|
|
امروز: سه‌شنبه ۰۶ آذر ۱۴۰۳ - ۱۵:۰۵
کد خبر: ۳۸۴۴۵
تاریخ انتشار: ۰۳ اسفند ۱۳۹۳ - ۲۰:۱۰
در دیدار فرهادی با وزیر آموزش عالی اندونزی، درخواست این کشور از ایران برای تاسیس پارک علم و فناوری در اندونزی مطرح شد و وزیر علوم مراکش با اشاره به زمینه‌های مختلف همکاری در فعالیت‌های علمی با کشور ایران گفت: رئیس‌جمهور مراکش بر همکاری‌های علمی بین ایران و مراکش تاکید دارد.
محمد فرهادی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در اولین روز برگزاری اجلاس وزرای علوم کشورهای عضو جنبش عدم تعهد، عصر امروز و در ادامه دیدار با وزرای علوم کشورهای این جنبش با محمد نصیر وزیر آموزش عالی و تحقیقات فناوری اندونزی در محل وزارت علوم دیدار کرد.

فرهادی در این دیدار با اشاره به اینکه ایران و اندونزی قرابت‌هایی از نظر مذهبی با یکدیگر دارند، اظهار داشت: همکاری‌های این دو کشور در زمینه علم و فناوری در کمیته همکاری‌های مشترک علمی و فناوری وجود خواهد داشت.

وزیر علوم افزود: امیدواریم این کمیته همکاری‌های ما را در این دو حوزه پیگیری کند و امیدواریم بتوانیم به همکاری‌های مهمی در این زمینه دست یابیم.

وی با اشاره به اینکه زمینه‌های همکاری زیادی برای همکاری‌های علمی بین ایران و اندونزی وجود دارد، گفت: جمهوری اسلامی ایران تلاش می‌کند در زمینه تخصیص پارک علم و فناوری تجربه‌های خود را به اندونزی منتقل کند.

فرهادی افزود: امیدواریم فرصت پیدا کنید از دانشگاه‌های مختلف ایران بازدید کنید و در این فرصت از فعالیت‌های این دانشگاه‌ها از نزدیک آشنا شوید.

وزیر علوم، تحقیقات مشترک، فرصت‌های مطالعاتی، کنفرانس‌های علمی مشترک و تبادل استاد و دانشجو را از دیگر زمینه‌های همکاری با اندونزی اعلام کرد و گفت: بنده سال‌ها پیش در یکی از دانشگاه‌های اندونزی سخنرانی داشتم و از نزدیک با فضای برخی از دانشگاه‌های این کشور آشنا هستم.

محمد نصیر وزیر آموزش عالی و تحقیقات و فناوری اندونزی نیز در این دیدار آمادگی خود را برای توسعه همکاری‌های علمی با ایران اعلام کرد و گفت: از زحمت‌ها و تلاش‌های ایران در زمینه‌های فعالیت‌های علمی به خصوص از برپایی این اجلاس تشکر می‌کنم.

وی افزود: تمایل داریم همکاری‌های خود را با ایران در هفت بخش سلامت، بهداشت، کشاورزی، انرژی، انرژی‌های تجدیدپذیر، حمل و نقل، ای سی پی و فناوری‌های دریایی داشته باشیم.

وزیر آموزش عالی و تحقیقات و فناوری اندونزی با اشاره به بازدید خود از پارک علم و فناوری پردیس و آشنایی با دستاوردهای این پارک علم و فناوری گفت: تمایل داریم چیزی نزدیک به 100 پارک علم و فناوری در کشورمان تاسیس کنیم و قطعا تجربه‌های ایران در این زمینه می‌تواند در این زمینه به ما کمک کند.

نصیر گفت: ساخت 100 پارک علم و فناوری مد نظر ماست و امیدواریم بتوانیم در این حوزه موفق عمل کنیم.

وی با اشاره به آمار دانشگاه‌های اندونزی گفت: ما در اندونزی 220 دانشگاه دولتی و 3 هزار و 700 دانشگاه خصوصی داریم.

محمد فرهادی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در پایان این دیدار اظهار داشت: زمینه‌های همکاری‌های مشترک بین ایران و اندونزی در قالب کمیته مشترک تحقق است.

وی در پاسخ به درخواست وزیر آموزش عالی اندونزی در زمینه همکاری‌های هوافضا گفت: این مسئله نیز در راستای کمیته مشترک قابل بحث و گفت‌وگوست.

تاکید وزیر علوم مراکش بر همکاری‌های علمی با ایران

محمد فرهادی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری عصر امروز در دیدار خانم آتمانی مان عبدالعزیز وزیر آموزش عالی مراکش ضمن تقدیر از حضور وی در همایش وزرای علوم کشورهای عضو جنبش عدم تعهد، گفت: امیدوارم هر چه زودتر سفارت مراکش در ایران گشایش یابد.

وی با اشاره به اینکه آماده هرگونه همکاری با کشور مراکش هستیم، گفت: همکاری‌های علمی ما با مراکش می‌تواند در قالب همکاری‌های بین کشورهای کنفرانس اسلامی، جنبش عدم تعهد و یا همکاری‌های دوجانبه صورت گیرد، لذا معتقدیم همکاری‌ها در زمینه آموزش، دانشگاه‌ها و فعالیت‌های تحقیقاتی بین دو کشور باید افزایش یابد.

فرهادی با اشاره به تشکیل کمیته مشترک برای پیگیری زمینه‌های همکاری‌های علمی و فناوری، گفت: ما در ایران دانشگاهی به عنوان الزهرا که مخصوص دختران دانشجوست داریم و شما در مدت حضورتان در ایران می‌توانید ضمن بازدید از این دانشگاه با رئیس این دانشگاه گفت‌وگو داشته باشید.

وزیر آموزش عالی مراکش نیز در این دیدار گفت: خوشبختانه کشور ایران زودتر از ما سفارت خود را در مراکش باز کرد، لذا زمینه‌های همکاری بین دو کشور از طریق این سفارتخانه می‌تواند به شکل موثرتری پیگیری شود.

وی با اشاره به اینکه رئیس‌جمهور مراکش بر همکاری علمی بین مراکش و ایران تاکید دارد، گفت: ما در مراکش 15 دانشگاه داریم که امیدواریم با تعامل و گفت‌وگو بین روسای دانشگاه‌های ایران و مراکش بتوانیم زمینه‌های همکاری خود را توسعه دهیم.

فرهادی با اشاره به مرور بیانیه این نشست، گفت: پیشنهاد شما مبنی بر انتخاب روزی به عنوان پژوهش پیشنهاد خوبی است و امیدوارم  همه وزرای حاضر در این اجلاس به این پیشنهاد رای مثبت دهند.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین