کد خبر: ۳۷۱۹۳
تاریخ انتشار: ۲۴ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۰:۳۶
دادستان دیوان محاسبات کشور با قاطعیت گفت: هر فساد بزرگی که به نوعی در کشور کشف شده به وسیله کارشناسان و حسابرسان دیوان محاسبات بوده است و دادسرا و هیات های مستشاری نیز به این پرونده ها رسیدگی می کنند.
دادستان دیوان محاسبات کشور روز جمعه بر برخورد قاطع با فسادهای مالی در کشور تاکید و اعلام کرد فسادهای بزرگ مالی از جمله فساد بابک زنجانی و فساد بیمه به وسیله کارشناسان و حسابرسان این دیوان کشف شده است.

'فیاض شجاعی' دادستان دیوان محاسبات کشور که برای شرکت در سیزدهمین کنگره دیوان محاسبات کشورهای آسیایی موسوم به 'آسوسای' در مالزی بسر می برد روز جمعه  تاکید کرد این دیوان در مباحث رسیدگی به فساد به صورت قاطع ورود و برخورد می کند.

وی با قاطعیت گفت: هر فساد بزرگی که به نوعی در کشور کشف شده به وسیله کارشناسان و حسابرسان دیوان محاسبات بوده است و دادسرا و هیات های مستشاری نیز به این پرونده ها رسیدگی می کنند.

شجاعی گفت: فسادهای اخیر و مسایل مربوط به بابک زنجانی نیز به وسیله کارشناسان دیوان محاسبات کشف شده است و ورود دستگاه های نظارتی و قضایی دیگر، متاثر از ورود دیوان و بر مبنای اعلام دیوان محاسبات صورت گرفته است.

بابک زنجانی دی ماه سال گذشته به اتهام بدهی بیش از دو میلیارد و 500 میلیون یورو به وزارت نفت و بانک مرکزی و جعل اسناد مرتبط با این بدهی ها بازداشت شد.

'بیژن نامدار زنگنه' وزیر نفت اخیرا در پاسخ به این سؤال تارنمای جماران که اموال شناسایی شده بابک زنجانی چه قدر می تواند کفایت بدهی ها را داشته باشد، تاکید کرد: اموال شناسایی شده کمتر از 30 درصد بدهی ها است، اما هنوز ارزیابی قطعی انجام نشده و این کار ادامه دارد.

دادستان دیوان محاسبات کشور در ادامه به فساد در بیمه اشاره کرد که به وسیله کارشناسان کشف شده است.

وی گفت که این فساد منجر به رای قطعی هم شده است. این فساد به وسیله رئیس اسبق دیوان محاسبات اتفاق افتاده است، اما منتهی به مواردی بود که دیوان محاسبات در نظارت بر بیمه ها آن را کشف و اعلام کرد.

'محمدرضا رحیمی' معاون اول دولت 'محمود احمدی نژاد' در پرونده اختلاس از بیمه ایران، با رای شعبه 11 دیوان عالی کشور به پنج سال و 91 روز حبس و پرداخت 28 میلیارد و 500 میلیون ریال رد مال و 10 میلیارد ریال جزای نقدی محکوم شده است.

شجاعی در ادامه گفت که فعالیت دیوان محاسبات در کشف این فسادها خیلی انعکاس پیدا نمی کند، شاید به این دلیل که دیوان می خواهد بدون هرگونه حاشیه و پرداختن به مسایل جانبی کار تخصصی که در اصل پیشگیری، کشف فساد و برخورد قاطع با مبحث مفسده است را دنبال کند.

وی بی انضباطی مالی را زمینه ساز فساد دانست و گفت: یکی از رسالت های دیوان محاسبات، انتظام مالی در کشور است و با تحقق این وظیفه اساسی می توان زمینه به وجود آمدن فساد را از بین برد.

دادستان دیوان محاسبات کشور تاکید کرد: این دیوان در مباحث رسیدگی به فساد قاطعانه برخورد می کند و تاکنون دیوان محاسبات به این نحو عمل کرده است.

وی فلسفه وجودی دیوان محاسبات کشور را کاهش فساد از طریق شفاف سازی عملکرد مالی دولت ها دانست و در خصوص رتبه بندی که در جهان در خصوص فساد مالی در ایران می شود، گفت که بخش قابل توجهی از این رتبه بندی ها و ارزیابی ها که به وسیله موسسات انجام می شود سیاسی است.

شجاعی در خصوص دلایل وجودی فسادهای مالی بزرگ در کشور، گفت: ایران کشور سرمایه داری است و به یقین بودجه کلانی نسبت به بعضی کشورهای دیگر دارد. دولت ها در ایران نیز براساس سیاست ها و در قیاس با دیگر کشورها بیشتر به تصدی گری پرداخته اند.

وی گفت که برای کاهش فساد، دولت ها باید کوچک شده و چابک سازی شوند. دولت ها باید برنامه ریز باشند و حاکمیتی عمل کنند و رقابت با بخش خصوصی را کنار بگذارند و به تصدی گری نپردارند.

دادستان دیوان محاسبات کشور معتقد است در گذر از اقتصاد دولتی به اقتصاد خصوصی ناهنجاری هایی اتفاق می افتد وبخش اقتصادی دولت در حال گذر به سمت خصوصی سازی و تغییر مدیریت شرکت های دولتی است که آثار و تبعات اینچنینی به همراه دارد.

وی گفت: دولت ها در دیگر کشورهای جهان یا کمتر به تصدی گری پرداخته اند و یا دوران گذر را طی کرده اند.

حسن روحانی رییس جمهوری اخیرا با تاکید بر خواست دولت برای مبارزه با فساد، گفت: دولت به هیچ قیمتی در مبارزه با فساد عقب نشینی نخواهد کرد و راهی که انتخاب شده طبق فرمان خدا و مردم است. تا می خواهیم یک فساد را حل کنیم برخی راه می افتند و به دولت اتهاماتی همچون برداشت از صندوق توسعه ملی می زنند، شلوغ می کنند که صدای حق در همهمه به گوش کسی نرسد.

منبع: ایرنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین