کد خبر: ۳۷۹۶۶
تاریخ انتشار: ۲۹ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۰:۴۶
«امیر کریم بنی طرفی» روز چهارشنبه افزود: ملت بزرگ و شریف ایران بزودی اخبار خوشی از سازمان صنایع هوایی ایران می شوند.
جانشین رییس سازمان صنایع هوایی ایران گفت، بزودی جنگنده جدید ایرانی رونمایی خواهد شد.

«امیر کریم بنی طرفی» روز چهارشنبه  افزود: ملت بزرگ و شریف ایران بزودی اخبار خوشی از سازمان صنایع هوایی ایران می شوند.

سازمان صنایع هوایی ایرانی یکی از سازمان های وابسته به وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران است که کار ساخت و تولید هواپیماها، جنگنده ها و دیگر محصولات هوانوردی را برعهده دارد.

جانشین رییس این سازمان گفت: سازمان صنایع هوایی ساخت جنگنده های جدید را بر اساس نیاز عملیاتی نیروها در دست دارد.

وی به صورت مشخصی نامی از محصولات جدید سازمان صنایع هوایی و ویژگی های آنها ذکر نکرد اما افزود: هواپیمای جنگنده جدید ایران بزودی رونمایی خواهد شد.

امیر بنی طرفی ادامه داد: قراردادهایی در زمینه ساخت جنگنده های جدید بسته شده است و سازمان صنایع هوایی در این زمینه فعالیت می کند.

وی افزود: علاوه بر ساخت هواپیماهای شکاری، ساخت هواپیماهای آموزشی نیز در دستور کار است.

جانشین رییس سازمان صنایع هوایی ایران گفت: که این سازمان همه تلاش خود را به کار می گیرد تا تمام تجهیزات به کار رفته در هواپیماهای شکاری کاملا لومی شود.


** جنگنده صاعقه

اوایل سال 1383 پس از رونمایی از جنگنده «آذرخش»، نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران از ساخت یک فروند جنگنده جدید با نام «صاعقه» توسط متخصصان توانمند داخلی در نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران خبر داد.

جنگنده بمب افکن «صاعقه» در شهریور 85 با پرواز موفق در رزمایش «ضربت ذوالفقار» رسما به ناوگان هوایی ارتش پیوست و در رژه هفته دفاع مقدس سال 1386 از آن رونمایی شد.

جنگنده «صاعقه» دو سکان عمودی اوریب شبیه به سکان های جنگنده آمریکایی «اف 18» و دم دوتایی دارد.

ویژگی مهم این جنگنده پشتیبانی نزدیک هوایی است و توانمندی حمل و شلیک انواع راکت، پرتاب انواع بمب و موشک با سیستم رادار پیشرفته، قابلیت مناسبی به آن داده است.

موتور این هواپیما از نوع «جی - 85» است و خلبان این جت جنگی می تواند هنگام پرواز به وسیله دوربین های پیشرفته مداربسته قسمت های مختلف هواپیما را ببیند و عملکرد بهتری در تعقیب و گریز داشته باشد.



** تولید انبوه صاعقه

سخنگوی نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران 17 دی سال جاری در گفت وگو با ایرنا اعلام کرد که مدل تک کابینه جنگنده «صاعقه» به صورت انبوه در ایران تولید می شود.

امیر سرتیپ دوم «حسین چیت فروش» توضیح داد: اسکادران های «صاعقه» تشکیل شده اند و این هواپیما مدام در حال طی کردن سیر تکاملی خود است.

بر اساس اعلام فرماندهان نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران مدل تک کابینه «صاعقه» اکنون در حال گشت زنی در آسمان کشور است و نیازهای عملیاتی نیروی هوایی را برطرف می کند.

رادار کنترل آتش آن از نوع «فازوت رون - ان آی آی آر ان او 19» -

Phazotron-NIIR N019 - بوده و رادار »ان او 19» - N019 - ساخت فازوترون که به نام «باز» - Baaz - نیز شناخته می شود، قادر است 10 هدف هوایی را در حالت «رهگیری به هنگام جستجو» - TWS - از فاصله حدود 80 کیلومتری مورد شناسایی قرار دهد و همزمان به دو هدف شلیک کند.

توان این رادار، برابر رادار «آر دی ام» - RDM - ساخت «تامسون سی اس اف» مورد استفاده در «میراژ - 2000 اچ» - Mirage-2000H - ارزیابی شده است.

رادار «ان او 19» دارای قابلیت دیدپایین - شلیک پایین است و دارای دقت و قدرت تشخیص خوبی برای تمیز دادن اهداف چندگانه است.

یشترین وزن محموله «صاعقه» 4,400 کیلوگرم و وزن خالی این هواپیما 8,000 کیلوگرم و بیشترین وزن برخاست این هواپیما 15,000 تا 18,000 کیلوگرم است و در هر پرواز می تواند حدود 600 تا 800 کیلومتر را طی کند.

قدرت مانور هوایی «صاعقه» و خطای بسیار پایین و نیز شتاب لحظه ای و سریع از ویژگی های این جت جنگی محسوب می شود.

جدار شیشه ای ضد گلوله برای کابین خلبان صاعقه به کار رفته و این ویژگی امنیت خلبان در این شکاری را به مراتب بیشتر از جنگنده های دیگر کرده است.

** رونمایی از صاعقه دوکابینه

وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در 20 بهمن سال جاری، مدل دو کابینه جنگنده «صاعقه» را رونمایی کرد.

بر اساس گزارش فرماندهان وزارت دفاع و پشتیانی نیروهای مسلح، هواپیمای جت مافوق صوت دوکابینه «صاعقه 2» که توسط دانشمندان و متخصصان افتخار آفرین سازمان صنایع هوایی وزارت دفاع و با مشارکت و همکاری نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران طراحی و تولید شده، با ماموریت پشتیبانی نزدیک برای انجام ماموریت های تاکتیکی و آموزش خلبانان در مرحله پیشرفته مورد بهره برداری قرا می گیرد.

در این مدل از جنگنده «صاعقه» ضمن بالا بردن قدرت رزمی این هواپیما با به کارگیری سامانه های الکترواویونیک و سلاح پیشرفته امکان آموزش پیشرفته را، برای جنگنده های سنگین فراهم شده است.


منبع: ایرنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین