|
|
امروز: سه‌شنبه ۰۶ آذر ۱۴۰۳ - ۰۲:۳۵
کد خبر: ۳۴۷۶۳۴
تاریخ انتشار: ۰۳ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۶:۴۳

ایسنا:یادداشت تفاهم‌نامه همکاری‌های سینمایی بین جمهوری اسلامی ایران ‌و جمهوری عراق با حضور حسن‌ناظم وزیر فرهنگ و گردشگری عراق و محمدکاظم آل صادق سفیر جمهوری اسلامی ایران به امضای روسای سینمایی دو کشور رسید.

آیین امضای یادداشت تفاهم همکاری‌های سینمایی جمهوری اسلامی ایران و جمهوری عراق با حضور محمد خزاعی رئیس سازمان سینمایی ایران ‌و  احمدحسن موسی رئیس امور سینمایی و تئاتر عراق عصر ۲ مرداد ماه در مرکز تئاتر ملی عراق برگزار شد.

در این تفاهم‌نامه، هماهنگی و افزایش همکاری‌های دوکشور برای توسعه و پیشرفت در حوزه سینما، تبادل اطلاعات، پژوهش‌ها و انتشار آثار مشترک، همکاری در تولید آثار سینمایی (با توجه ویژه به ساخت آثار کودک ونوجوان)، آثار مستند وکوتاه، ارتقای سطح دانش فنی و تخصصی از طریق انجمن سینمای جوانان ایران، تسهیل در برگزاری هفته‌های فیلم، حضور سینماگران دو کشور در جشنواره‌ها و سایر رویدادهای فرهنگی، تسهیل در تبادل و مشارکت نیروهای متخصص در پروژه‌های سینمایی دو کشور از محورهای اصلی مورد توافق دو کشور بوده است.

علاوه براین بحث آموزش و تربیت نیروی انسانی، برگزاری ورک شاپ‌های تخصصی و اعزام اساتید، تولید مشترک آثار سینمایی و مستند، مشاوره برای کمک به زیر ساخت‌ها و تجهیز اماکن سینمایی، کمک در برگزاری جشنواره‌ها با ارسال فیلم و داور و حضور فیلمسازان ایرانی در عراق از دیگر مواد مورد توافق در این تفاهم‌نامه است.

سینمای ایران مظهر اخلاق و ارزش های اسلامی است

هنر و به طور خاص سینما به واسطه تمدن یک ملت، اهمیت پیدا کرده و به عامل مشترکی بین همه ملت های اسلامی تبدیل شده است.

همچنین محمدکاظم آل صادق سفیر جمهوری اسلامی در عراق با حضور در  هفته سینمای ایران در بغداد با اشاره به این مطلب، تصریح کرد: ما ملتی هستیم که تمدنش در طول تاریخ امتداد داشته، تنوع یافته، عمیق‌تر شده، تکثیر شده، تطبیق یافته، قوی‌تر و غنی‌تر شده و در هر عصری شهیدان، مردان خلاق، هنرمندان، علما و انسان های وارسته ای به آن اضافه شده اند. تا این که زمین با نور اسلام بر ملت ما درخشید و به این ملت، موجودیت و هنر و زیبایی و ارزش ها و قابلیت های مشترک همه ملت های اسلامی بخشید.

وی در ادامه افزود: اهمیت هنر، سینما، تئاتر و انواع کارهای خلاقانه در زندگی مردم به طور کلی و در زندگی اجتماعی ما به طور خاص، از تمدن ناشی می شود. هنر، تئاتر و سینما زبان روزگار در آشکار ساختن عمق فرهنگ ملت‌ها و مهم‌ترین ساز و کار تربیت نسل‌ها و کشاندن آنها به سوی ثبات است. بنابراین، متوجه می‌شویم غرب به چه دلیل میلیاردها دلار به این موضوع اختصاص می‌دهد، شهر می‌سازد، تئاتر و سینما می‌سازد چرا که این هنر عاملی تأثیرگذار در هدایت اقوام، هویت، فرهنگ، اعتقاد و رهایی به آنهاست.

آل صادق خاطر نشان کرد: جمهوری اسلامی ایران  تلاش های سخاوتمندانه ای برای احیای میراث مشترک بین اقوام اسلامی و بشری انجام داده است. در این میان  سینمای ایران مظهر حفظ اخلاق، میراث اسلامی، ارزش ها و فرهنگ مسلمانان است. فیلم مریم مقدس و سپس سریال یوسف پیامبر (علیه السلام)  و فیلم حضرت محمد (صلی الله علیه و آله و سلم) و ده ها فیلم و سریال دیگر نیز  سرمایه های فرهنگی جهان اسلام محسوب می شوند.

سفیر جمهوری اسلامی در عراق اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران با وجود همه چالش ها، محاصره ها و جنگ ها توجه ویژه ای به سینما نشان داده است تا به وظیفه دفاع از تاریخ اسلام و بشریت عمل کند . امیدوارم با تلاش‌های شما، پیوندها محکم شده و تجربیات بیشتری تبادل شود.


ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین