کد خبر: ۳۷۵۳۸
تاریخ انتشار: ۲۶ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۶:۵۵
همزمان با هشتمین نمایشگاه بین‌المللی گردشگری و صنایع وابسته به تهران دستورالعمل مشخصات و ضوابط ساخت، بهره‌برداری و درجه‌بندی اقامتگاه‌های بوم‌گردی که به تصویب ریاست سازمان رسیده است، ابلاغ شد.
محمدعلی فیاضی، با اعلام این خبر گفت: بر اساس این دستورالعمل  اقامتگاه‌های بوم‌گردی ،اقامتگاه‌هایی هستند که در محیط طبیعی بومی با رعایت بالاترین سطح ممکن ضوابط زیست محیطی و شکلی سازگار با معماری بومی بافت تاریخی و سیمای طبیعی منطقه، تاسیس شده و ضمن حداکثر تعامل با جامعه محلی و توجه به تنوع اقلیم  حضور گردشگران را با کیفیت قابل قبول و تعریف شده فراهم می‌کند.

وی هدف از تدوین این ضوابط را ساماندهی اقامتگاه‌های بوم‌گردی، حفظ و پاسداشت، فرهنگ سنتی و بومی، افزایش محصولات گردشگری و ایجاد نوع جدید از مقاصد و جاذبه‌های گردشگری دانست و اعلام کرد: در ضوابط تعریف‌شده این اقامتگاه‌ها به سه درجه تقسیم‌بندی شده است.

فیاضی تصریح کرد: در این دستورالعمل همچنین اعلام شده است آن دسته از اقامتگاه‌هایی که تجهیزات و خدماتی بیش از حد ضوابط لازم را برای درجه‌بندی مصوب ارایه کنند و یا برای توسعه پایدار گردشگری اقدامات شاخصی انجام دهند طبقه ممتاز تعیین شوند.

وی افزود: اقامتگاه‌هایی که پیش از تصویب این ضوابط احداث شده‌اند توسط کمیسیون درجه بندی تعیین درجه می‌شوند.در مشخصات این اقامتگاه‌ها ضمن تعیین ظرفیت  واحدهای اقامتی برای هر یک از درجه‌ها  اعلام شده است در تمام اقامتگاه‌های بوم‌گردی باید طرح‌های مشخصی درباره مدیریت و بازیافت پسماندها و استفاده بهینه از پساب‌ها به اجرا درآید.

فیاضی اظهار داشت : بر اساس این دستورالعمل وجود اقامتگاه‌های بوم‌گردی نباید در هیچ شرایطی به آلودگی زیست محیطی پیرامون خود منجر شود.

مدیرکل کمیته‌های ملی گردشگری گفت:اقامتگاه‌های بوم‌گردی باید اقدامات مشخص  و کارآمدی درباره صرفه جویی و استفاده بهینه از منابع آبی انجام دهند و نورپردازی آنها باید به گونه‌ای باشد که پیشینه صرفه‌جویی را در مصرف انرژی  داشته باشند، سیستم گرمایش و سرمایش آنها نیز ضمن تامین رفاه  میهمان کمتر تاثیر منفی بر محیط زیست داشته باشد.

وی افزود:در این دستور العمل همچنین صدور مجوز ساخت اقامتگاه‌های بوم‌گردی و تبدیل به اقامتگاه و صدور و تمدید پروانه بهره برداری شرح داده شده است.

به گفته فیاضی در حال حاضر عنوان اقامتگاه‌های بوم‌گردی به آیین‌نامه ایجاد، اصلاح، تکمیل ، درجه‌بندی و نرخ‌گذاری تاسیسات گردشگری و نظارت بر فعالیت آنها اضافه شده است که باید به تصویب هیات وزیران برسد.

وی اعلام کرد : تا کنون 33 اقامتگاه بوم‌گردی در کشور شکل گرفته که استان  اصفهان با 22 اقامتگاه در کشور پیشتاز است.

گفتنی است؛علاقمندان برای بازدید از شبکه های بوم گردی کشور می توانند به سالن 38 مراجعه کرده و لوکشین‌های زیبایی از نوع چیدمان اتاق و معماری، صنایع دستی قابل عرضه و نمونه پذیرایی این واحدها را مشاهده کنند.

هشتمین نمایشگاه بین‌المللی گردشگری و صنایع وابسته تهران تا ساعت 17 روز یکشنبه 26 بهمن ماه پذیرای بازدیدکنندگان است.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین