|
|
امروز: پنجشنبه ۱۷ آبان ۱۴۰۳ - ۱۵:۴۵
کد خبر: ۳۷۵۲۲
تاریخ انتشار: ۲۶ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۵:۱۵
در سپتامبر سال ٢٠١٣ هم خوشرو در اظهاراتي گفته بود كه باراك اوباما مي تواند برخي مشكلات ميان تهران و واشنگتن را با فاصله انداختن ميان امريكا با لابي صهيونيستي حل و فصل كند.
غلامعلي خوشرو، نماينده تازه منصوب ايران در سازمان ملل مورد توجه رسانه هاي داخلي ايالات متحده قرار گرفته است: رسانه هايي كه در جريان انتخاب معرفي نخستين نماينده ايران به سازمان ملل در دولت يازدهم يعني حميد ابوطالبي هم با فعاليت هاي خبري خود اقدام به فضاسازي در خصوص حضور ابوطالبي در جريان تسخير سفارت امريكا در ايران پس از انقلاب اسلامي ايران كرده و درنتيجه مانع از حضور وي در خاك ايالات متحده شدند. درحالي كه گفته مي شود خوشرو در هفته جاري راهي نيويورك شده تا كرسي خالي ايران در سازمان ملل را پر كند، سايت freebeacon در تازه ترين گزارش خود درخصوص موضع گيري هاي سياسي غلامعلي خوشرو مي نويسد: نماينده جديد ايران در سازمان ملل به دليل ديدگاه هاي ضد اسراييلي اش مورد انتقاد قرار گرفته است. او در گذشته در اظهارنظرهاي خود از مسلمانان خواسته بود كه در برابر سرزمين يهود ايستادگي كنند.

 اين سايت در ادامه گزارش خود مي نويسد: خوشرو ديپلمات ايراني و از وابستگان به حسن روحاني است كه در اواخر ماه ژانويه پس از بيش از يك سال بحث و اختلاف ميان تهران و واشنگتن براي عدم صدور ويزاي حميد ابوطالبي به عنوان نماينده ايران در سازمان ملل معرفي شد. در حالي كه بسياري خوشرو را فردي ميانه رو مي دانند اما خوشرو در ميان ساير ديپلمات هاي ايراني بيشترين مواضع ضداسراييلي را داشته است. او اخيرا اسراييل را اصلي ترين مشكل در خاورميانه خوانده و از مسلمانان خواسته بود كه در مقابل اسراييل با هم متحد شوند. وي در بخش هايي از سخنان خود كه تاريخ آن به جولاي ٢٠١٣ بازمي گردد ،گفته بود: به نظر من اگر بر روي اصلي ترين مشكل در منطقه كه اسراييل است تمركز كنيم، متوجه مي شويم كه كشورهاي اسلامي و عربي مي توانند در برابر اسراييل با هم متحد شده و نه تنها شان و اعتبار خود را احيا كنند كه ملت هاي خود را هم خرسند خواهند كرد.

  خوشرو در ادامه اين سخنان گفته بود: اگر كشورهاي منطقه به توانايي ها و پتانسيل هاي خود براي حل مشكلات اقتصادي داخلي اكتفا كنند به ايالات متحده نيازي نخواهند داشت. اگر ايران، عربستان، تركيه و مصر با هم كار كنند، منطقه ما قوي تر خواهد شد و ميليون ها مسلمان هم از اين همكاري و تعامل بهره مند خواهند شد.

 در سپتامبر سال ٢٠١٣ هم خوشرو در اظهاراتي گفته بود كه باراك اوباما مي تواند برخي مشكلات ميان تهران و واشنگتن را با فاصله انداختن ميان امريكا با لابي صهيونيستي حل و فصل كند. اين رسانه امريكايي در ادامه مي نويسد: هرچند كه خوشرو چندان در ملاعام صحبت نمي كند اما نگاه ضداسراييلي وي با نگاه دولتمردان ارشد ايراني مانند حسن روحاني و محمدجواد ظريف كه در حال مذاكره با غرب در خصوص پرونده هسته اي ايران هستند در يك راستا است.

 با توجه به همين اظهارنظرهاي اندك خوشرو هم مي توان اين گونه استنباط كرد كه نگاه وي هم راستا با استراتژي ظريف و روحاني است كه تلاش مي كنند ايالات متحده را متقاعد كنند كه فاصله گرفتن از اسراييل و به رسميت شناختن قدرت منطقه اي ايران مي تواند به نفع منافع ملي امريكا و امنيت اين كشور در سطح كلان باشد. انتصاب خوشرو نشان مي دهد كه ايران مي خواهد به منافع ليبرال ها در داخل ايالات متحده نزديك تر شود. ديپلمات هايي كه در كمپ روحاني هستند اعتقاد دارند كه ايران مي تواند با بخش هاي سياسي در امريكا كه ايران را شريكي بالقوه در خاورميانه مي دانند، كار كند.

منبع: اعتماد
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین