کد خبر: ۳۸۱۷۸۱
تاریخ انتشار: ۱۳ اسفند ۱۴۰۲ - ۲۰:۳۹
معاون مجامع، توسعه مدیریت و پشتیبانی شرکت مدیریت منابع آب ایران تصریح کرد: ورودی سدها از ابتدای سال آبی جاری ۱۸ درصد نسبت به سال گذشته و ۳۵ درصد نسبت به متوسط پنج ساله کاهش داشته است.

ایسنا: معاون مجامع، توسعه مدیریت و پشتیبانی شرکت مدیریت منابع آب ایران با بیان اینکه امسال کم بارش‌ترین سال در ۸۶ سال گذشته بوده است گفت: در مدیریت مصرف باید خیلی کار کنیم و شاه کلید عبور از شرایط حاضر و پیشگیری از شرایط بحرانی فردا، مدیریت مصرف است.
 
مهدی دانشگر، ۱۳ اسفند در مراسم معارفه مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای مرکزی اظهار کرد: تغییر اقلیم موضوع به اثبات رسیده‌ای است که در کشور ما بیشتر خودش را نشان می‌دهد و بایستی برای تغییر اقلیم اقدامات لازم را انجام دهیم.
 
وی با بیان اینکه آورد آبی بارش‌های اخیر در کشور ۲۰ میلیارد متر مکعب بوده است گفت: ممکن است این بارش‌ها ما را به اشتباه بیندازد و تصور کنیم از بحران عبور کرده‌ایم در حالی که به هیچ وجه اینگونه نیست.
 
دانشگر با تاکید بر اینکه مدیریت منابع آب کشور، حلقه‌ای به هم پیوسته و جدایی ناپذیر است افزود: متاسفانه امسال ۲۵ درصد افت بارش نسبت به نرمال داشته‌ایم. در سه سال گذشته نیز به ترتیب ۱۴، ۱۸ و ۳۷ درصد بارش‌ها نسبت به نرمال کاهش داشته است.
 
معاون مجامع، توسعه مدیریت و پشتیبانی شرکت مدیریت منابع آب ایران تصریح کرد: ورودی سدها از ابتدای سال آبی جاری ۱۸ درصد نسبت به سال گذشته و ۳۵ درصد نسبت به متوسط پنج ساله کاهش داشته است.
 
وی با بیان اینکه امسال وارد چهارمین سال خشکسالی شده‌ایم گفت: امسال متوسط بارش در استان مرکزی ۲۷۰ میلی متر بوده و چهار سال اخیر به عنوان خشک‌ترین سال‌های استان مرکزی به ثبت رسیده است.
 
دانشگر اضافه کرد: ما در مدیریت منابع آب کشور به لحاظ علمی و با بهره‌گرفتن از آخرین تکنولوژی‌های روز دنیا، هر آنچه که لازم بوده را انجام داده‌ایم. هماهنگی در مدیریت آب و برق، انتقال آب از دریا، بحث آب‌های ژرف و استفاده صحیح از پساب در مسیر درستی دنبال می‌شود.
 
وی با بیان اینکه مجموعه وزارت نیرو از بدنه کارشناسی فوق العاده قوی برخوردار است گفت: اگر همه اقدامات به درستی انجام شود، نتیجه بسیار خوبی بدست خواهیم آورد ولی در مقابل، اگر مدیریت مصرف را اصلاح نکنیم، وضع همین خواهد ماند.
 
معاون مجامع، توسعه مدیریت و پشتیبانی شرکت مدیریت منابع آب ایران اضافه کرد: تا زمانی که متوسط روزانه استفاده از آب در کشور ۲۵۰ لیتر است همین وضع را خواهیم داشت. در دنیا کشورهایی داریم که مصرف زیر ۱۰۰ لیتر دارند و باید آنها را الگو قرار دهیم.
 
دانشگر با تاکید بر تامین آب صنایع از پساب گفت: آب تامین شده از پساب‌ها، آب پایدار است چراکه تحت هر شرایطی همیشه پساب را داریم. قانون گذار و مجموعه وزارت نیرو با اجرای بند ع تبصره ۸ به صنایع خدمت می‌کنند و ما از بدنه اجرایی استان انتظار داریم در کنار ترویج فرهنگ مصرف آب، موضوع ترویج فرهنگ تامین آب صنایع از پساب را تبیین کنند.
 
علی اکبر اسدی، معاون امور عمرانی استانداری مرکزی نیز با بیان اینکه آبرسانی دغدغه جدی کشور و استان مرکزی است اظهار کرد: امیدواریم مدیریت جدید آب منطقه‌ای به صورت جدی و جهادی کار را پیش ببرد.
 
وی اضافه کرد: پیگیری مشکل سد ساوه، پیگیری خط انتقال آب از خلیج فارس، تعامل با وزارت راه و شهرسازی در حوزه مسکن ملی، تعامل ویژه با آبفا برای استفاده از ظرفیت پساب در استان از جمله انتظارات ما از مدیریت جدید است.
 
معاون امور عمرانی استانداری مرکزی افزود: در شهرستان شازند، پتروشیمی و پالایشگاه قرارداد خوبی در رابطه با تامین آب از پساب منعقد کرده‌اند. انتظار داریم صنایع اراک نیز این اتفاق را رقم بزنند.
 
وی با بیان اینکه پروژه آبرسانی تفرش پروژه‌ای منحصر به فرد در استان بوده است گفت: این پروژه با همکاری مجموعه‌ای از دستگاه‌های وزارت نیرو با محوریت آب منطقه‌ای با سرعت بسیار خوبی انجام شد.
 
عزت الله آمره ای، مدیرعامل سابق شرکت آب منطقه‌ای مرکزی نیز اظهار کرد: آب در استان مرکزی به عنوان محور اصلی توسعه زیربخش‌های صنعتی است بنابراین می‌طلبد به حوزه آب همانند گذشته توجه ویژه داشته باشیم.
 
وی با اشاره به بسته شدن پرونده چاه‌های زیرزمینی غیرمجاز در استان افزود: با اجرای طرح‌های بزرگ آبرسانی، شهرهای استان مرکزی برای سالیان سال مشکل تامین آب نخواهند داشت.
 
آمره ای با بیان اینکه به دلیل خشکسالی‌های اخیر، حال سدهای استان مرکزی در این روزها خوب نیست گفت: ما در یک برنامه پنج ساله تمام ساختمان‌های اداری شهرستان‌ها را نوسازی کردیم.
 
در پایان مراسم از زحمات عزت الله آمره ای تقدیر و تشکر  بعمل آمد و حسین اسدی به عنوان سرپرست شرکت آب منطقه‌ای مرکزی معرفی شد.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین