|
|
امروز: سه‌شنبه ۰۶ آذر ۱۴۰۳ - ۱۳:۵۲
کد خبر: ۴۱۰۴۸
تاریخ انتشار: ۲۰ اسفند ۱۳۹۳ - ۲۰:۱۷
سومین تالار نمایندگی کارگزاران بورس کالای کشور پس از مشهد و انزلی در کلانشهر تبریز فعالیت خود را آغاز کرد.
به گزارش روابط عمومی بورس تبریز، معاون اجرایی سازمان بورس و اوراق بهادار کشور روز چهارشنبه درآیین افتتاح این بورس گفت: افتتاح تالاربورس کالا، نوید بخش اخبارخوش اقتصادی برای آذربایجان شرقی و کشور است.

حسین فهیمی با بیان اینکه سیاست های اقتصاد مقاومتی، نقطه عطفی در تحولات اقتصادی کشور است، اظهار کرد: با روی کار آمدن دولت تدبیر و امید، شکل گیری اقتصاد آزاد مبتنی بر بازار رقابتی شتاب گرفته است.

وی با تاکید بر لزوم افزایش آگاه سازی مردم به خصوص جوانان از علم بورس و سرمایه گذاری در این بخش، گفت: در شرایط کنونی، بورس کالا نقش بسیار مهمی در اقتصاد ملی ایفا کرده و با پذیرفته شدن کالاهای متعدد در بورس کالا، یک جریان معاملاتی مبتنی بر سیستم عرضه و تقاضا در کشور شکل گرفته است.

فهیمی افزود: افزایش حضور بخش خصوصی در بازار بورس کالا این امکان را فراهم می کند که فعالیت های اقتصادی، تحت تاثیر سیاست های دستوری قرار نگیرد.

وی با اشاره به نقش بورس کالا در شفاف سازی معاملات، گفت: قبل از پذیرش قیر در بورس کالا، بازار قیر گرفتار قاچاق و رانت بود و از زمانی که این کالا در بورس پذیرفته شد، دست دلالان از این بازار قطع شده است.

استاندار آذربایجان شرقی نیز در این آیین، با بیان اینکه خلاء وجود بورس کالا در استان احساس می شد، گفت: راه اندازی بورس کالای شمال غرب کشور در تبریز، به عملیاتی کردن برنامه های دولت تدبیر و امید برای خروج از رکود کمک می کند.

اسماعیل جبارزاده افزود: راه اندازی و توسعه بورس های تخصصی کالا در کشور دارای مزایایی همچون محدود کردن حجم مبادلات غیر رسمی، حاکم کردن و رسمیت بخشیدن به ساز و کار نظام عرضه و تقاضا، فراهم کردن اطلاعات کامل، شفاف و به روز و کامل است.

وی اصلاح ساختار اقتصاد، رشد فعالیت های مرتبط و بهبود توان صادراتی را از دیگر مزایای راه اندازی بازارهای بورس کالا دانست و گفت: روان سازی نظام توزیع و قیمت گذاری و روزآمد سازی شیوه های نظارت بر بازار در سیاست های ابلاغی اقتصاد مقاومتی توسط رهبری، راه اندازی و توسعه منطقه ای و جغرافیایی بورس کالا از جمله بورس کالای استان آذربایجان شرقی را در این مقطع زمانی حساس از اهمیت ویژه ای برخوردار کرده است.

وی اظهار کرد: با روی کار آمدن دولت تدبیر و امید، موضوع بهبود فضای کسب و کار به عنوان یکی از مولفه های مهم و تاثیرگذار در جهت توسعه اقتصادی و توانمندکردن بخش خصوصی، مورد توجه ویژه دولت قرار گرفت.

استاندار آذربایجان شرقی یادآوری کرد: وجود واحدهای تولیدی در زمینه های فلزات، کشاورزی، انرژی، پتروشیمی و سیمان این استان را در زمره استان های پیشتاز قرار داده و این استان یکی ازقطب های صنعتی کشور محسوب می شود.

وی گفت: راه اندازی تالارهای بورس کالای منطقه ای و پذیرش محصولات تولید کنندگان منطقه در این تالار نقش قابل توجهی در رشد کیفی و استاندارد سازی محصولات تولیدی خواهد داشت.

مدیر کل امور اقتصادی و دارایی آذربایجان شرقی نیز گفت: بورس کالا در کنار ایجاد ثبات، نقطه قوتی برای تامین مالی و خروج غیرتورمی از رکود است.

رضا حسینی افزود: بورس کالا با جذب عرضه کنندگان جدید می تواند هم به بهبود بازار و هم به تقویت واحدهای پایین دستی کمک کرده و با حمایت بیشتر از عرضه و تقویت فرآیند تامین مواد اولیه به منزله پشتیبان مهم صنعت باشد.

وی گفت: بورس کالا با تامین مواد اولیه مورد نیاز بنگاه های اقتصادی و تامین مالی آن ها از طریق ساز و کارها و روش های حاکم در این بازار، می تواند نقشی پررنگ را در راستای بهبود فضای کسب و کار و تحقق سیاست های اقتصاد مقاومتی ایفا کند.

روند توسعه فعالیت های بورس کالا در سطح ملی از ابتدای امسال سرعت گرفت به نحوی که در 28 اردیبهشت ماه تالار نمایندگی کارگزاران بورس کالا در شهر مشهد به منظور معاملات آتی زیره سبز افتتاح شد که این معاملات باتوجه به آشنا بودن فعالان قدیمی بازار مشهد به قرارداد آتی زیره و زعفران در جریان است.

در 27مرداد نیز تالار نمایندگی بورس کالا در منطقه آزاد انزلی راه اندازی شد که تبدیل شدن نرخ های کشف شده در تالار انزلی به مرجع قیمت های سی ای اس، قفقاز و آسیای میانه از اهداف اصلی مدیران بورس کالا و منطقه آزاد انزلی به شمار می رود.

استان آذربایجان شرقی با سه میلیون و 724هزار و 620 نفر جمعیت، یکی از استان های پرجمعیت شمال غربی ایران است.کلان شهر تبریز طبق سرشماری سال 90، یک میلیون و 695 هزار و 94 نفر جمعیت دارد.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین