کد خبر: ۴۰۸۴۴
تاریخ انتشار: ۱۹ اسفند ۱۳۹۳ - ۲۰:۱۵
قائم‌مقام ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور از تصویب نهایی سند ملی توسعه دانش‌بنیان انرژی‌های تجدیدپذیر خبر داد.
منصور کبگانیان قائم‌مقام ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور عصر امروز در حاشیه شصتمین جلسه این ستاد در جمع خبرنگاران با اشاره به مصوبات این جلسه، اظهار داشت: در این جلسه بخش‌های دیگری از سند ملی توسعه دانش‌بنیان انرژی‌های تجدیدپذیر که از جلسه گذشته در دستور کار این ستاد قرار داشت، به تصویب رسید.

وی با اشاره به اهمیت انرژی‌های تجدیدپذیر در کشورمان و موقعیت ایران در این زمینه، گفت: طی چند سال گذشته مکاتباتی را با دستگاه‌های ذیربط داشتیم و با ارائه پیشنهادات اعلام شده در سطح ستاد این سند در دستور کار قرار گرفت و امروز با تصویب فصل‌های دیگر این سند، سند ملی توسعه دانش‌بنیان انرژی‌های تجدید‌پذیر نهایی شد.

قائم‌مقام ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور افزود: در جلسه قبل فصل یک تا 5 این سند مطرح و به تایید نهایی رسیده بود که در این جلسه فصل‌های 6، 7 و 8 این سند نهایی شد.

کبگانیان با اشاره به اینکه فصل‌های اول تا پنجم این سند عمدتا چشم‌انداز،سیاست‌ها، اهداف و تعاریف را دربر دارد، گفت: بخش‌های جدی‌تر این سند در فصل ششم تا هشتم بود که فصل ششم با 10 راهبرد پیشنهادی و با در برگرفتن مباحثی از جمله تکیه بر بخش خصوصی، تحلیل پژوهش‌های راهبردی، آموزش و ترویج فرهنگسازی و اطلاع‌رسانی بود به تصویب رسید.

وی گفت: در فصل هفتم این سند نیز مباحثی از جمله اقدامات ملی وجود داشت که با مقداری تقلیل پیشنهادات ارائه شده در این جلسه به تصویب رسید.

قائم‌مقام ستاد راهبری اجرایی نقشه جامع علمی کشور با اشاره به اینکه فصل هشتم مهمترین فصل این سند بود، گفت: سازوکار اجرایی و مسئول اجرای این سند در ماده 8 سند ملی توسعه دانش‌بنیان انرژی‌های تجدیدپذیر قرار داشت که به تصویب رسید.

وی گفت: براساس این بند مستقیم‌ترین مسئول درباره این سند ستاد توسعه انژری‌های تجدیدپذیر است که مسئول برنامه‌ریزی‌کلان و هماهنگ‌کننده نظارت‌ها، پایش، شاخص‌ها و تسهیل‌کننده اجرای سند است.

قائم‌مقام ستاد راهبری اجرایی نقشه جامع علمی کشور گفت: نظارت بر عملکرد این ستاد بر عهده ستاد اجرای نقشه جامع علمی کشور است و شورای عالی انقلاب فرهنگی مسئولیت سیاست‌گذاری کلان آن را برعهده خواهد داشت.

کبگانیان افزود: براساس این سند ریاست ستاد توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری و اعضای آن عبارتند از وزیر نیرو یا مدیرعامل سازمان انرژی‌های نو، وزیر نفت یا رئیس سازمان بهینه‌سازی مصرف سوخت، وزیر علوم یا معاون وی، رئیس کمیسیون انرژی مجلس یا نماینده وی و نماینده ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور است. رئیس مرکز فناوری‌ و نوآوری ریاست جمهوری یا نماینده وی، رئیس سازمان مدیریت و 3 نفر از متخصصین انرژی‌های تجدیدپذیر خواهند بود. دبیر ستاد به انتخاب ریاست ستاد به مدت 4 سال تعیین می‌شود.

وی افزود: وزرا و مسئولان دیگر حسب نیاز با دعوت رئیس ستاد با حق رای در جلسات حضور خواهند یافت.

قائم‌مقام ستاد راهبری اجرایی نقشه جامع علمی کشور با اشاره به دو پیش از دستور جلسه امروز ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور گفت: پیش از دستور اول درباره محیط زیست بود، با توجه به ایام مربوط به محیط زیست و راهنمایی‌ها و توصیه‌های رهبری در جلسه امروز بحث مطالبه ایشان در خصوص سند ملی محیط زیست مطرح شد.

وی با اشاره به انیکه ستاد راهبری اجرای نقشه‌های جامع علمی کشور مکاتباتی را در دولت یازدهم با رئیس سازمان محیط زیست داشته است و هنوز پاسخ‌های لازم را دریافت نکرده گفت: در این جلسه مطرح شد که سازمان محیط زیست سندی را که ستاد به آنها در این خصوص داده است بررسی و پیشنهادات مربوطه در این زمینه را بررسی و به ستاد بازگرداند تا سند ملی محیط زیست با همکاری محیط زیست آغاز شود.

کبگانیان در پایان گفت: در این جلسه روند ثبت شرکت‌های دانش‌بنیان و طولانی شدن پروسه ثبت آنها مورد بررسی قرار گرفت و پیشنهاداتی در خصوص رفع روند ثبت این شرکت‌ها و پیچیدگی‌های آن مطرح شد تا پس از پیگیری‌های مربوطه این مشکل حل شود.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین