کد خبر: ۳۸۱۹۷
تاریخ انتشار: ۰۱ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۹:۳۱
یک روزنامه صهیونیستی با اشاره به ناتوانی ارتش رژیم اشغالگر قدس در تعامل با متغیرات کنونی منطقه، بشار اسد را بزرگترین برنده این تحولات خواند و تصریح کرد که استراتژی جدید ایران فرسایش اسرائیل در چندین جبهه است.
روزنامه الکترونیکی رأی الیوم در مقاله‌ای به قلم زهیر اندراوس نوشت: سرکردگان رژیم صهیونیستی و همچنین ساکنان سرزمین‌های اشغالی و سرویس‌های جاسوسی این رژیم با رویکردهای مختلف معتقدند که ارتش اسرائیل قوی‌ترین ارتش در منطقه خاورمیانه به شمار می‌رود و می‌تواند بر تمامی ارتش‌های عربی به صورت جمعی  پیروز شود. این موضوعی است که بنی گانتس سرلشکر ذخیره ارتش رژیم صهیونیستی در زمان تودیع پست ریاست ستاد مشترک ارتش و معارفه گادی ایزنکوت به عنوان بیست و یکمین رئیس ستاد مشترک ارتش اسرائیل مطرح کرد. این در حالی است که برخی زمزمه‌ها در ابعاد سیاسی و امنیتی از تل‌آویو شنیده می‌شود که نسبت به توان ارتش اسرائیل در تعامل با گروه‌هایی که تل‌آویو آن‌ها را "تروریستی " می‌نامد، تردید می‌کنند. این در حالی است که این سازمان‌ها دولت نیستند. حزب‌ الله لبنان و جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) از مهم‌ترین این گروه‌ها هستند.

بیان کنندگان این نظریه یادآور شدند که اتفاقاتی که در تجاوز اخیر رژیم صهیونیستی به نوار غزه در تابستان سال 2014 میلادی و در ضمن جنگ 51 روزه رخ داد، نشان داد که " قوی‌ترین ارتش در خاورمیانه" نتوانست نتیجه جنگ را به سود خود نهایی کند. حتی تعدادی از تحلیلگران فراتر از این موضوع را مطرح و سؤال کردند که وقتی ارتش اسرائیل نمی‌تواند حماس ضعیف را در طول حدود 2 ماه شکست دهد، چطور خواهد توانست با حزب‌الله لبنان که از لحاظ کمیت و کیفیت برتر از حماس است، وارد مبارزه شود؟

عاموس هارئیل تحلیلگر امور نظامی در روزنامه صهیونیستی هاآرتص که به محافل امنیتی رژیم صهیونیستی بسیار نزدیک است، در مقاله‌ای که امروز جمعه در این روزنامه منتشر کرد، نوشت که ارتش اسرائیل دیگر به برتری خود به ویژه در مورد تحقق پیروزی سرنوشت‌ساز در جنگ اطمینان ندارد. وی به نقل از یک منبع امنیتی تل‌آویو که او‌ را عالی‌رتبه خواند نوشت که واقعیت‌های جدید در شمال سرزمین‌های اشغالی اسرائیل را مجبور می‌کند که با هوشیاری شدید و دقت بیشتری رفتار نماید و به سمت واکنش‌های انفعالی کشیده نشود، چرا که متغیرات منطقه به شکلی بسیار سریع در حرکت هستند.

هارئیل می افزاید که هیچ تضمینی وجود ندارد که سرویس ‌های جاسوسی اسرائیل ماهیت واقعی تحولات را به صورت صحیح ارزیابی کرده باشند، آن‌ ها حتی نمی‌توانند انگیزه‌های سوریه و حزب‌ الله را به صورت دقیق مشخص کنند. این از مسلمات است که بشار اسد رئیس‌جمهور سوریه نمی‌خواهد با اسرائیل وارد جنگ جدیدی شود، این ارزیابی همچنین در مورد سید حسن نصرالله دبیرکل حزب ‌الله لبنان نیز صدق می‌کند، البته هارئیل مدعی می شود که گروه‌های مسلح ضد سوریه می‌توانند عملیاتی را انجام دهند که به بروز درگیری‌ها در جبهه شمالی با اسرائیل منجر شود. اینجا صحبت از گروه‌های اسلام‌گرایی بسیار افراطی است.

وی به نقل از همین منابع می‌نویسد که در آغاز سال پنجم چالش‌هایی که در جهان عرب شکل گرفت، تغییرات اساسی در جبهه شمالی سرزمین‌های اشغالی واقع شده است، در مرزهای اسرائیل با لبنان و سوریه 3 عامل قابل مشاهده است: اول: پیروزی غیرقابل انتظار ارتش عربی سوریه و پایداری بشار اسد رئیس جمهور این کشور. دوم: توسعه مفهوم تقابل چند جبهه بر ضد اسرائیل. سوم: از دیدگاه تحلیلگر صهیونیستی افزایش نفوذ ایران در حوادث جاری جبهه سوریه سومین عامل را تشکیل می‌دهد که می‌تواند از سوی سرویس‌های امنیتی اسرائیل در طول مرزها مورد پیگیری قرار گیرد.

این نویسنده صهیونیستی در ادامه مقاله‌اش  تأکید می‌کند که پیروز اصلی این مرحله بشار اسد است که با وجود تمامی پیش‌بینی‌ها در شرق و غرب در مورد براندازی اش توانست حاکمیت خود را حفظ نماید. حتی در ماه‌های اخیر آمریکا نیز از لحن بد بر ضد بشار اسد دست برداشته است. این در حالی است که ارتش سوریه تاکتیک‌های خونینی را در جنگ بر ضد گروه‌های افراط‌گرا دنبال می‌کند.

هارئیل در عین حال مدعی شده که این روند به توسعه و شکوفایی قدرت گروه تروریستی داعش و همچنین جبهه النصره وابسته به القاعده منجر می شود. اما از آنجا که آمریکا و ائتلافی که تشکیل داده برای جنگ بر ضد این دو گروه متمرکز شده اند، منابع امنیتی صهیونیستی معتقدند که باز هم می ‌توان گفت بالاترین برنده از این سیاست همان بشار اسد است. به‌ این ‌ترتیب مأموریت‌های اسد را گروه‌های دیگر از جمله واشنگتن انجام می‌دهند. به اعتقاد هارئیل از همین رو است که بشار اسد تصمیم خود را برای حمله گسترده بر ضد گروه‌های مخالف در جنوب سوریه اجرا کرده و بنا به ادعای منابع تل‌آویو هزاران نظامی سوری بعلاوه 2000 مبارز وابسته به حزب‌ الله لبنان و ده‌ ها مبارزه سپاه قدس جمهوری اسلامی ایران در این حملات حاضر هستند. وی تأکید دارد که استراتژی جدید ایران مبتنی بر فرسایش اسرائیل در چندین جبهه است.

به نوشته این روزنامه صهیونیستی، آکادمی صهیونیستی میمری که رسانه‌های عرب ‌زبان و ایرانی را رصد می‌کنند اخیرا دست‌کم 5 موضع‌گیری از مقامات ایرانی را رصد کرده که در آن این مقامات بر عزم جمهوری اسلامی ایران در تجهیز فلسطینیان کرانه باختری برای انجام عملیات شهادت‌طلبانه بر ضد اهداف اشغالگران اسرائیلی تأکید کردند.
هارئیل در تأیید اظهارات اخیر بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی مدعی شد که اظهارات نتانیاهو در این مورد که تهران اقدام به نرم کردن مواضع دولت‌های بزرگ در مذاکرات هسته‌ای کرده، درست است. تهران در مقابل بازوهای خود را به مرزهای اسرائیل در جبهه شمالی رسانده است.

هارئیل در پایان این مقاله این سؤال را مطرح می‌کند که آیا سخنرانی نتانیاهو در کنگره آمریکا که 10 روز بعد برگزار خواهد شد، به جای این که راه حلی برای مشکلات پیدا کند، به افزایش مشکلات موجود منجر نخواهد شد؟
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین