|
|
امروز: جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ - ۱۷:۰۸
کد خبر: ۳۶۶۴۹۱
تاریخ انتشار: ۲۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۳:۳۵
مدیر آموزش و پرورش منطقه 3 شهر تهران با ذکر مثالی در این باره گفت: تعداد دانش‌آموزان مدرسه ایران با 3 هزار متربنا در منطقه سه شهر تهران، به 200 نفر هم نمی‌رسد که به مرور زمان باید برای آنها تدبیر شود، اقدامی که انجام دادیم گسترش محدوده‌ ثبت‌نام در این مدرسه، توسعه متوازن رشته‌های تحصیلی و نیروی انسانی بود.

تسنیم: مدیر آموزش و پرورش منطقه ۳ شهر تهران درباره تبدیل ۵ مدرسه دولتی به غیرانتفاعی در بازه زمانی ۱۰ سال گذشته توضیح داد و گفت: مدارس دولتی در منطقه ۳ صندلی خالی دارند و متقاضی ثبت‌نام در این مدارس اندک است.

تغییر کاربری مدارس همواره به‌عنوان یکی از نگرانی‌های فعالان حوزه آموزش در مواجهه با مدارس دولتی مطرح است، این موضوع همواره این دغدغه را پیش می‌کشد که با مازاد اعلام شدن برخی مدارس دولتی یا فروش آنها به دلیل موقعیت مناسب تجاری، مدرسه جدیدی ساخته نشود و به تدریج در بازه زمانی چند ساله تعداد مدارس دولتی رو به کاهش سوق یابد.

«در منطقه 3 شهر تهران، 14 دبیرستان دخترانه دولتی بود که در 10 سال گذشته، 4 مدرسه آن به غیرانتفاعی تبدیل شده است از 9 مدرسه پسرانه نیز 2 مدرسه از دولتی به غیرانتفاعی تبدیل شده است که اطلاعی از نحوه واگذاری آنها نداریم.»

به عنوان نمونه  مدرسه محدثه ده‌ونک یکی از مدارس دولتی این منطقه است که تبدیل به مدرسه غیرانتفاعی شده، مدرسه دخترانه محدثه دبیرستان متوسطه دوم است و سال 1401 اعلام شد که دانش آموزان این مدرسه باید در مدرسه متوسطه اول معرفت ادغام شوند، این مدرسه قبل از دوران کرونا 150 دانش‌آموز داشت اما در سال 1401، گفته شد چون تعداد دانش‌آموزان 70 نفر است، مدرسه باید منحل شود!

در همین ارتباط، سید رضا میرزاده مدیر آموزش و پرورش منطقه 3 شهر تهران درباره تبدیل 5 مدرسه دولتی منطقه سه به مدارس غیرانتفاعی گفت: بنده یک سال و دو ماه است به عنوان مدیر آموزش و پرورش منطقه 3 انتخاب شدم و واگذاری 5 مدرسه دولتی به بخش غیردولتی در بازه زمانی 10 ساله اتفاق افتاده است.

وی افزود: مدیران مناطق آموزش و پرورش شهر تهران برای واگذاری املاک از طریق مزایدات دولتی اقدام می‌کنند و وزارت آموزش و پرورش، اداره کل‌ آموزش و پرورش شهر تهران و مناطق آموزش و پرورش به لحاظ قانونی از این واگذاری‌ها مطلع هستند.

تعداد مدارس غیرانتفاعی بیشتر از مدارس دولتی

میرزاده با اشاره به اینکه در منطقه 3 شهر تهران تعداد مدارس غیرانتفاعی بیشتر از مدارس دولتی است، بیان کرد: از 258 مدرسه موجود در منطقه 3، 76 مدرسه دولتی و مابقی غیردولتی هستند.

رئیس آموزش و پرورش منطقه سه شهر تهران درباره واگذاری مدرسه "شاهد مشکات" عنوان کرد: ملک این مدرسه متعلق به بنیاد شهید است و طی مذاکرات مختلف، این مدرسه را حفظ کردیم و هم‌اکنون دوره متوسطه اول آن برقرار است.

توانایی مالی بیشتر مردم منطقه 3 و مشارکت مردمی بیشتر

وی متذکر شد: براساس اصل 44 قانون اساسی، در راستای کوچک کردن دولت گام برداشته‌ایم و بر این اساس، جذب مشارکت‌های مردمی انجام شده است، مردم منطقه 3 با توجه به توانایی مالی بهتر، سهم بیشتری در مشارکت مردمی دارند  و در ازای آن سیستم دولتی به مناطق محروم‌تر در شهر تهران یا سایر استان‌ها کمک می‌کند.

میرزاده ادامه داد: اگر از تمام مدارس و املاک در اختیارمان استفاده نکنیم، مشمول مولد‌سازی شده و از اختیار آموزش و پرورش خارج می‌شود بنابراین طبق قانون موظف هستیم از طریق مزایدات دولتی، املاک را به بخش فرهنگی یا مدارس غیرانتفاعی تحت نظارت آموزش و پرورش، اجاره دهیم.

صندلی خالی مدارس دولتی!

وی در پاسخ به این پرسش که «فردی که در منطقه 3 ساکن است، صرف‌نظر از اینکه توانایی مالی دارد یا خیر، اگر در محدوده محل سکونتش مدرسه دولتی به ویژه در دوره ابتدایی وجود نداشته باشد به ناچار فرزند خود را در مدرسه‌ غیرانتفاعی نزدیک محل زندگی ثبت‌نام می‌کند و در واقع آموزش و پرورش به نوعی اجبار پنهان برای تحصیل در مدارس غیرانتفاعی را به خانواده‌ها تحمیل می‌کند» متذکر شد: در محدوده‌های ثبت‌نام منطقه 3، مدارس دولتی صندلی خالی دارند و به حد تراکم معمول دانش‌آموزان در کلاس درس نمی‌رسند چون تعداد افراد متقاضی ثبت‌نام در مدارس دولتی، اندک است.

مدیر آموزش و پرورش منطقه 3 شهر تهران با ذکر مثالی در این باره گفت: تعداد دانش‌آموزان مدرسه ایران با 3 هزار متربنا در منطقه سه شهر تهران،  به 200 نفر هم نمی‌رسد که به مرور زمان باید برای آنها تدبیر شود، اقدامی که انجام دادیم گسترش محدوده‌ ثبت‌نام در این مدرسه، توسعه متوازن رشته‌های تحصیلی و نیروی انسانی بود.

چرا برخی رشته‌ها در دبیرستان‌ها ارائه نمی‌شود؟

میرزاده در پاسخ به این پرسش که «در برخی دبیرستان‌های منطقه سه، رشته تجربی که متقاضی بیشتری دارد، ارائه نمی‌شود و با اعمال این محدودیت در مسیر کم کردن تعداد دانش‌آموزان، تعطیلی مدرسه دولتی به بهانه نبود دانش‌آموز و اجاره به بخش غیردولتی گام برداشته می‌شود» گفت: در دبیرستان‌ها هر چقدر تعداد رشته‌ها را بیشتر کنیم، تراکم دانش‌آموزان افزایش می‌یابد اما در شیوه‌نامه ساماندهی نیروی انسانی به مناطق آموزش و پرورش اعلام می‌شود که تعداد دانش‌آموزان در کلاس‌های درس مدارس دولتی نباید کمتر از 32 نفر باشد در غیر این صورت سیستم الکترونیکی ساماندهی نیروی انسانی به آن کلاس معلم اختصاص نمی‌دهد.

وی ادامه داد: بنابراین مجبوریم تعداد رشته‌ها را متناسب با مدرسه تعریف کنیم تا تعداد دانش‌آموزان در کلاس درس استاندارد باشد، اگر در مدرسه‌ای تنوع رشته‌های تحصیلی افزایش یابد، تعداد دانش‌آموزان بین رشته‌ها تقسیم می‌شود و تراکم جمعیت در کلاس‌های درس کاهش می‌یابد در حقیقت فرآیند بسیار پیچیده است و اگر به برخی مدارس حتی رشته تجربی هم اختصاص دهیم، تعداد دانش‌آموزان به 12 نفر هم نمی‌رسد.

مدیر آموزش و پرورش منطقه 3 شهر تهران بیان کرد: نیروی انسانی موجود در سطح منطقه 1200 نفر است که 400 نفر امسال بازنشسته خواهند شد بنابراین باید برای تأمین نیرو در کلاس‌های درس چاره‌اندیشی کنیم، وقتی یک مدرسه را به بخش غیردولتی اجاره می‌دهیم پول آن به حساب خزانه‌داری رفته و به آموزش و پرورش بازگردانده و برای برنامه‌های دولتی از آن استفاده می‌شود.

میرزاده در پاسخ به این پرسش که «چه تعداد از مدارس دولتی دوره ابتدایی و متوسطه اول منطقه 3 به بخش غیردولتی اجاره داده شده است» گفت: تعدادشان بسیار اندک است اما اکنون آمار دقیقی ندارم، 30 مدرسه دولتی در دوره ابتدایی و متوسطه اول داریم که تمام مراجعین برای ثبت‌نام را پاسخگو هستند.

وی در پاسخ به این پرسش که «طبق گفته‌های شما اکنون در منطقه 3 متقاضی ثبت‌نام در مدرسه دولتی اندک است، آیا نمی‌توانید دانش‌آموزان سایر مناطق را ثبت‌نام کنید؟» بیان کرد: ستادهای ثبت‌نام این کار را انجام می‌دهند و اگر از سایر مناطق و خارج از محدوده‌های ثبت‌نامی مدارس، متقاضی داشته باشیم ثبت‌نام خواهیم کرد.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین