|
|
امروز: سه‌شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ - ۰۹:۱۸
کد خبر: ۳۷۳۳۹۹
تاریخ انتشار: ۱۹ مهر ۱۴۰۲ - ۰۱:۴۲
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: واژه‌ها در زمینه بازنشستگی باید تغییر کند. این ظلم است که به فرد ۵۵ ساله بگوییم بازنشسته شود؛ اکنون دیگر نمی‌توان گفت کسی که ۶۵ سال دارد پیر است بلکه به این رده سنی، سالمندی جوان گفته می‌شود. باید از این افراد باتجربه استفاده کرد.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی تکریم سالمندان را نیازمند برنامه‌ریزی فرهنگی دانست و گفت: مطابق با سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری تکریم سالمندان ضروری است و این امر بُن‌مایه دینی دارد.

به گزارش ایسنا، سیدصولت مرتضوی در نشست شورای ملّی سالمندان با هدف سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی در حوزه سالمندی، ابلاغ سند راهبردی و برنامه‌ریزی تحقق محیط دوستدار سالمند در ایران، مردمی‌سازی و تقویت بنیادهای فرزانگان به‌عنوان مؤسسات خیریه مردم‌نهاد فعال در حوزه سالمندی که امروز سه‌شنبه ۱۸ مهرماه در محل وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی برگزار شد، عبور از دوران نوجوانی و جوانی و رسیدن به دوران سالمندی را ذات طبیعت دانست و گفت: لفظ بحران سالمندی لفظ زیبایی نیست؛ یکی از افتخارات ما این است که امید به زندگی از ۵۵ سال به ۷۵ سال رسیده است و باید اصطلاحات را نیز اصلاح کرد.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: واژه‌ها در زمینه بازنشستگی باید تغییر کند. این ظلم است که به فرد ۵۵ ساله بگوییم بازنشسته شود؛ اکنون دیگر نمی‌توان گفت کسی که ۶۵ سال دارد پیر است بلکه به این رده سنی، سالمندی جوان گفته می‌شود. باید از این افراد باتجربه استفاده کرد.

وی گفت: متأسفانه در حوزه فرهنگی سالمندان بی‌برنامگی وجود داشته است و باید در این زمینه توجه بیشتری داشته باشیم.

مرتضوی تأکید کرد: سالمند «تکریم و معیشت» می‌خواهد و نباید به‌گونه‌ای با سالمند برخورد کنیم که نگاهش به جیب دیگران باشد.

وی افزود: سالمندی را باید بالای ۷۰ سال دانست که این افراد اکنون تحت پوشش صندوق‌های حمایت یا بازنشسته هستند.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی خواستار ورود مبحث تکریم سالمندی به متون درسی شد و گفت: در متون درسی از دوران ابتدایی تا رده‌های بالاتر یک درس در هر پایه به مسئله تکریم سالمندان اختصاص داده شود. همچنین صندوق‌های بازنشستگی باید به اوقات فراغت سالمندان توجه کنند.

وی در ادامه همچنین بر لزوم تغییر ساختار شورای ملّی سالمندان تأکید کرد.

۳۵ درصد جمعیت آینده کشور سالمندان هستند

در ادامه این نشست، «علی‌محمد قادری» رئیس سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه حدود ۳۵ درصد جمعیت در آینده سالمند خواهند بود، خاطرنشان کرد: در دولت سیزدهم تاکنون دو بار نشست شورای ملّی سالمندان برگزار شده است و امیدوارم نکات اصلی و خروجی این نشست‌ها به بهبود وضعیت سالمندی در کشور کمک کند.

قادری افزود: در این نشست مجموعه‌های حامی سالمندان مباحث خوبی را مطرح کردند و امیدوارم با توجه به اهمیت موضوع سالمندی در کشور «شورای ملّی » به «شورای عالی» سالمندی ارتقاء یابد.

رئیس سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه آخرین سرشماری نفوس و مسکن باید هدفمند و همسو انجام شود، اظهار کرد: با داشتن آمارها به‌خوبی می‌توانیم در آینده برنامه‌ریزی بهتری داشته باشیم.

شتاب سالمندی در ایران بیشتر از شتاب برنامه‌ریزان است

 در این نشست همچنین، «محمدعلی محسنی‌ بندپی» نماینده مردم چالوس در مجلس شورای اسلامی گفت: رشد روند سالمندی در قاره آسیا بسیار بیشتر از سایر قاره‌هاست.

وی با بیان این که شتاب سالمندی در ایران بیشتر از شتاب برنامه‌ریزان است، تأکید کرد: پدیده سالمندی مربوط به هیچ دولت و جناحی نیست و وضعیت بانوان سالمند بسیار خطرناک‌تر از مردان است.

بندپی با بیان این که فراکسیون سلامت سالمندان در مجلس تشکیل شده است، اظهار کرد: در این زمینه نیازمند سیاست‌گذاری جدی برای سراسر کشور هستیم.

این نماینده مجلس، هزینه‌های سالمندی را برای نظام سلامت کشور بسیار تکان‌دهنده توصیف کرد.

وی گفت: باید از فرصت‌هایی که داریم به خوبی استفاده کنیم.

ایجاد شهر دوستدار سالمند

«احمد شاهیوندی» عضو هیئت علمی دانشگاه هنر اصفهان و مجری «پروژه سند راهبردی و برنامه عملیاتی تحقق محیط دوستدار سالمند» در ادامه این نشست به تشریح این سند راهبردی پرداخت.

وی با بیان این که سالمندی عبور از ۶۰ سالگی است در ادامه به تعریف شهر دوستدار سالمند پرداخت و گفت: شهر دوستدار سالمند شهری‌ است که ساختار، امکانات، سیاست‌ها و خدمات شهری در آن به‌گونه‌ای باشد که شرایط برای سالمندی مهیا باشد.

شاهیوندی به‌کارگیری تدابیر و سیاست‌های کلان، ایجاد بسترمحیطی، اشتغال و کارآفرینی سالمندان، ایجاد دانشگاه‌های دوستدار سالمند، گردشگری سالمندان، مشارکت خیرین، توجه به جایگاه فناوری اطلاعات و حمایت‌های بیمه‌ای را برای ایجاد شهر دوستدار سالمند ضروری دانست.

لازم به ذکر است پیرو قانون تشکیل شورای ملّی سالمندان، نشست‌های این شورا هر ۶ ماه یک بار با حضور رئیس و دستگاه‌های عضو شورا برگزار می‌شود.

نشست‌های شورای ملّی سالمندان براساس مصوبه هیئت دولت برای آیین‌نامه اجرایی جزو (۵) بند (الف) ماده (۱۹۲) قانون برنامه سوم توسعه و مندرجات سند ملّی سالمندان کشور برگزار می‌شود.


ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین