|
|
امروز: سه‌شنبه ۰۶ آذر ۱۴۰۳ - ۱۵:۱۲
کد خبر: ۳۹۶۹۹
تاریخ انتشار: ۱۳ اسفند ۱۳۹۳ - ۰۹:۳۴
رئیس کمیته ملی حافطه جهانی همچنین با اشاره به ثبت ۴۲ اثر در سطح ملی، ۴ اثر در سطح منطقه‌ای و ۷ اثر در سطح جهانی، اظهار امیداری کرد ۲ اثر دیگر که برای ثبت جهانی به یونسکو ارائه شده، به ثبت برنامه حافظه جهانی برسد.
رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی با دعوت از شهروندان سراسر کشور برای بازدید رایگان از این سازمان در ایام نوروز، از تبدیل ساختمان قدیمی کتابخانه ملی در خیابان ۳۰ تیر به موزه کتاب خبر داد.

 سیدرضا صالحی امیری مشاور رئیس جمهور و رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران شب سه‌شنبه ۱۲ اسفند در حاشیه ضیافت شام نمایندگان ۱۲ کشور همکار در تدوین پرونده جهانی نوروز، در جمع خبرنگاران با اشاره به تفاهم‌نامه سه‌جانبه‌ای که بین سازمان متبوعش، سازمان میراث فرهنگی و انجمن تورگردان‌ها به امضا رسیده است، گفت: بر پایه این تفاهم‌نامه قرار است از سال جدید توریست‌هایی که به ایران می‌آیند، بتوانند نیم روز را در کتابخانه ملی بگذرانند و از بخش‌های مختلف آن بازدید کنند.

وی افزود: یکی از اهداف ما از این کار معرفی میراث مکتوبمان به کسانی است که به ایران سفر می‌کنند. سالیانه چند میلیون نفر توریست خارجی به ایران سفر می‌کنند و اگر بتوانیم حداقل ۱۰ درصد از توریست‌ها را در کتابخانه ملی داشته باشیم، در حقیقت یک نوع دیپلماسی فرهنگی در اینجا شکل می‌گیرد چرا که آنها با آثار و میراث ما آشنا می‌شوند.

رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران همچنین گفت: ما ۳۸ هزار جلد نسخه خطی داریم که بعضی از آنها ۱۵۰۰ سال قدمت دارد، نسخ خطی نفیس حوزه پزشکی ما ۸۰۰ سال و حوزه نجوم ما ۷۰۰ سال قدمت دارد، ما ۳۴ هزار نسخه چاپ سنگی، ۵ میلیون نشریه، نزدیک به ۱ میلیون عکس و فیلم و میکروفیلم و بیش از ۱۱ کیلومتر سند داریم و اینها می‌تواند تصویر ایران فرهنگی را به توریست‌ها نشان دهد و خوشبختانه مدیریت میراث فرهنگی در این خصوص اعتماد جدی دارند.

صالحی امیری درباره امکانات احتمالی که سازمان متبوعش در زمان حضور ۳۰۰ راهنمای گردشگری از سراسر جهان در سال آینده در ایران می‌تواند به آنها ارائه کند، تاکید کرد: ما با معاونت میراث فرهنگی کشور توافقی داشتیم برای اینکه همکاری‌های مشترکی برای برگزاری کارگاه‌های آموزشی مشترک داشته باشیم. ما همچنین امشب (۱۲ اسفند) با هم تفاهم کردیم که دانشنامه نوروز را  به صورت مشترک با میراث فرهنگی تدوین کنیم و انشاءالله این کار از سال آینده آغاز خواهد شد و در ادامه ترجمه خواهد شد و در اختیار ۱۲ کشور همکار در پرونده جهانی نوروز قرار می‌گیرد.

وی در خصوص کاربری ساختمان قدیمی کتابخانه ملی در خیابان ۳۰ تیر تهران نیز با اشاره به همکاری تنگاتنگ این سازمان و سازمان میراث فرهنگی در دوره جدید، گفت: ما بنا داریم در آنجا موزه کتاب را راه‌اندازی کنیم چون در کنار سایر مراکز موزه‌ای مثل موزه ملی و موزه ملی ملک قرار دارد، حتماً تبدیل به موزه خواهد شد.

مشاور رئیس جمهور در پاسخ به سوال خبرنگار مهر درباره برنامه شب گذشته در خصوص پرونده جهانی نوروز و احتمال ثبت آن در یونسکو، با اشاره به رسیدن تعداد کشورهای همکار در تدوین این پرونده جهانی به عدد ۱۲، افزود: انشاءالله پرونده نوروز با همکاری این کشورها در سال ۲۰۱۶ ثبت جهانی خواهد شد. ما هر چه بتوانیم حوزه نوروز را گسترش دهیم، در واقع حوزه تمدنی ایران را گسترش داده‌ایم.

صالحی امیری در پاسخ به سوال دگر خبرنگار مهر که آیا مشخص است جشن جهانی نوروز امسال در کدام کشور برگزار خواهد شد؟ ادامه داد: این موضوع را باید از مسئولان سازمان میراث فرهنگی بپرسید.

رئیس کمیته ملی حافطه جهانی همچنین با اشاره به ثبت ۴۲ اثر در سطح ملی، ۴ اثر در سطح منطقه‌ای و ۷ اثر در سطح جهانی، اظهار امیداری کرد ۲ اثر دیگر که برای ثبت جهانی به یونسکو ارائه شده، به ثبت برنامه حافظه جهانی برسد.

رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران گفت: ما بنا داریم در نوروز گسترش بازدیدها را از کتابخانه ملی داشته باشیم و همین جا از همه شهروندان کشورمان می‌خواهم که کتابخانه ملی را در فهرست مراکزی که نوروز از آنجا دیدن می‌کنند، قرار دهند. بازدید از کتابخانه ملی در نوروز رایگان خواهد بود.

منبع: مهر
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین