|
|
امروز: شنبه ۲۲ دی ۱۴۰۳ - ۱۰:۵۸
کد خبر: ۳۸۳۰۵
تاریخ انتشار: ۰۲ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۵:۲۳
وی با تأکید مجدد بر این‌که دولت از این کار مجلس استقبال می‌کند، افزود: این کار مهمی است که دولت باید با کمک مجلس و حتی قوه قضائیه انجام دهد و هر سه قوه در این زمینه ورود پیدا کنند. البته باید در کنار آن تمامی ابهامات رفع شود تا قابلیت اجرایی داشته باشد.
معاون تقنینی معاونت پارلمانی رئیس جمهور با بیان این‌که دولت قصد حذف یارانه ثروتمندان را دارد، گفت: مصوبه کمیسیون تلفیق به معنای حذف یارانه خانوارهایی است که اگر یارانه نقدی هم نگیرند تغییر محسوسی در زندگی‌شان رخ نمی‌دهد.

محمدرضا خباز  در مورد مصوبه کمیسیون تلفیق در خصوص حذف یارانه نقدی برخی از خانوارها، گفت: اگر مجلس این اختیار را بدهد که طبق آیین‌نامه‌ای طبق مصوبه مجلس اقدام کند قطعاً این مصوبه قابلیت اجرا شدن دارد.

وی در عین حال گفت: مصوبه کمیسیون تلفیق ایرادی دارد که باید برطرف شود. مثلاً اگر خانواده‌ چهار نفره‌ای در تهران ماشین و خانه نداشته باشد قطعاً درآمد 2.5 میلیون تومانی برای این خانواده به معنای خط فقر است؛ چون این خانواده از درآمد 2.5 میلیون تومانی باید 1.5 میلیون تومان را برای کرایه خانه کنار بگذارد و بقیه صرف گذران زندگی می‌شود. از طرف دیگر همین میزان برای شهرهای کوچک بسیار مطلوب است چون در این شهرها یک خانواده با همین شرایط با 500 هزار تومان خانه‌ای را کرایه کرده و با دو میلیون تومان زندگی‌اش را می‌گذراند. از این جهت این‌که درآمد 2.5 میلیون تومانی را برای تمامی خانوارهای کشور برای حذف یارانه نقدی تصور کنیم عادلانه نیست.

وی در توضیح گفت: راه‌حل آن است که اجازه دهند دولت در آیین‌نامه‌ای چارچوب‌های این موضوع را مشخص کند. مثلاً ملاک حذف یارانه خانوارهای ساکن تهران، مراکز استان‌ها و شهرستان‌ها با سایر خانواده‌های کشور متفاوت باشد یا این‌که این ملاک برای خانواده‌های با تعداد فرزند زیاد و یا دارای فرزند مشغول به تحصیل در دانشگاه متفاوت باشد.

معاون تقنینی معاونت پارلمانی رئیس جمهور با بیان این‌که دولت از ورود مجلس به این موضوع استقبال می کند، گفت: ما این اقدام مجلس را به فال نیک می‌گیریم ممکن است که نقایصی وجود داشته باشد که این نقایص را می‌توان قبل از تصویب قانون و یا در حین اجرا برطرف کرد.

خباز در ادامه با تأکید بر این‌که این مصوبه به معنای حذف یارانه ثروتمندان نیست، گفت: دولت فی‌ نفسه می‌خواهد یارانه ثروتمندان را حذف کند. به همین دلیل آنچه در مصوبه کمیسیون تلفیق آمده است مربوط به خانواده‌هایی است که جزو ثروتمندان نیستند اما زندگی معمولی دارند و اگر یارانه نگیرند در زندگی‌شان هیچ تغییری به وجود نمی‌آید.

وی با تأکید مجدد بر این‌که دولت از این کار مجلس استقبال می‌کند، افزود: این کار مهمی است که دولت باید با کمک مجلس و حتی قوه قضائیه انجام دهد و هر سه قوه در این زمینه ورود پیدا کنند. البته باید در کنار آن تمامی ابهامات رفع شود تا قابلیت اجرایی داشته باشد.

معاون تقنینی معاونت پارلمانی رئیس جمهور در پایان، خاطرنشان کرد: قطعاً ملاک حذف یارانه نقدی خانواده‌ها باید مربوط به درآمد کل اعضای خانواده باشد.


منبع: ایسنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین