کد خبر: ۳۸۷۳۱
تاریخ انتشار: ۰۵ اسفند ۱۳۹۳ - ۲۱:۲۶
معاون ساماندهی امور جوانان وزیر ورزش و جوانان گفت: نگرانی از به انزوا کشیده شدن، دل مردگی و فرو رفتن جوانان در لایه هایی که اکنون شبکه های مجازی به کمک آنها آمده است، وجود دارد.
محمود گلزاری عصر سه شنبه در ستاد ساماندهی امور جوانان استان کرمان افزود: نگاه جوان هراسی باعث نوعی قلع و قمع جوانان درعرصه های اجتماعی شده که باعث شده آنها درعرصه های بزرگ کشور خیلی حضور نداشته باشند.

وی ادامه داد: جوانان نه در دانشگاهها خیلی گرم، فعال و پرانرژی هستند و نه در کارهای محیط زیست، دینی و هنری و مجموعه ای از این جوانان که محصول این تربیت هستند، بدون داشتن مهارت های اجتماعی بالا و آنها چگونه می توانند مدیران آینده این جامعه شوند.

معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان اظهار کرد: مسئله جوان هراسی که در دولت قبل بیشتر دیده می شد و خصوصیات این گروه عصیان و سرکشی، گرایشات تند و غیراخلاقی است که آنها بسادگی تحت تاثیر دشمن هم قرار می گیرند.

گلزاری بیان کرد: بیشتر این جوانان درگیر مد، مدگرایی، وابستگی های فکری و رفتاری به غرب هستند و باید این ها را کنترل کرد تا آگاهانه و ناآگاهانه به مصالح کشور خدشه وارد نکنند.

وی ادامه داد: جوان هراسی باعث شده که پنج هزار سمن جوانان که در گذشته وجود داشت به 197 سمن تقلیل پیدا کند .

وی با اشاره به اینکه دو گروه در گرفتن مجوز برای سازمان های مردم نهاد داریم، افزود: گروهی از جوانان هستند که فعالیت آنها غیرسیاسی، غیر دولتی و غیر انتفاعی است و اعضای آن زیر 30 سال و متولی آن وزارت ورزش و جوانان است که ما نباید خیلی سخت گیری در دادن مجوز به آنها نسبت به گروه های انتفاعی انجام دهیم.

گلزاری تصریح کرد: گروهی دیگر انتفاعی هستند که اعضای آنها بیش از 30 سال سن دارند و گاه می تواند حزبی باشد و وزارت کشور متولی آن است.

وی با اشاره به اینکه 33.4 درصد جمعیت کرمان در سال 90 ، جوانان بین 15 تا 30 سال داشتند ،گفت: کشور 25 تا 26 میلیون نفر جمعیت جوان دارد که باید دربرنامه ریزی در مورد آنها دقت کنیم.

وی با اشاره به اینکه برخورد با جوان و جوانی در سال های گذشته سه تا چهار رویکرد داشته است ، گفت: یک نگاه جوان غافلی است به این معنا که تفاوتی بین جوان و کودک در برنامه ریزی ها وجود ندارد.

گلزاری اظهار کرد:نگاه دوم ، بخشی از سیاستمداران و برنامه ریزان ما خیلی موافق تفکیک جوانان و ساماندهی و برنامه ریزی برای آنها نیستند.

معاون ساماندهی امورجوانان وزارت ورزش و جوانان گفت: نگاه سوم جوان فریبی است؛ نسبت به فعالیت های مثبت اجتماعی بی تفاوت هستیم، و برنامه درستی برای اوقات فراغت و کاهش آسیب ها و ازدواج آنها نداریم و آنها را رها کرده ایم.

وی با اشاره به اینکه حضرت علی (ع) می فرمایند که مشورت پشتیبان عقل است و هیچ پشتیبانی به اندازه مشاوره نیست، گفت: آدم سرد و گرم چشیده و با تجربه ای می تواند مشاور مسوولی باشد.

وی تاکید کرد: این جوانان سرخورده می شوند و احساس به بازی گرفته شدند ، دارند و بعضی از آنها شاید باورشان شود؛ باید آسیب شناسی این قضیه انجام شود و بعضی از دوستان از این حرف من گله کردند و تهدید کردند که این حرف ها بار حقوقی دارد.

وی افزود: پروژه مشاور جوان را یک جوان فریبی می بینم و معتقدم با جوان ها باید ویژه تر برخورد کرد.

وی تفاوت جوان با گروه های سنی دیگر را در سلامت، چابکی، چالاکی و نگاه غیرمحافظه کارانه ، ستیز برای بی عدالتی و ...عنوان کرد و گفت: در کل تاریخ این ویژگی ها مربوط به جوانان بوده است و از دیرباز از جوانان برای شروع و شکل گیری نهضت ها استفاده زیادی کردند.

گلزاری، بیان کرد: جوان، بازگشت مهربانانه و نگاه حمایتی و یاری رسانی نه تنها به خانواده بلکه به کل جامعه دارد که همراه با ایستادگی در برابر افرادی که بی عدالتی انجام می دهند، است.

وی اظهار کرد: جوانان سرمایه حال وآینده کشورهستندو به همین دلیل تمام نگرانی های رهبری در مورد جمعیت است.

معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان گفت :گرایش به فرزندآوری کم شده و ازدواج ها نیز مشکل پیدا کرده است.

وی با تاکید بر نگاه جوان باوری در مسائل مربوط به جوانان تصریح کرد: البته می طلبد که ما جوان یاور هم باشیم و لازم است که توانایی ها و آسیب هایی که جوانان دارند را ببینیم.

گلزاری، افزود: 11 میلیون جوان مجرد در سن ازدواج داریم که انگیزه برای ازدواج ندارند که بخشی از آنها به خاطر مسائل اقتصادی بویژه اشتغال است اما بخشی از این مشکل بی رغبتی، به دلیل مسائل فرهنگی مانند گریز از مسوولیت های ازدواج، غرق شدن در لذت های آنی قبل از ازدواج و ترس از ازدواج است.

وی ادامه داد: سن ازدواج در تهران برای دختران 26 و 27 سال و برای پسران 29 و 30 است و تجرد ناخواسته در دختران و بی میلی به ازدواج در پسران بسیار زیاد شده است.

وی ادامه داد: در ازدواج مشکل دیگر مسئله مشخص نبودن یک راه اسلامی ایرانی با برای یافتن همسر مناسب است و روش سنتی کفاف نمی دهد و نواقصی دارد.

وی اظهارداشت :350 سایت غیرقانونی همسریابی و غیراخلاقی در کشور فعال است که کاری برای جوانان نمی کنند و دهها مشکلات مالی و اخلاقی بوجود می آورند.

گلزاری، بیان کرد: 20 درصد ازدواج ها در کمتر از پنج سال به طلاق می انجامد که در کرمان در سال 90 ، این آمار 15 درصد بوده است.

معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان گفت: 60 درصد از دختران جدا شده ما زیر 30 سال سن دارند و در کل کشور 800 هزار واقعه ازدواج صورت می گیرد که 20 درصد آن به طور میانگین طلاق می گیرند که آمار قابل توجهی می باشد و فرهنگی برای مدیریت بعد از طلاق و رویکرد جدی برای این حوزه نداریم.

وی افزود: 34 درصد افرادی که ازدواج کردند یا نمی خواهند فرزند دار شوند یا بیش از یک فرزند نمی خواهند.

وی به مشکل اعتیاد اشاره کرد و گفت: اعتیاد همچنان قربانی می گیرد و سن اعتیاد پایین آمده و به راهنمایی و اوایل نوجوانی رسیده است.

گلزاری، افزود: اعتیاد به مواد مخدر صنعتی که درآشیزخانه خانگی درست می شود زیاد شده است ومصرف مشروبات الکلی دربین نوجوانان و جوانان نگران کننده است .

وی ادامه داد: ستاد مبارزه با مواد مخدر کارآمد نبوده است و معتقدم در کنار بحران بزرگ مواد مخدر از نظر مالی، جابجایی و قربانی دادن، بی کفایتی و بی درایتی خود ستاد مواد مخدر است که باید بازنگری جدی شود.

وی تاکید کرد: دوستی های قبل از ازدواج نیز بسیار زیاد و نگران کننده شده است.

گلزاری، اظهار کرد: درحوزه فضای مجازی طبق آخرین آمار پلیس فتا 46 میلیون کاربر اینترنتی داریم که30 میلیون آنها جوان ها هستند که 7 درصد این افراد دنبال کارهای پژوهشی و علمی هستند و 93 درصد ،مربوط به سایت های مبتذل غیراخلاقی، دوستی ها و وب گردی های بی هدف است.

معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان گفت: آمار خشم و خشونت در سال های اخیر نگران کننده شده است و تقریبا هیچ استانی نیست که استانداران از اینکه نزاع های خیابانی کلامی و غیرکلامی، همسرآزاری، کودک آزاری، قتل و .. صحبت نکنند و بر اساس آمار بیشترین دستگیری های ما بعد از مواد مخدر و ثروت، مربوط به خشونت و نزاع است.

وی با اشاره به اینکه آمار حوزه های غیر اخلاقی ما نیز نگران کننده است، افزود: خیانت ها و رفتارهای نادرست و ... از جمله این موارد هستند.

گلزاری، خاطرنشان کرد: در کنار اینها افرادی که از نزدیک با جوانان سر و کار داشتند می دانند که آسیب ها و انحرافات آنها واقعا عمق ندارند و اگر درست برخورد کنیم و از ما صداقت ببینند به ما اعتماد می کنند و در این زمینه نگاه مهربانانه با برخورد علمی و تخصصی نیاز است.

وی اظهار کرد: با این وضعیت نمی توان در مورد جوانان بی تفاوت بود، با پراکندگی کار کرد و نمی شود که هم افزایی نداشته باشیم.

وی بیان کرد: در نظام جمهوری اسلامی از حدود 22 سال پیش وقتی بحث جوان مطرح شد با مطالعه و کار کارشناسی تدبیر اندیشیده شده که جوان نیاز به توجه دارد و در همه دستگاهها باید جوان دیده شود.

گلزاری، افزود: تاسیس شورای عالی جوانان با ریاست رییس جمهور با عضویت 18 تا 20 عضو، تاسیس ستاد ملی ساماندهی جوانان با 30 عضو و تشکیل ستاد ساماندهی استانی جوانان به ریاست استانداران و شرکت مدیران کل استان ها و در صورت لزوم فرمانداران شهرستان ها از جمله فعالیت هاست.

وی ادامه داد: سه سال پیش بی تدبیری و شتاب زدگی مجلس و دولت، به ادغام ورزش و جوانان انجامید که مدیریت فرابخشی و کار اجرایی پر التهاب پشت سر هم قرار گرفتند که در کمتر از سه سال مشکلات این ادغام مشخص شد و نمایندگانی که این ادغام را انجام دادند، گفتند که این کار اشتباه بوده است.

وی تاکید کرد: مسئله جدی بحث تفکیک است و وزیر ورزش و جوانان گفت که موافق ادغام نیستیم و این دو حوزه کاملا جدا هستند.

گلزاری، بیان کرد: مقرر شد سازمان برنامه و بودجه بحث ادغام و تفکیک ورزش و جوانان را پیگیری کند که امیداریم به جایی برسد.

وی ادامه داد: در کشور حوزه اوقات فراغت و مشارکت های اجتماعی جوانان در عرصه اجتماعی و حتی مراکز ازدواج و مشاوره و طلاق متولی ندارند.

وی خاطرنشان کرد: سزاوار نیست که جوان ها که فرزندان ما هستند درگیر دود، دم، آسیب و فضای مجازی شوند .

معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان گفت: در دنیا شهرداری های بزرگ مرکز پیشگیری از خشم دارند و ما اولین جشن ملی بخشش را با مدیریت وزارتخانه برگزار کردیم.

وی ادامه داد: اولین مرکز کنترل خشم را در تهران تاسیس کردیم و گزینش و نظارت علمی بر افراد شاغل در آنجا با ما بود.

وی بیان کرد: بودجه بسیار کمی در وزارت ورزش و جوانان داریم اما توان علمی و نرم افزاری ما بالاست.

گلزاری، تصریح کرد: 25 درصد کارهای مربوط به خشم ،خصوصی است که بیشتر آن با آموزش عمومی در مدارس و تهیه منابع برای مهارت های اجتماعی و شرکت در کارگاههای پیشگیری ازخشم ازبین می رود.

وی افزود: اگر این آمادگی در کرمان باشد و شهرداری کرمان به کمک بیاید مرکز کنترل خشم را در کرمان فعال می کنیم .

گلزاری، بیان کرد: از کرمان انتظار داریم که با ظرفیت هایی که دارد خیلی بیشتر از این در حوزه جوانان کار کند.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین