|
|
امروز: دوشنبه ۰۵ آذر ۱۴۰۳ - ۱۳:۵۵
کد خبر: ۳۶۵۹۷۵
تاریخ انتشار: ۱۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۲:۰۹
وزارت خارجه عربستان سعودی در بیانیه‌ای تایید کرد که عربستان اقدامات یک گروه مسلح را که باعث تخریب ساختمان و ضمیمه‌های سفارت و همچنین تخریب مسکن و اموال کارکنان سعودی شاغل در سفارت شد را به شدت محکوم می‌کند. روز گذشته نیز وزارت خارجه سودان از حمله نیرو‌های پشتیبانی سریع سودان به سفارتخانه‌های چین و فلسطین و منزل سفیر عمان در خارطوم خبر داد و از جامعه جهانی خواست که این اقدام را محکوم کنند.
تسنیم: عربستان سعودی با صدور بیانیه‌ای حمله برخی گروه‌های مسلح به سفارتش در سودان را محکوم کرد.

وزارت امور خارجه عربستان امروز پنجشنبه اقدامات خرابکارانه برخی گروه‌های مسلح که سفارت عربستان در سودان را هدف قرار دادند، به شدت محکوم کرد.

به گزارش اسپوتنیک، وزارت خارجه عربستان سعودی در بیانیه‌ای تایید کرد که عربستان اقدامات این گروه مسلح را که باعث تخریب ساختمان و ضمیمه‌های سفارت و همچنین تخریب مسکن و اموال کارکنان سعودی شاغل در سفارت شد را به شدت محکوم می‌کند.

این وزارتخانه در بیانیه خود افزود که عربستان هرگونه خشونت و خرابکاری علیه نمایندگی‌های دیپلماتیک را رد و بر اهمیت مقابله با گروه‌های مسلحی که به دنبال آسیب رساندن به امنیت و ثبات در سودان و مردم آن هستند، تاکید می‌کند.

 روز گذشته نیز وزارت خارجه سودان از حمله نیرو‌های پشتیبانی سریع سودان به سفارتخانه‌های چین و فلسطین و منزل سفیر عمان در خارطوم خبر داد و از جامعه جهانی خواست که این اقدام را محکوم کنند.

پیش از این وزارت خارجه اردن اعلام کرد که به محل سکونت سفیر این کشور در خارطوم حمله شده است.

از زمان آغاز درگیری میان نظامیان سودانی (ارتش و واکنش سریع) در بیست و ششم فروردین تاکنون، چند دفتر نمایندگی دیپلمات خارجی هدف حمله قرار گرفته است.

اخیرا وزارت خارجه قطر از حمله به سفارت این کشور در خارطوم خبر داد و با صدور بیانیه‌ای اقدام نیرو‌های مسلح غیرنظامی در حمله به ساختمان سفارت قطر در خارطوم و خرابکاری در آن را به شدت محکوم کرد.

به دنبال این حمله کشور‌های عضو شورای همکاری خلیج فارس حمله افراد مسلح ناشناس به سفارت قطر در خارطوم پایتخت سودان را به شدت محکوم کردند.

وزارت امور خارجه کویت بیست و ششم اردیبهشت ماه اعلام کرد که اقامتگاه وابسته نظامی سفارت این کشور در خارطوم مورد حمله و تخریب قرار گرفت.

درگیری‌های مسلحانه در سودان از ۱۵ آوریل (۲۶ فروردین) میان نیرو‌های ارتش و نیرو‌های واکنش سریع بر سر قدرت آغاز شده و میانجیگری‌های بین‌المللی برای پایان دادن به آن و نشستن طرف‌های درگیر بر سر میز گفتگو‌ها در جده عربستان سعودی تاکنون ثمری نداشته است.

سازمان ملل اخیراً بار‌ها هشدار داده بود که این کشور در آستانه یک فاجعه بزرگ است و بخش درمانی روز به روز ضعیف‌تر و نابه‌سامان‌تر می‌شود.

با ادامه درگیری‌ها در سودان و لجاجت طرف‌های درگیر برخی کشور‌های منطقه از جمله عربستان سعودی و آفریقا برای حل بحران سودان تلاش‌های جدی انجام دادند.

برآور‌های اولیه نشان می‌دهد دست کم ۲۲ هزار نظامی در درگیری میان ارتش و نیرو‌های واکنش سریع جان خود را از دست داده‌اند و این در حالی است که مقامات نظامی به طور رسمی آماری از تعداد کشته شدگان خود منتشر نکرده‌اند.

بر اساس بیانیه کمیته مرکزی پزشکان سودان، در درگیری‌های اخیر این کشور دست کم ۸۶۶ شهروند جان خود را از دست داده و بیش از ۴ هزار نفر نیز مجروح شده‌اند.

با گذشت بیش از هفت هفته از درگیری‌ها در سودان بیش از یک میلیون و دویست هزار نفر در داخل سودان آواره شده و بیش از ۴۰۰ هزار نفر هم به کشور‌های مجاور گریخته‌اند.

زیان‌های سنگینی به خارطوم پایتخت سودان وارد شده است و آن‌هایی که هنوز در پایتخت مانده‌اند، زیرا حملات هوایی و درگیری شدید و غارت و چپاول به سر می‌برند.

منابع بیمارستانی اعلام کردند که بیمارستان‌ها امن نیستند و کادر درمانی امنیت ندارند و علاوه بر آن تجهیزات و اقلام پزشکی هم شاهد کمبود است.

منابع سودانی همچنین به نقض شدید حقوق بشر در خارطوم و دارفور از تجاوز گرفته تا جذب اجباری کودکان اشاره کردند.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین