|
|
امروز: دوشنبه ۰۵ آذر ۱۴۰۳ - ۲۱:۲۳
کد خبر: ۳۶۸۴۹۲
تاریخ انتشار: ۲۶ تير ۱۴۰۲ - ۱۸:۴۳
روسیه قرارداد صادرات غلات اوکراینی از طریق کشتی در دریای سیاه را متوقف کرد. به گزارش رسانه‌های روسی و به نقل از دیمیتری پسکوف، سخنگوی کاخ کرملین "تنها در صورتی که تمام خواسته‌های مسکو برای صادرات غلات برآورده شود، این کشور به توافق‌های گذشته باز می‌گردد".

دویچه وله: مسکو قرارداد انتقال غلات اوکراین از طریق دریای سیاه را تمدید نمی‌کند و نهاد ریاست جمهوری روسیه نیز این خبر را تایید کرد. مهلت توافق‌های گذشته میان اوکراین و روسیه بر سر صادرات غلات به سر رسیده است.

روسیه قرارداد صادرات غلات اوکراینی از طریق کشتی در دریای سیاه را متوقف کرد. به گزارش رسانه‌های روسی و به نقل از دیمیتری پسکوف، سخنگوی کاخ کرملین "تنها در صورتی که تمام خواسته‌های مسکو برای صادرات غلات برآورده شود، این کشور به توافق‌های گذشته باز می‌گردد".

مهلت قرارداد بین اوکراین و روسیه بعد از چند بار تمدید، شامگاه دوشنبه ۱۷ ژوئیه (۲۶ تیر) به پایان می‌رسد.

دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین تاکید کرده است که مواضع مسکو در زمینه قرارداد حمل غلات از قبل مشخص بوده و حمله اخیر به پل کریمه تاثیری بر آن نداشته است.

خواست‌های روسیه چیست؟

ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه روز پنجشنبه گذشته گفته بود در صورتی که درخواست‌های این کشور تحقق پیدا نکنند، قرارداد صادرات غلات اوکراین را برای مدت نامحدودی متوقف خواهد کرد.

روسیه در مقابل اجازه صادرات غلات اوکراین از طریق دریای سیاه که توسط نیروی دریایی این کشور کنترل می‌شود، خواستار تسهیل تحریم‌ها، بیمه، ترابری و فاینانس در مورد صادرات کود شیمیایی و مواد غذایی است. این کشور همچنین بطور مشخص خواستار لغو تحریم‌های غرب از "بانک کشاورزی"، که یک بانک دولتی در روسیه به شمار می‌رود، شده است.

نیاز جهانی به غلات اوکراین

با تجاوز نظامی روسیه به اوکراین عبور کشتی‌های حامل غلات از دریای سیاه غیر ممکن شد. کاهش صادرات غلات اوکراین با افزایش جهانی قیمت‌ها و تشدید بحران گرسنگی در جهان همراه شد.

با پادرمیانی سازمان ملل متحد و ترکیه قراردادی در ماه ژوییه سال ۲۰۲۲ بین روسیه و اوکراین منعقد شد که بر مبنای آن اوکراین مجاز بود غلات خود را از طریق دریای سیاه صادر کند.

براساس قرارداد حمل غلات، کشتی‌های اوکراینی از طریق یک کریدور دریایی بار خود را به استانبول رسانده و در آنجا توسط یک هیئت مشتکل از بازرسان ترکیه، روسیه، اوکراین و سازمان ملل کنترل شده تا بدین وسیله مانع از قاچاق اسلحه شوند.

اوکراین بر اساس این قرارداد موفق شد ۳۸ میلیون تن غلات در سال ۲۰۲۲ به سراسر جهان صادر کند و ۸ میلیارد یورواز این طریق درآمد داشته باشد. با این حال، صادرات اوکراین در این سال به نسبت سال ۲۰۲۱ کاهش ۲۳ درصدی نشان می‌دهد.

صادرات غلات اوکراین برای کشورهای فقیر جهان از اهمیت بالایی برخوردار است. این صادرات موجب شده تا قیمت گندم، جو و ذرت در بازارهای جهانی با ثبات بماند.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین