خواری، حفاظت از منابع طبیعی و اراضی کشاورزی و جلوگیری از تجاوزات و تصرفات این اراضی و تغییر کاربری‌های غیرقانونی در گذشته داشته باشیم، این سفر را انجام دادیم.

کلاردشت؛ رتبه نخست زمین خواری

وی با بیان این که این سفر که به غرب استان مازندران و مشخصاً کلاردشت بوده است، افزود: سفر کلاردشت به این منظور صورت گرفت که در این شهرستان بیشترین تخلفات را در امر زمین‌خواری شاهد هستیم.
رییس کمیسیون اصل ود مجلس تصریح کرد: کلاردشت با استناد به چند هزار واحدی که به طور غیرمجاز در این شهرستان ساخته شده، رتبه نخست را در مورد زمین‌خواری دارد، و یکی از محل‌هایی است که سوءاستفاده‌کنندگان و کسانی که به دنبال درآمدهای نامشروع هستند، کلاردشت را مورد هدف قرار داده‌اند.

وی ادامه داد: به همین دلیل با حضور در این محل - که برای چندمین بار نیز بوده است - درصدد بودیم که از عملکرد مسئولین ارزیابی‌هایی را صورت دهیم تا ببینیم از حدود 8 ماه گذشته که بنده در این شهرستان حضور داشتم، چه اقداماتی صورت گرفته است و هم برای آینده طبق فرمایشات مقام معظم رهبری تأکیدی داشته باشیم بر ضرورت اتفاق نظر و همدلی در خصوص فعالیت بیشتر به ویژه در تعطیلات نوروز صورت گیرد.

پورمختار گفت: با مسئولین جلسه مفصلی داشتیم، گزارشاتی گرفتیم و مواردی که لازم بود پیگیری کنند را به مسئولان اعلام کردیم به همین منظور با توجه به گزارشات متوجه شدیم خوشبختانه اتفاق نظری برای برخورد و مقابله با ساخت و سازها و تصرفات این اراضی گرفته شده است.

معرفی مسئولان کم‌کار در حوزه مبازه با زمین‌خواری به قوه قضاییه

وی افزود: به مسئولین نیز متذکر شدیم که مجلس بر روی این موضوع با حساسیت عملکرد آن‌ها را رصد می‌کند و قطعاً کسانی که در این امر نتوانند به خوبی اقدام کنند به مراجع قضایی معرفی می‌شوند و فعالان این امر را نیز تشویق خواهیم کرد.

6 استان، رکوردار زمین‌خواری

نماینه مردم کبودرآهنگ، لاله‌جین و بهار تأکید کرد: در این خصوص ما این موضوع را ادامه می‌دهیم و در تمامی استان‌ها به خصوص استان‌های شمالی، اردبیل، تهران، البرز که دارای بیشترین تخلفات در زمینه زمین‌خواری و تصرف است، پیگیری خواهیم کرد.

پورمختار در پاسخ به سوالی مبنی بر این که این بازدید در راستای تحقیق و تفحص از پنج استان بوده یا خیر، تصریح کرد: خیر، خودمان از کمیسیون اصل 90 پیگیری کردیم و آن موضوع به دست وزارت جهاد،‌ دفتر معاون اول است که بعضی از واحدهای احداث شده غیرقانونی را تخریب کرده‌اند.

وی تصریح کرد: در مورد این مسئله نیاز به یک اقدامات ریشه‌ای و اساسی است و با تخریب یا از این قبیل اقدامات مسئله حل نخواهد شد، به همین منظور ان شاء الله در سال آینده جلساتی را خواهیم گذاشت که مسئولین امر در دستگاه‌های ذیربط در بخش پیشگیری، نظارت و مبارزه با این مسئله تصمیمات دقیق‌تری را در این خصوص اتخاذ کنند.

رئیس کمیسیون اصل 90 مجلس شورای اسلامی ادامه داد: استفاده اصلی را در این موضوع عواملی برده‌اند که در حال حاضر در روی صحنه حضور ندارند. برای مثال فردی 40 هکتار زمینی را گرفته و هماهنگی‌های آن را انجام و این زمین را تفکیک کرده که این یعنی یک هزینه مشخصی داشته اما ارزش افزوده آن‌ها برابر شده است، سپس این‌ها را به افرادی فروخته که بی‌خبر از همه جا بوده‌اند و نمی‌دانند اساس کار نیز غیرقانونی بوده است و فریب تبلیغات آن شخص را خورده‌اند که در این جا مسئولین امر مقصرند زیرا نظارت کافی در این موضوع نبوده است. به همین منظور با اشخاصی مواجه هستیم که بی‌اطلاعند و واحد آن‌ها باید تخریب شود.

پورمختار گفت: واقعیت این است که همه مسئولین از منابع طبیعی، جهاد کشاورزی، شهرداری، بخشداری و... باید کنار هم این کار را انجام و گزارش دهند اما بیشترین مسئولین امر مورد نظرمان است، گرچه ممکن است در غفلت یک مسئول کارمندی تخلفی انجام دهد اما در واقع پاسخگوی اصلی آن مسئول است.

وی افزود: در گذشته نیز این اتفاقات افتاده و حتماً باید مسئولین در وزارتخانه‌های مربوطه از آن‌ها سوال شود که چرا جلوی این اقدامات گرفته نشده است، بعضاً نیز توجیحاتی را مانند نقض قانون یا دلایل اقتصادی را مطرح می‌کنند به لحاظ این که شهر و روستایشان درآمدی ندارد، به همین منظور باید امکاناتی را فراهم کنیم تا درآمدی به حساب شهر واریز شود یا اشتغال‌زایی صورت گیرد. به همین دلیل آن توجیحات که ممکن است به ظاهر منطقی باشد اما قابل قبول نیست را باید در قبالش تجدیدنظر کنیم تا نوع نگاهمان به این موضوع اصلاح شود.

رئیس کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: اگر کلاردشتی وجود دارد به واسطه این طبیعت، جلوه‌های زیبا و جنگل‌ها است به همین منظور اگر فردا روزی این جنگل‌ها تخریب شود و به صورت شهر درآید، دیگر کلاردشتی نیست که شما مدنظرتان است، ضمن این که حیات مردمان نیز در صورت از بین رفتن جنگل‌ها و منابع طبیعی به خطر می‌افتد.

ضرورت جلوگیری از زمین‌فروشی

پورمختار خاطر نشان کرد: مسئولین به جای آن که از سرمایه بخورند باید به فکر تولید ثروت و سرمایه باشند که متأسفانه به این موضوعات کمتر پرداخته می‌شود و آن چیزی که دنبال اجرایش هستند، سهل‌ترین کار است که همان فروش اراضی است که باید از آن جلوگیری به عمل آید؛ به همین منظور در سایر استان‌ها اقدامات مشابه صورت می‌گیرد، لذا کلاردشت را به عنوان الگو در این باره قرار داده‌ایم.

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین