کد خبر: ۳۷۷۷۷۱
تاریخ انتشار: ۱۰ دی ۱۴۰۲ - ۱۵:۴۱
شرکت‌ها باید مسئولیت پذیر باشند و بدانند که داده‌های مشتریان به عنوان یک ثروت بزرگ ابتدا برای خودشان محسوب می‌شود، جدا از اینکه باید به مشتری احترام بگذارند طبعا باید به این موضوع توجه بیشتری داشته باشند و سرمایه گذاری بیشتر بر موضوع امنیتی داشته باشند. اتفاقات رخ داده در مدت اخیر و زنجیره عدم وجود امنیت در این زیرساخت‌ها نشان می‌دهد که امنیت در این حوزه وجود ندارد. البته معتقدم که بخش مهمی از این رخداد‌ها از نارضایتی نیرو‌های انسانی نشات می‌گیرد؛ حال خطای عمدی و یا سهوی باعث می‌شود که این رخداد‌ها ایجاد شود و باید یک نگاه کامل و جامع در زمینه امنیت وجود داشته باشد وگرنه در ابتدا ارزش‌های خود را از دست می‌دهند.

باشگاه خبرنگاران: «محمد جواد آذری جهرمی» وزیر سابق ارتباطات و فناوری اطلاعات در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان درباره هک اسنپ فود و وظیفه دستگاهها در حفاظت از اطلاعات کاربران بیان کرد: حفاظت از داده های کاربران جزء وظایف دولت محسوب نمی‌شود و هر کسب و کاری وظیفه اش این است که زیر ساخت‌های خود را تقویت کند و از داده‌های مشتریانش حفاظت کند. در حوزه حفاظت کسب و کار‌ها از داده‌های مشتریان پلیس فتا مسئولیت دارد و طبعا اینگونه است که هشدار‌هایی درباره رعایت امنیت کسب و کار‌ها ارائه می‌دهند.

شرکت‌ها مسئولیت پذیر باشند و بدانند که داده‌های مشتریان به عنوان یک ثروت بزرگ محسوب می‌شود

 آذری جهرمی ادامه داد: شرکت‌ها باید مسئولیت پذیر باشند و بدانند که داده‌های مشتریان به عنوان یک ثروت بزرگ ابتدا برای خودشان محسوب می‌شود، جدا از اینکه باید به مشتری احترام بگذارند طبعا باید به این موضوع توجه بیشتری داشته باشند و سرمایه گذاری بیشتر بر موضوع امنیتی داشته باشند. اتفاقات رخ داده در مدت اخیر و زنجیره عدم وجود امنیت در این زیرساخت‌ها نشان می‌دهد که امنیت در این حوزه وجود ندارد. البته معتقدم که بخش مهمی از این رخداد‌ها از نارضایتی نیرو‌های انسانی نشات می‌گیرد؛ حال خطای عمدی و یا سهوی باعث می‌شود که این رخداد‌ها ایجاد شود و باید یک نگاه کامل و جامع در زمینه امنیت وجود داشته باشد وگرنه در ابتدا ارزش‌های خود را از دست می‌دهند.

آذری جهرمی افزود: همانطور که گفتم داده‌های اطلاعاتی ابتدا سرمایه‌ای برای خود کسب و کار‌ها محسوب می‌شود و این بانک اطلاعاتی الان بیشترین ارزشش برای کسانی است که می‌خواهند با آن‌ها رقابت کنند و این خود ضربه بزرگی محسوب می شود.

در عصر اقتصاد دیجیتال امنیت کسب و کار‌های ما ارزش زیادی دارد

وزیر سابق ارتباطات و فناوری اطلاعات تاکید کرد: تامین امنیت حوزه کسب و کار‌ها به گونه‌ای نیست که آمرانه باشد و بتواند آن را از بالا به روش دستوری اداره کرد. اصولا امنیت اینگونه نیست و لایه‌های مختلفی دارد و اینکه بخواهیم مسئولیت را متوجه دولت کنیم اقدام درستی نیست و موضوع دیتابیس، شکل گیری کسب و کار آن و شکل گیری زنجیره ارزش از آن موضوعاتی است که خود اسنپ باید به آن توجه داشته باشد.

وی درباره وظایف دولت در این زمینه نیز بیان کرد: وظیفه دولت هم این است که استاندارد‌هایی را تعیین کند و بر آن نظارت کند. دولت هم سیاست‌گذاری کرده و در حوزه کسب و کار‌ها پلیس فتا را مامور کرده است که طبعا ارزیابی‌هایی نسبت به عملکرد‌های این‌ها دارد و چون چیزی منتشر نشده و من هم از سابقه تذکرات و شیوه نامه‌های این‌ها اطلاعی ندارم بهتر است از خود پلیس پرسیده شود که در حوزه نظارت حاکمیتی چه اقداماتی را انجام داده است. اما موضوع مهم این است که باید درک کنیم در عصر اقتصاد دیجیتال امنیت کسب و کار‌های ما ارزش زیادی دارد و همانگونه که برای نیروی انسانی و تبلیغات ظرفیت ایجاد می‌کنیم و برای توسعه زیر ساخت‌های نرم افزاری ظرفیت و کمپین ایجاد می‌کنیم به امنیت نیز باید توجه داشته باشیم.

 کسب و کار‌ها می‌توانند از هکر‌های کلاه سفید استفاده کنند

آذری جهرمی گفت: ایران مملو از نخبه‌هایی است که آمادگی این اقدامات را دارند. کسب و کار‌ها می‌توانند خود را در معرض ارزیابی عمومی قرار داده و یا از هکر‌های کلاه سفید استفاده کنند.

وزیر سابق ارتباطات و فناوری اطلاعات تاکید کرد: دولت و شورای عالی فضای مجازی سیاست‌های تشویقی دارند؛ اما با توجه به اینکه به اندازه کافی توجه نمی‌شود و این رخداد‌ها به صورت زنجیره‌ای در حال رخ دادن است خوب است که حکمرانی به جای ارائه تشویقات تنبیهاتی را هم برا‌ی این مجموعه‌ها در نظر بگیرد. یعنی اگر مجموعه‌ای بی دقتی کرد و دیتایش را از دست داد و مقصر بود با جریمه‌هایی رو به رو شود که باعث شود پرداخت به موضوع امنیت از نظر اقتصادی برای این نرم افزار‌ها مهم باشد و در این حوزه‌ها سرمایه گذاری داشته باشند و از داده‌های خود حفاظت کنند.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین