کد خبر: ۴۱۰۵۰
تاریخ انتشار: ۲۰ اسفند ۱۳۹۳ - ۲۰:۲۰
معاون فرهنگی و تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم گفت: یکی از آسیب‌ها در زمینه فرهنگ، غافل بودن از مطالبات مقام معظم رهبری در ایجاد جبهه فرهنگی واحد است.
حجت‌الاسلام‌ سعید روستا آزاد، عصر امروز در جشنواره فعالیت‌های فرهنگی جوانان مؤمن و انقلابی لرستان که در سالن همایش جهاد کشاورزی برگزار شد، ضمن گرامیداشت یاد و خاطره حضرت آیت‌الله بروجردی و کمالوند، اظهارداشت: بحث فرهنگ آنقدر مهم و ویژه است که مقام معظم رهبری فرهنگی‌ترین شخصیت کشور و دوران معاصر ما است.

وی افزود: مقام معظم رهبری می‌فرماید آنچه که برای من به عنوان رهبر دغدغه بوده، فرهنگ است.

معاون فرهنگی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم عنوان کرد: معمولا" فرهنگ را این‌گونه تعریف می‌کنند که عقاید، باور‌ها و خلقیات اجتماعی افراد است و در دین اسلام نیز خداوند علاوه بر جنبه‌های معنوی اسلام به جنبه‌های مادی هم جلوه فرهنگی داده و می توان گفت که اسلام فرهنگی‌ترین دین است.

وی بیان کرد: اسلام، فرهنگی‌ترین برخورد‌ها را از متدین‌های خود انتظار دارد چرا‌که هر آنچه مربوط به انسانیت انسان، خلقیات انسان و رفتار فردی و اجتماعی انسان است، فرهنگ محسوب می‌شود.

روستا‌آزاد با اشاره به اهمیت فعالیت فرهنگی از نگاه قرآن، تصریح کرد: اینکه دانشجو، طلبه و کسبه وارد فعالیت فرهنگی می‌شوند برای این است که خلقیات و رفتار‌ها را به دین اسلام نزدیک کنند و هیچ دینی نگاهی با دقت و ریزبینی اسلام ندارد.

وی خاطر‌نشان کرد: نگاه کرامتی و فرهنگی که خداوند به انسان دارد، زیباست چرا‌که از نگاه قرآن هدایت و دست‌گیری از یک انسان مساوی با دست‌گیری از تمام بشریت است و این بزرگ‌ترین مژده برای جوانانی است که فعالیت فرهنگی می‌کنند.

معاون فرهنگی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم با اشاره به جوانانی که حول محور نماینده ولی‌فقیه در لرستان فعالیت فرهنگی انجام می‌دهند، گفت: قرآن می‌فرماید؛ اگر کسی در طول فعالیت خود، یک جوان را از بی‌هویتی، اعتیاد، بی‌خیالی نسبت به آینده و معاد و قیامت و بی‌تدبیری در زندگی نجات دهند، ثواب احیای تمام بشریت برای او نوشته می‌شود.

وی افزود: فرهنگ بسیار گسترده است حتی بحث بیکاری و تشویق جوانان به کار در حوزه فرهنگ بوده که به تعبیر قرآن در حوزه احیاء و زنده کردن و دست‌گیری است.

روستا‌آزاد عنوان کرد: اگر باور عمیق به توحید وجود داشته باشد، توکل و احساس دلگرمی با خود به همراه دارد و باید در جامعه به گونه‌ای عمل کنیم که  تغییر فرهنگ و ناهنجاری‌های اخلاقی به هنجارهای اخلاقی تبدیل شود.

وی تصریح کرد: اگر به فعالیت فرهنگی اعتقاد داشته باشیم خداوند به ما خیر و اثر‌بخشی می‌دهد و به طور قطع اثر‌بخشی فرهنگی در گرو اخلاص و دیدن توحید الهی است.

معاون فرهنگی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم اظهار داشت: فرهنگ باید از درون بجوشد و مقام معظم رهبری به دلیل این‌که نفس خود را رحمانی کرده‌اند، توانست جوانان اروپا را مخاطب قرار دهد.

وی در رابطه با  اهمیت علم و بصیرت در انجام فعالیت‌های فرهنگی، خاطر‌نشان کرد: تلاش فرهنگی اگر معطوف به ذخیره علمی نباشد نمی‌تواند مؤثر واقع شود و در عصر ما مصداق بارز امر به معروف است.

روستا‌آزاد بیان کرد: فعالان فرهنگی علم و بصیرت، فهم دینی و شاخص دارند و این فعالان فرهنگی حرف سست، بی‌پایه و حرف کم‌محتوا نمی‌زنند چرا‌که در قرآن آمده است حرف محکم و دلپذیر بزنید و استدلال محکم داشته باشید.

وی افزود: با همه تلاش‌های فرهنگی انجام شده و هزینه‌های قابل توجه‌ای که صرف شده است، مسئولان به دنبال تهیه بودجه خوبی برای بحث فرهنگ هستند و تلاش نهادها و دستگاه‌های دولتی و غیر‌دولتی خوب است اما همچنان مسئله فرهنگ مسئله نخست کشور است.

معاون فرهنگی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم گفت: یکی از آسیب‌ها در زمینه فرهنگ، غافل بودن از مطالبات مقام معظم رهبری در ایجاد جبهه فرهنگی واحد است، در حالی که تلاش فرهنگی فردی زیادی انجام می‌شود اما ثمردهی این فعالیت‌ها در مقایسه با تلاش‌ها به طور قطع کم است.

وی عنوان کرد: عامل مهم در ثمردهی فعالیت‌های فرهنگی، هم‌نوایی و هم‌افزایی میان فعالان فرهنگی و از جمله مطالبات جدی مقام معظم رهبری است که شکل نگرفته است، در حالی که ضدفرهنگی‌ها پشت به پشت هم هستند، یک خط را دنبال می‌کنند و هم‌افزایی دارند.

روستا‌آزاد اظهار داشت: باید به هم کمک کنیم چرا‌ که اگر هم‌افزایی رخ ندهد و مجموعه خودجوش نمایان نشوند، همچنان مشکل نخست کشور مسئله فرهنگ است و تنها راه آن هم‌افزایی فرهنگ و کار سختی است اما فوائد زیادی دارد.

وی بیان کرد: امام صادق (ع) می‌فرماید: اگر می‌خواهید قرابت فرهنگی و دوستی قابل تعمیم به مسائل مختلف اقتصادی، اجتماعی انجام شود باید مراقب سه آسیب باشید و آسیب‌ها را درمان کنید تا کار‌های شما سست نشود.

معاون فرهنگی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم به سه آسیب فعالیت‌های فرهنگی اشاره و عنوان کرد: یکی از مشکلات فعالیت‌های فرهنگی حسد است و فعالیت‌های فرهنگی زمانی نتیجه‌بخش است که در کار جمعی نسبت به یکدیگر حسود نباشیم.

وی تصریح کرد: دومین آسیب برای فعالیت فرهنگی نداشتن ارتباط تنگاتنگ با یکدیگر است چرا‌که اگر ارتباط باشد، حاصل آن الفت می‌شود و هرچه الفت میان فعالان فرهنگی بیشتر باشد، اثر‌بخش‌تر است.

روستا‌آزاد خاطر‌نشان کرد: تعاون و همکاری آخرین مؤلفه‌ای است که در فعالیت‌های فرهنگی باید وجود داشته باشد چرا‌ که راه رسیدن به قله‌های عزت فرهنگی همکاری و تعاون است.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین