کد خبر: ۳۴۹۸۵
تاریخ انتشار: ۰۱ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۷:۱۹
پیام دو کلمه‌ای سیدحسن نصرالله، پس از ترور پسر عماد مغنیه، رعب و وحشتی عجیب در سرزمین‌های اشغالی افکنده است و فراگیر شدن جنگی دیگر در منطقه در کنار معضل بزرگ داعش را فراروی مردم منطقه قرار داده است.
«اروم‌پرس» در یادداشتی با این مقدمه نوشت: «اقدام تحریک‌آمیز و خباثت‌آلود رژیم صهیونیستی در ترور ناجوانمردانه پسر عماد مغنیه به همراه یکی از فرماندهان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و چند تن از اعضای حزب‌الله، شرایط را در منطقه ناآرام خاورمیانه بحرانی‌تر کرده و هر لحظه نوای جنگ بیشتر به گوش می‌رسد. شکست‌های پیاپی رژیم صهیونیستی در منطقه و در کنار آن خوی وحشی‌گری صهیونیست‌ها، زندگی به دور از تنش در مناطق اشغالی را ناممکن کرده است و این رژیم هرازگاهی با اقداماتی تحریک‌آمیز درصدد آغاز جنگی دیگر علیه فلسطین و حماس یا لبنان است. این اقدامات نه‌تنها از جهت ایجاد تنش در منطقه، بلکه برای ایجاد ثبات در داخل این رژیم قابل ارزیابی است.

اصولا رژیم صهیونیستی اگر متولی تنش و جنگی در منطقه نباشد، موجودیت خود را زیر سوال می‌برد و عملا نمی‌تواند دلیلی برای ادامه حیات منحوس خود بیابد. شرایط ایجادشده در منطقه پس از ترور شهدای حزب‌الله، نگرانی عمیقی را به بار آورده و منطقه را با بحرانی جدید مواجه کرده است. احتمال واکنش قریب‌الوقوع حزب‌الله لبنان به اقدام جنون‌آمیز اسرائیل موجی از نگرانی را در میان شهرک‌نشینان نزدیک مرز لبنان ایجاد کرده است. هراس از انتقام‌گیری حزب‌الله آرامش شکننده مناطق اشغالی را بیشتر به هم زده است و باعث شده که سران اسرائیل دائما با تبلیغات غیرواقعی خود توان حزب‌الله را نادیده بینگارند و این‌گونه القا کنند که خطری متوجه شهرک‌نشینان نیست. این در حالی است که رژیم صهیونیستی خود به خوبی به توان بالای حزب‌الله، حداقل در بحث موشکی، آگاهی دارد و طعم انتقام‌گیری سخت حزب‌الله را چشیده است.

اقدام به‌موقع سیدحسن نصرالله در اعلام موضع و بیان پیام دو کلمه‌ای جاهزوا ملاجئکم (پناهگاه‌هایتان را آماده کنید) موجی از ترس و واهمه را در میان اسرائیلیان پدید آورده است و حتی باعث شده موجی از انتقادات نیز در داخل این رژیم در قبال چنین اقداماتی، شکل بگیرد.

عدم پایبندی اسرائیل به تعهدات خود و توافق‌های صورت‌گرفته در مورد صلح با کشورهای همجوار در طول 6 دهه گذشته، باعث شده که حملات و تعدیاتی از این دست شکل گیرد و بیش از آنکه امنیت را برای اسرائیل به همراه آورد، بحران و ناامنی را برای ساکنان مناطق اشغالی به بار آورد. اقدامات خارج از عرف و قوانین بین‌الملل و نیز خارج از چارچوب عقل و منطق اسرائیل اگرچه همواره مورد تائید سران جنایتکار غرب بوده اما موجی از انتقادات را در میان افکار عمومی جهان به دنبال داشته است.

تهدید حزب الله لبنان به انتقام‌گیری با توجه به پیشینه موفق آن در پاسخگویی به تهدیدات و دفاع از حقوق مردم لبنان، آنچنان در میان شهرک‌نشینان ترس و تردید ایجاد کرده است که ممکن است این بار نیز موج مهاجرت منفی در این مناطق بروز کند. در جریان جنگ‌های اخیر اسرائیل علیه حماس و حزب‌الله لبنان، این رویداد به نوعی خود را جلوه‌گر کرده و رژیمی که منابع عظیمی از راه گردشگر برای خود دست و پا کرده است، با تعطیلی فرودگاه‌ها و کنسل شدن پروازهایش مواجه شده است. این مساله ضربه عظیمی به اقتصاد این رژیم زده که پیش‌بینی می‌شود این بار نیز چنین روندی را شاهد باشیم.

توسعه سیستم‌های موشکی حزب‌الله و بالا رفتن توان و برد آنها، مورد تایید تمام ناظران بی‌طرف قرار گرفته و باعث شده است که آمادگی شدیدی در مناطق اشغالی برای مقابله با این اقدام حاصل شود. از سوی دیگر شکنندگی گنبد آهنین، توان مقابله بیش از اندازه این رژیم را گرفته است و نگرانی‌ها از نفوذ موشک‌های حزب‌الله به مناطق اشغالی را افزایش داده است. به ویژه آنکه تجربه چنین مساله‌ای در جنگ غزه برای همگان عیان شد. نکته دیگر قابل توجه همراهی حماس و حزب‌الله در مقابله با رژیم صهیونیستی است که در جنگ اخیر غزه نیز مشاهده شد. این پشتیبانی معنوی عملا سبب شده است که اسرائیل نتواند همزمان از چند جبهه وارد عمل شود و این نگرانی را نیز داشته باشد که هرگونه حمله علیه یکی از ارکان مقاومت در منطقه، واکنش جدی طرف دیگر را به دنبال داشته باشد.

نکته دیگر قابل توجه در این مساله، نقش تاثیرگذار حزب‌الله لبنان در سوریه است. حزب‌الله لبنان توانسته است با همکاری گسترده با نظام سوریه، توفیق تروریست‌ها را در این کشور محدود کند و امروز اسرائیل به دلیل پشتیبانی از این تروریست‌ها و داعش، فرزندخوانده عزیزش، قصد تضعیف حزب‌الله و مشغول کردن آن در جبهه‌ای دیگر را در سر می‌پروراند. به تمام این موضوعات باید گفت‌وگوی ملی لبنان میان احزاب و گروه‌های مختلف را نیز اضافه کرد که باعث شده است اسرائیل نگرانی جدی از این موضوع و وفاق میان گروه‌های لبنانی داشته باشد.

با در نظر گرفتن تمام این موارد، حمله اسرائیل به حزب‌الله توجیه‌پذیر می‌شود اما این خطای محاسباتی چون گذشته خود را نمایان کرده است که حزب‌الله توانی بالاتر از سال 2000 و حتی 2006 دارد و هرگونه پیش‌دستی در حمله باعث وارد شدن ضربه‌های جدی به اسرائیل خواهد شد. در مجموع باید اسرائیلی‌ها این دو کلمه را به گوش بگیرند و پناهگاه‌هایشان را آماده کنند.»

منبع: ایسنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین