|
|
امروز: دوشنبه ۰۵ آذر ۱۴۰۳ - ۱۲:۰۲
کد خبر: ۳۵۳۱۶۲
تاریخ انتشار: ۰۳ آبان ۱۴۰۱ - ۱۱:۰۴

ایرنا: معاون درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: از دو هفته گذشته به تدریج تعداد بیماران دارای علائم تنفسی افزایش یافته و هفته گذشته نسبت به هفته قبل حدود ۳۰ درصد و نسبت به ۲ هفته قبل، تعداد مراجعین حدود ۷۰ درصد بیشتر شده است.

 سعید کریمی با بیان اینکه روزانه حدود ۳۰ هزار نفر به کلینیک‌های سرپایی مراجعه می‌کنند که در پی آن یک هزار و ۲۰۰ تا یک هزار و ۴۰۰ نفر بستری شده‌اند، افزود: با بررسی‌های صورت گرفته و انجام نمونه‌گیری در بیش از ۲ هزار نفر، تست آنفلوآنزا بالای ۵۰ درصد مثبت شده در حالی که وضعیت مثبت شدن تست کرونا کمتر از ۱۰ درصد است و خوشبختانه در حال حاضر وضعیت کشور از نظر بیماری کرونا نگران کننده نیست.

وی با اشاره به علائم آنفلوانزا گفت: تب، سرفه، بدن درد شدید، در بعضی موارد علائم گوارشی همچون استفراغاز علائم نمود آنفلوآنزا است تب به صورت ناگهانی همراه با بی‌حالی شدید ظاهر می‌شود در مجموع خطرات آنفلوآنزا نسبت به کرونا کمتر و طول دوره کوتاه‌تر است.

ضرورت تزریق واکسن آنفلوآنزا در گروه‌های پرخطر

معاون درمان وزارت بهداشت گفت: بیماری آنفلوآنزا قدیمی است و واکسن‌ها بر آن بسیار موثر هستند اما ضرورتی ندارد تمام افراد واکسن را تزریق کنند. افراد دارای بیماری قلبی، تنفسی، کلیوی، بیماران دارای دیابت کنترل نشده، افراد دارای بیماری زمینه ای دارای نقص ایمنی، افراد سالمند و زنان باردار مستعد ابتلا به بیماری آنفلوآنزا هستند و باید واکسن را تزریق کنند. در هفته گذشته نزدیک به ۲ میلیون دُز واکسن آنفلوآنزا در کشور توزیع شده است.

کریمی افزود: اکنون بیماری آنفلوآنزا که در کشور شیوع پیدا کرده همان سویه‌های قدیمی H۱N۱ و H۳N۲ است در ۲ سال گذشته به دلیل شیوع ویروس کرونا و رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی توسط مردم ویروس، زیاد نمود پیدا نکرد اما با کاهش رعایت شیوه نامه هاو افزایش برخورد سیستم ایمنی با ویروس بیماری خودش را نشان داده است.

وی افزود: یکی از مهمترین درمان‌های آنفلوآنزا استراحت است افراد مبتلا به این ویروس باید پنج روز تا یک هفته استراحت کنند. استفاده از ماسک، شستن دست‌ها، فاصله گذاری اجتماعی و خود مراقبتی به خصوص در افراد دارای بیماری زمینه ای تاثیر چشم گیری در کاهش ابتلا دارد.

کریمی با بیان اینکه ایمنی ناشی از واکسن در خصوص کرونا بعد از گذشت ۶ ماه کاهش می‌یابد تاکید کرد: توصیه می‌شود افرادی که شش ماه از تزریق نوبت قبلی واکسن خود گذشته است برای تزریق دُز یاد آور اقدام کنند.

نمی‌توان پیش‌بینی قطعی از آینده ویروس کرونا داشت

وی افزود: با توجه به اینکه تجربه درباره کرونا، کم و در حدود دو سه سال اخیر است نمی‌توان پیش‌بینی قطعی از آینده ویروس کرد. کرونا به تدریج مانند آنفلوآنزا خواهد شد که باید یکبار سالیانه واکسن را بزنیم معمولا بیماری‌های ویروسی اینگونه است که از حالت پاندمی خارج و به صورت محلی و کشوری و منطقه ای درمی‌آید.

کریمی اظهار داشت: کادر درمان جانانه با ویروس کرونا مقابله کرده‌اند و اکنون شرایط بهتر و زمان تنفسی ایجاد شده است آمادگی‌های ایجاد شده و زیرساخت‌ها حفظ خواهد شد تا در صورت بروز مشکل بلافاصله وارد عمل شویم.

معاون درمان وزیر بهداشت گفت: اکنون سالیانه حدود ۲ هزار و ۲۰۰ پزشک متخصص در تمام رشته‌های کشور فارغ‌التحصیل می‌شوند مشکلی در توزیع وجود ندارد چرا که توزیع به صورت عادلانه، از طریق سامانه و برحسب نیاز صورت می‌گیرد. مسئله جدی ماندگاری پزشکان است که بعد از دو سال طرح تعهد نیروی انسانی، پزشکان به سمت مناطق برخوردار می‌روند.

وی ادامه داد: ماندگاری پزشکان مسائل مختلفی از جمله امکانات رفاهی، معیشتی و مالی را شامل و فقط مربوط به وزارت بهداشت نیست بلکه تمام مسئولان شهر و استان باید تلاش کنند تا شرایط ماندگاری پزشکان را فراهم کنند.

وی افزود: در سال جاری اقدامات خوبی جهت ایجاد انگیزه و ماندگاری پزشکان صورت گرفته از جمله برای حمایت بیشتر سقف کارانه در مناطق محروم برداشته شده و پلکان مربوط به درآمد پزشکان اصلاح و همچنین میزان تعرفه در بخش دولتی و خصوصی به هم نزدیک شد تا پزشکان در بیمارستان های دولتی فعالیت بیشتری داشته باشند.

تعرفه‌گذاری ۲۶۷ خدمت در حوزه دندانپزشکی

کریمی اظهار داشت: تعرفه‌ها نسبت به سایر هزینه‌های پزشکی، افزایش منطقی نداشته است بیمه‌ها باید تقویت شوند تا هزینه تمام شده خدمات پزشکی از طریق آنها و نه از جیب مردم صورت گیرد پرداخت تعرفه ها باید براساس قیمت تمام شده و به صورت منطقی و با حمایت بیمه ها صورت گیرد تا ماندگاری پزشکان و کادر درمان در تمام نظام سلامت افزایش یابد.

وی خاطرنشان کرد: ۷۰۰ خدمت در حوزه دندانپزشکی وجود داد که ۲۶۷ مورد تعرفه‌گذاری شده است از این تعداد فقط حدود ۱۵ مورد تحت پوشش بیمه قرار دارد.

معاون درمان وزارت بهداشت تصریح کرد: تلاش ما این است منابعی از طریق بیمه ها فراهم شود تا خدمات دندانپزشکی تحت پوشش قرار گیرند همچنین زیرساخت‌های بخش دولتی نیز در حال تقویت است تا خدمت رسانی در این مراکز بیشتر صورت گیرد.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین