|
|
امروز: دوشنبه ۰۵ آذر ۱۴۰۳ - ۰۶:۳۳
کد خبر: ۳۶۶۸۵۲
تاریخ انتشار: ۳۱ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۶:۱۱
رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به قانون بانک مرکزی و دانش بنیان اظهار کرد: مقام معظم رهبری کارنامه مجلس شورای اسلامی را قابل قبول دانستند چون ما براساس شاخص‌ها و اولویت‌ها حرکت کردیم، اولویت اصلاح ساختار بودجه بود که با اعمال آن و بنابر اذعان دولت در دو سال گذشته تراز عملیاتی منفی در بودجه وجود نداشت و این‌که سقف بودجه هم اضافه نشد.

فارس: مراسم «روز ملی بسیج اساتید»، با موضوع جهاد تبیین، امید آفرینی و اعتلای نظام حکمرانی همزمان با ۳۱ خرداد بزرگداشت سالروز شهادت «دکتر مصطفی چمران» دقایقی قبل با حضور محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی در محل مصلای دانشگاه تهران آغاز شد.

محمدباقر قالیباف در ابتدای این مراسم اظهار کرد: بسیج تبلور عینی حضور سازمان‌دهی مردم در همه امورات جامعه است. بخشی از تشکل‌های مردمی اساتید هستند، ما شهید چمران را به عنوان الگوی خود قرار دادیم چمرانی که در اوج تعهد، تخصص و اخلاص بود و با گفتار و کردار و رفتار و در نهایت با تقدیم جان خود درستی کارنامه‌اش را به اثبات رساند.

وی افزود: عاجزانه از اساتید بسیجی می‌خواهم که در دانشگاه‌ها نسبت به همه دانشجویان حق پدری، استادی و معلمی داشته باشند چون وظیفه شما محدود به قشر خاصی نیست همه دانشجویان فرزندان و شهروندان ما هستند.

قالیباف تصریح کرد: امروز در شرایط محیطی داخلی و خارجی کشور، مهم‌ترین هدف ما تحول اساسی در حکمرانی جامعه است. رهبر معظم انقلاب مبنای این تحول را فرمودند. امام (ره) نیز پیشروِ این تحول بود. همین نگاه تحولی بود که انقلاب اسلامی را به وجود آورد و باعث شد دفاع مقدس را با همۀ توطئه‌ها بگذرانیم، هدف ما تحول در عرصه‌های مختلف حکمرانی جامعه است.

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: در نظام حکمرانی مسایل مختلفی داریم که یکی از آنها بحث تولید است، اگر می‌خواهیم کشور استقلال داشته باشد باید مُولّد باشیم اگر تولید کننده نباشیم نمی توانیم استقلال خود را حفظ کنیم و در تبع آن نمی توانیم هویت، آزادی و دین خود را حفظ کنیم، مُولّد باشیم یعنی علم، معرف، قدرت، منزلت و ثروت تولید کنیم

قالیباف تصریح کرد: در جهاد تبیین و جهاد تولید شیوه و روشی را که حضرت آقا در این مسیر فرمودند، بهترین الگوست که باید به آن توجه کنیم. ایشان هیچ‌گاه در جلسات خصوصی و عمومی و جلساتی ک با اقشار مختلف و مناسبتی فرمایشاتی دارند، منکر نارسایی‌ها و کمبودها نشدند و با صراحت این موارد را بیان کردند اما به گونه‌ای بیان کردند که هیچ وقت کسی را ناامید نکردند.

وی افزود: امروز در حوزه حکمرانی نیازمند تحول هستیم، حکمرانی نو به معنای حرکت مبتنی بر حقانیت انقلاب اسلامی، اصالت جمهوری اسلامی و ایمان و باور به نظریه ولایت فقیه و نظام جمهوری اسلامی است

رئیس مجلس شورای اسلامی یادآور شد: ما باید بپذیریم امروز در حوزه حکمرانی دچار چالش هستیم و اگر آنها را حل نکنیم روز به روز بیشتر می شود ما در حکمرانی حوزه امنیت به نقطه بازدارندگی رسیده ایم اما عرصه های دیگر به این نقطه نرسیده و دشمن نیز از همین نقاط ما را به چالش می کشاند.

وی ادامه داد: وقتی حرف از حکمرانی می‌زنیم یعنی در زمینه ایده، رویکرد چه در زمینه های روش و ابزار نیازمندیم تحول هستیم و پیش قراولان این تحول نخبگان جامعه هستند و پیشاهنگان این حرکت بدون شک اساتید بسیجی هستند که این رسالت را بر عهده دارند.

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: در همه شرایط مقام معظم رهبری ابتکار عمل را به دست گرفتند و این مسئله بسیار مهم است که ما در بیان موضوعات بتوانیم این گونه عمل کنیم و در جهاد تبیین باید اینگونه باشیم. ما امروز در جهاد تبیین باید بپذیریم که اولویت اولی که حضرت آقا فرمودند، بحث مربوط به تحول است و ما باید در این راه پیش قراول باشیم و باید ببینیم که در این زمینه چقدر آماده هستیم و چقدر حاضریم در این عرصه هزینه دهیم و از همه مهم‌تر اولویت تحول ما چیست.

وی متذکر شد: ما برای رفع تحریم‌ها قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها را در ۹ ماده به تصویب رساندیم. در طول ۲۰ سال گذشته در حوزه قانون‌گذاری برای رفع تحریم جای چنین قانونی خالی بود. هیچ‌گاه در عرصه بین‌المللی با زبان قوانین بین‌المللی با دنیا صحبت نمی‌کردیم که این خلأ را رفع کردیم.

قالیباف ادامه داد: در حوزه مسکن در سه سطح یعنی تولید مسکن، اجاره مسکن و مالیات بر خانه‌های خالی قانون تصویب کردیم و ما در کوتاه‌مدت، میان‌مدت و بلندمدت برای مسکن قانون داریم.

رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به تصویب قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار در مجلس تصریح کرد: ما در حوزه اشتغال قانونگذاری کردیم. مردم برای دریافت مجوز مشکل داشتند و مجوز کسب و کار از جمله مسائل مهمی است که افراد باید پیگیری کنند.

وی افزود: ما قانون مربوط به مبارزه با قاچاق کالا و ارز را بنا به شرایط روز تغییر دادیم. همچنین در حوزه تولید دانش بنیان قانون به تصویب رساندیم و ما در ۱۸ اردیبهشت سال گذشته مطابق شعار سال قانون ویژه دانش بنیان را به تصویب رساندیم. البته ما از قبل با نقشه راه حرکت کرده بودیم و می‌دانستیم که دانش بنیان‌ها جایی است که باید متحول شود.

قالیباف بیان کرد: بنده معتقدم بعد از جهاد تولید و جهاد تبیین، جهاد تصمیم برای ما مسئولان اهمیت زیادی دارد و باید مورد توجه قرار گیرد. تغییر و تحول و بازسازی نظام حکمرانی در کشور نیازمند تصمیماتی است که مستلزم آن است که افرادی که باید تصمیم بگیرند، باید بدانند تصمیمات سخت باید بگیرند و باید بدانند که با همه آبرو و اعتبار خود وارد این میدان شوند و باید بدانند که در جهاد تصمیم شجاعت در تصمیم گیری باید داشته باشند.

رئیس مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: باید با خرد جمعی در حوزه مدیریت حرکت کنیم و از همه ظرفیت‌ها استفاده کنیم نه اینکه در پشت درهای بسته بنشینیم و برای کشور تصمیم بگیریم. جهاد تصمیم به این معناست که حتماً باید با تشخیص علمی باشد و زمانی که حرف از بازسازی نظام حکمرانی می زنیم، حکم زمانی که بخواهد شکل بگیرد از دو عنصر تشخیص علمی و تصمیم سیاسی تشکیل می‌شود و هر دو مورد مهم است.

قالیباف تاکید کرد: ما اگر بتوانیم جهاد تولید، جهاد تبیین و جهاد تصمیم را دنبال کنیم، می‌توانیم آن هدف و وظیفه‌ای را که به عهده داریم به عنوان تحول در نظام حکمرانی که امروز اولویت اول کشورمان است، انجام دهیم.

وی اضافه کرد: امروز بپذیریم که اولویت اول رهبری در جهاد تبیین مربوط به تحول است ما چقدر برای این تحول آمادگی داریم و حاضر به دادن هزینه هستیم و این‌که شیوه ما چیست؟

رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به دیدار اخیر نمایندگان با مقام معظم رهبری اظهار کرد: برخی افراد متدین انقلابی، گره ذهنی داشتند که لازم است توضیح دهم ما همه ایمان داریم که حضرت آقا دارای بروزترین گزارش‌ها است و با اطلاعات دقیق تحلیل می‌کنند. حال سوال این است که مجلس شورای اسلامی چه عملکردی داشته که حضرت آقای چنین بیاناتی را درباره مجلس فرمودند؟ رهبری براساس شاخص‌ها عملکرد مجلس را تحلیل کردند در شاخص‌های ایشان یک نگاه برآیندی و نه مصداقی به مجلس بود و این‌که ایشان براساس شرح وظایف مجلس شورای اسلامی به مجلس پرداختند که مهم‌ترین وظیفه هم قانون گذاری عنوان کردند و حتی موضوع نظارت را به عنوان اولویت دوم مجلس دانستند.

قالیباف با بیان این‌که امروز چالش کشور در حوزه اقتصادی است، تصریح کرد: رهبری فرمودند وقتی به مجلس شورای اسلامی در حوزه قانون گذاری نگاه می‌کنیم نشان می‌دهند مجلس نقشه راه داشته است ما در بحث اقتصادی دو جهت خنثی‌سازی و رفع تحریم را دنبال کردیم و برای آن قانون به تصویب رسید که از جمله آن می توان به قانون اقدام راهبردی برای مقابله با تحریم‌ها اشاره کرد. در حوزه خنثی‌سازی تحریم، قوانینی برای سه بازه زمانی کوتاه، میان و بلند مدت در حوزه مسکن تصویب شد و در حوزه اشتغال هم مصوباتی داشتیم.

رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به قانون بانک مرکزی و دانش بنیان اظهار کرد: مقام معظم رهبری کارنامه مجلس شورای اسلامی را قابل قبول دانستند چون ما براساس شاخص‌ها و اولویت‌ها حرکت کردیم، اولویت اصلاح ساختار بودجه بود که با اعمال آن و بنابر اذعان دولت در دو سال گذشته تراز عملیاتی منفی در بودجه وجود نداشت و این‌که سقف بودجه هم اضافه نشد.  

وی با بیان این‌که من شفافیت را قبول دارم، اظهار کرد: سالیان سال است که شفافیت را دنبال می‌کنم و اولین نفری بودم که طرح شفافیت را در مجلس شورای اسلامی امضاء کردم اما از جبهه انقلاب یک سوال دارم آیا جایی از حضرت آقا شنیده‌اید که مطالبه ایشان از مجلس شفافیت باشد؟ مطالبه رهبری، اصلاح ساختار بودجه و مسائل اقتصادی است؛ وقتی از جهاد تبیین حرف می‌زنیم باید روش را هم از رهبری یاد بگیریم که چه طور پیش برویم.

رئیس مجلس شورای اسلامی با تاکید بر این‌که باید مسئولان جهاد تصمیم را در پیش بگیرند، توضیح داد: تغییر و تحول و بازسازی نظام حکمرانی در کشور نیازمند تصمیماتی است که باید ویژگی‌هایی داشته باشد باید افرادی که تصمیم می‌گیرند بدانند که تصمیمات سخت را اتخاذ کرده و آبرو و اعتبارشان را کف دست گذاشته و وارد میدان شوند. همچنین شجاعت در تصمیم‌گیری داشته و با خرد جمعی و جمع‌سپاری در حوزه مدیریت حرکت کند نه این‌که پشت درهای بسته با قبیله و دوست خود برای کشور تصمیم‌گیری شود

قالیباف در جمع‌بندی اظهار کرد: اگر بتوان جهاد تولید، تبیین و تصمیم را دنبال کرد می‌توان تحول در نظام حکمرانی را هم پیگیری کرد که باید تحقق عینی آن را در برنامه هفتم ببینیم، من همین‌جا دست نیاز به سمت دانشگاهیان و نخبگان درباره برنامه هفتم دراز می‌کنیم. برنامه هفتم باید بتواند در حوزه اقتصادی ما را بعد از پنج سال به ثبات اقتصادی برساند.

وی در پایان تصریح کرد: باید برنامه هفتم متفاوت با ۶ برنامه گذشته باشد که حداکثر پیشرفت ما در اجرای برنامه‌های قبلی ۳۰ درصد بود ما نمی‌گذاریم برنامه هفتم همچون برنامه‌های قبلی باشد.

رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: بنده بارها درباره برنامه هفتم توسعه صحبت کردم و همین جا دست نیاز به سمت نخبگان و دانشگاهیان دراز می‌کنم. ما در سیستم مجلس ظرفیت فنی را فراهم کردیم که هم در موضوع قانون مربوط به عفاف حجاب و بحث مربوط به برنامه هفتم توسعه هر نظر و پیشنهادی وجود دارد، مورد توجه قرار گیرد.

قالیباف گفت: درست دو روز است که از تحویل لایحه برنامه هفتم توسعه به مجلس می‌گذرد و این برنامه باید بتواند در حوزه اقتصادی بعد از ۵ سال ما را به ثبات اقتصادی برساند و برآیند این برنامه و نوع رویکردها و برنامه ریزی آن باید به لحاظ ماهیتی با شش برنامه قبلی متفاوت باشد. ۶ برنامه قبلی کمتر از ۲۵ درصد محقق شده است و بنا نداریم که در این شرایط سخت برنامه هفتم توسعه هم پا جای برنامه‌های قبلی بگذارد.

وی تاکید کرد: ما در حوزه قانون کار را به فضل الهی و با کمک اساتید و نخبگان پیش می‌بریم و بعد هم در اجرای قانون به دولت کمک می‌کنیم و دولت باید آن را محقق کند. هر جا هم نیاز به اصلاح بود، بدون وقت‌کشی آن را انجام می‌دهیم تا امید را در جامعه ایجاد کنیم.

در این مراسم که به همت سازمان بسیج اساتید برگزار شد، سرلشکر حسین سلامی فرمانده کل سپاه و حجت الاسلام المسلمین عبدالحسین خسروپناه رئیس محترم شورای عالی انقلاب فرهنگی،مهندس مهدی چمران رئیس شورای اسلامی شهر تهران و دیگر مقامات لشکری و کشوری حضور دارند.

همچنین این مراسم همزمان با تهران در دانشگاه‌های سراسر کشور از طریق ویدیو کنفرانس برگزار می‌شود و 30 هزار استاد بسیجی در دانشگاه‌های سراسر کشور مخاطب سخنرانی رئیس مجلس شورای اسلامی هستند.

 
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین