|
|
امروز: جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ - ۰۳:۰۲
کد خبر: ۳۸۳
تاریخ انتشار: ۰۵ مرداد ۱۳۹۲ - ۰۸:۴۵
قطعی آب که به‌طور ناگهانی و پیش‌بینی‌نشده در تهران رخ داد، موجب هجوم مردم برای خرید آب معدنی برای رفع مصارف خوراکی و شست‌وشو شد.
تدبیر و امیددر حالی که مسوولان آب و آبفای کشور و پایتخت هفته گذشته از نبود برنامه‌ای مشخص و تعیین‌شده برای سهمیه‌بندی آب صحبت کرده بودند، اما در پایان هفته طعم بی‌آبی را به آنها چشاندند. در روزهای پنجشنبه و جمعه آب مناطق مختلفی از تهران قطع شده و بسیاری از مناطق نیز با کاهش فشار شدید آب مواجه شدند.

ساکنان اشرفی‌اصفهانی، فرحزاد، کارگر، میرداماد، ظفر، هفت‌حوض، آذربایجان، ولنجک، فلکه اول و دوم تهرانپارس، شهرک‌غرب، بهبودی، استادمعین، در ساعات مختلف پنجشنبه‌شب و بامداد جمعه با مشکل قطعی آب مواجه شدند. این قطعی‌ها که در برخی مناطق همراه با کاهش شدید فشار آب بوده است، از یک ساعت تا 12 ساعت به طول انجامیده است. علیرضا نوذری‌پور، معاون نظارت بر بهره‌برداری شرکت آب و فاضلاب استان تهران،خبر جیره‌بندی آب را تکذیب کرده و به‌جای پاسخ درخصوص قطعی‌ها به افزایش دمای هوای تهران و شکسته‌شدن رکورد 50ساله مصرف آب در تهران اشاره کرده و گفته است که مصرف آب به رقم بی‌سابقه سه‌میلیون و 421‌هزار مترمکعب در 24 ساعت گذشته رسیده است.

 در همین حال، یکی از ساکنان چهاردیواری، شهرک نفت، می‌گوید: «یکشنبه و پنجشنبه از غروب آب این منطقه قطع شد و تا 10 ساعت نیز به طول انجامید. این قطعی آب بی‌خبر و اطلاع قبلی بود. در روز یکشنبه بعد از چهارساعت که از قطعی آب گذشته بود، ساعت 10 شب تانکر آب به محل فرستاده شد و چهارشنبه‌شب نیز ساعت دو صبح تانکر آب به محل آمد.» در روزهای گذشته گرمای هوای تهران به بالاترین حد خود رسید و به همین دلیل نیز مصرف آب افزایش پیدا کرد. البته آنچه به‌عنوان دمای هوا اعلام می‌شود، بالاتر از 42 درجه نیست. همین افزایش دما موجب شده تا مصرف آب تهران در یکی، دو روز اخیر به سه‌میلیون و 350‌هزارمترمکعب افزایش یابد.  مسوولان آبفای استان تهران می‌گویند: «کاهش پنج تا 10‌درصدی مصرف توسط شهروندان و کاهش گرما به زیر 40درجه به‌معنای عبور از مشکل آبی پایتخت خواهد بود، اما تا آن زمان مدیریت آب تهران در حالت فوق‌العاده قرار خواهد داشت.»

البته آنان حالت فوق‌العاده مدیریت آب را تشریح نکرده و همچنان موضوع جیره‌بندی را تکذیب می‌کنند.  قطعی آب که به‌طور ناگهانی و پیش‌بینی‌نشده در تهران رخ داد، موجب هجوم مردم برای خرید آب معدنی برای رفع مصارف خوراکی و شست‌وشو شد.  مصرف آب در تهران به‌ازای هر نیم تا یک درجه افزایش دمای هوا بالغ بر صدهزار مترمکعب افزایش پیدا می‌کند. بر اساس گزارش‌ها در روزهای اخیر مصرف آب با افزایش 11‌درصدی، 700‌هزار مترمکعب بیشتر از روزهای گذشته بوده است و مصرف آب در تهران از دو‌میلیون و 600‌هزار مترمکعب در روزهای معمولی به سه‌میلیون و 300‌هزار مترمکعب رسیده است. طبق گزارش‌های رسمی اکنون برای هر شهروند تهرانی روزانه‌320‌لیتر آب تولید می‌شود که این میزان در کشورهای اروپایی 150 لیتر است.  علیرضا دایمی، سرپرست معاونت امور آب و آبفای وزارت نیرو، با تاکید بر اینکه تحت هیچ شرایطی نیاز به سهمیه‌بندی آب نخواهیم داشت، گفته است: «از نظر منابع، در حوزه مخازن سدها به لحاظ تامین آب مشکل خاصی وجود ندارد و منابع آب مناسب در اختیار هستند. اما اکنون بحث سیستم‌های توزیع، شبکه‌ها و تصفیه‌خانه‌ها مطرح است و تحت شرایطی آب را تامین می‌کنند.» به گفته او، صرفه‌جویی 10‌درصدی موجب می‌شود تا سهمیه‌بندی در کشور نداشته باشیم. اکنون مصرف آب به حداکثر رسیده و مخازن داخل شهری با کاهش روبه‌رو شده‌اند؛ بنابراین صرفه‌جویی در مصرف آب را باید جدی گرفت.

پردیس مهر مشمول جیره‌بندی نشده است
در همین حال در شهر جدید پردیس نیز موضوع قطعی آب رخ داد و در هفته گذشته روزانه چهار تا شش ساعت آب منطقه قطع بوده است. البته محمدصادق اسدی، مدیرعامل آب و فاضلاب شرق تهران، آن را جیره‌بندی ندانسته و حاصل شتاب در ساخت مسکن مهر دانسته است.  او گفته است: «قطعی آب پردیس به دلیل قطعی برقی است که سازندگان مسکن مهر فازهای پنج تا ۹ ایجاد کردند، آنها برای بهره‌برداری سریع از مسکن‌های مهر که باید تا هفته آینده انجام شود، متاسفانه باعث انداختن دکل برق شدند که توان پمپاژهای ما را گرفته است.» به گفته او، شتاب در ساخت مسکن مهر سبب ضربه‌خوردن به دکل برق و دستگاه‌های پمپاژ آب در جاجرود و همچنین پایین آمدن ارتفاع مخازن شده و تامین آب این منطقه را با مشکل مواجه کرده است. 
مسابقه آب و برق در قطع شدن
مشکل آب حل نشده و پاسخ مناسبی به وضعیت آن داده نشده که گزارش‌هایی درخصوص قطعی موردی برق اعلام شده است. در برخی مناطق تا دو ساعت نیز این قطعی‌ها ادامه داشته است.  کامبیز ناظریان، معاون بهره‌برداری و دیسپچینگ شرکت توزیع برق تهران بزرگ، درخصوص قطع برق در تهران گفته است: «در تهران به هیچ‌وجه قطعی برق به‌صورت برنامه‌ریزی‌شده ناشی از کمبود تولید نداریم و امسال هیچ‌گونه محدودیتی در تامین برق تهران بزرگ وجود ندارد.» اما با ورود موج جدید گرما به کشور در نیمه دوم تیرماه، افزایش مصرف با افزایش دمای هوا همراه شد که این افزایش دما در برخی خطوط انتقال اختلالاتی را به‌وجود آورده است. قطعی‌های موردی مربوط به مکان یا زمان خاصی نیست و در فصل تابستان به دلیل شرایط دمایی کشور بروز اختلال موردی در شبکه برق نسبت به دیگر فصول سال تشدید می‌شود، اما در دیگر فصول سال که دمای هوا کاهش می‌یابد، طبیعی است که این اختلالات کمتر می‌شود.  در روزهایی که مشکل گرما و کم‌آبی و قطع آب و برق گریبان پایتخت را گرفته، اخباری مبنی بر ورود توده گردوغبار نیز رسیده که بیش از روزهای قبل عرصه را بر مردم تنگ خواهد کرد.

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین