|
|
امروز: سه‌شنبه ۰۶ آذر ۱۴۰۳ - ۰۵:۵۳
کد خبر: ۳۷۷۷۷
تاریخ انتشار: ۲۸ بهمن ۱۳۹۳ - ۰۹:۰۴
طیب نیا تاکید کرد: ایران کشوری با توانمندی تخصصی بالا است و به نظر می رسد کشور عراق نیز بازار خوبی برای پیمانکاران ایرانی و شرکت های صادرکننده خدمات فنی و مهندسی ایرانی است.
وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: حجم مبادلات تجاری ایران و عراق از 12 میلیارد دلار به 20 میلیارد دلار افزایش می یابد.

«علی طیب نیا» که برای شرکت در کمیسیون عالی مشترک ایران و عراق به همراه اسحاق جهانگیری معاون اول رییس جمهوری در صدر هیاتی سیاسی و اقتصادی به بغداد سفر کرده است شامگاه دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار اعزامی ایرنا، زمینه های همکاری های تجاری ایران در عراق را بویژه در صدور خدمات فنی و مهندسی بسیار مناسب ارزیابی کرد.

وی افزود: کشور عراق با وسعت زیاد و جمعیت بالا دارای مرزهای طولانی با ایران است ، همچنین درآمد نفتی قابل توجهی دارد و به همین دلیل در این کشور ظرفیت مناسبی برای افزایش روابط تجاری با ایران وجود دارد.

وزیر امور اقتصادی و دارایی به سطح تجاری 12 میلیارد دلاری ایران و عراق اشاره و تصریح کرد: باتوجه به این که عراق در حال حاضر در حال سازندگی است، جمهوری اسلامی ایران آماده همکاری و ارایه خدمات فنی و منهدسی بویژه در عرصه راه سازی، احداث نیروگاه و سدسازی به این کشور است.

طیب نیا تاکید کرد: ایران کشوری با توانمندی تخصصی بالا است و به نظر می رسد کشور عراق نیز بازار خوبی برای پیمانکاران ایرانی و شرکت های صادرکننده خدمات فنی و مهندسی ایرانی است.

وی همچنین به آمار توریسم مذهبی دو کشور ایران و عراق اشاره کرد و اظهار داشت: سالانه میلیون ها نفر از ایرانیان برای زیارت به عراق و بسیاری از اتباع عراقی به ایران سفر می کنند بنابراین همکاری دو کشور در این عرصه نیز می تواند افزایش یابد.

وزیر امور اقتصادی و دارایی خاطرنشان کرد: با احتساب مبادلات کالا، ارایه خدمات فنی و مهندسی و توجه به توریسم، حجم مبادلات دو کشور از 12 میلیارد دلار به 20 میلیارد دلار افزایش می یابد.

طیب نیا یادآور شد:ایران در این عرصه همکاری هیچ رقیبی ندارد و باید سعی کرد محدودیت های موجود را برای ارتقای مناسبات اقتصادی برطرف کرد.

وی در پاسخ به این سوال که با توجه به امضای 10 یادداشت تفاهم همکاری بین ایران و عراق در جریان سفر معاون اول رییس جمهوری چرا هیچ تفاهم نامه اقتصادی به امضای مقامات دو کشور نرسید، گفت: تفاهم نامه های اقتصادی پیش از این به امضای دو کشور رسیده بود بنابراین زمینه دیگری برای امضای تفاهم نامه وجود نداشت ، در حال حاضر بحث تنظیم روابط بانکی و بیمه ای بین دو کشور مطرح است.

وزیر امور اقتصادی و دارایی همچنین دیدار امروز خود با هوشیار زیباری وزیر اقتصاد عراق را بسیار موثر دانست و اظهار داشت: در این دیدار زیباری قول داد که در اسرع وقت موارد مطرح شده را عملیاتی کند و برخی محدودیت های موحود نیز برطرف شود.

طیب نیا تاکید کرد: در این دیدار برخی موارد روشن با پیشنهادهای مشخص برای افزایش سطح مبادلات اقتصادی مطرح شد که وی قول مساعدت و پیگیری داد.

منبع: ایرنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین