کد خبر: ۳۴۷۰۶۰
تاریخ انتشار: ۲۶ تير ۱۴۰۱ - ۱۸:۴۷


ایسنا: وزیر بهداشت ضمن اشاره به تشکیل موسسه شهدای سلامت و تاکید بر حفظ یاد و خاطره مدافعان سلامت، در عین حال به اجرای طرح «دارویار» اشاره کرد و گفت: با اجرای این طرح نه تنها هیچ دارویی از مسیر بیمه، گران نشد، بلکه برخی داروها ارزان‌تر شد و این موضوع در این شرایط اقتصادی مملکت بیشتر شبیه معجزه بود.

دکتر بهرام عین‌اللهی در اولین همایش ملی لاله‌های سپید و بزرگداشت شهدای مدافع سلامت، گفت: آنچه که مسلم است، این است که تاریخ را ما می‌سازیم و تاریخ چیزی جز سرنوشت و عملکرد ما نیست. اگر تاریخ تجربیات خوب داشته باشد، عملکرد ما بوده و اگر تجربیات تلخ داشته باشد، عملکرد ما خواهد بود. یادمان نمی‌رود که در تاریخ قبل، وضعیت بسیار ناهنجاری در کشور داشتیم که ذلت و زبونی و نوکری ابرقدرت‌ها بود، اما این تاریخ به دست حضرت امام متحول و شکوفا شد و مملکتی مستقل شد که حماسه‌های زیادی در این تاریخ نهفته است.

وی با بیان اینکه پدیده ایثار و شهادت در مقاطع مختلف تاریخ در کشور ما تبلور داشته است، گفت: زیرا شهادت نوری است که تمام دسیسه‌های دشمن را در طول تاریخ کشور ما خنثی کرده و قدرتی ماورای قدرت‌های مادی جهان داده است.

وزیر بهداشت با اشاره به ایثارگری مدافعان سلامت در دوران کرونا، گفت: آنها که در دنیا برنامه‌ریز هستند، غافل از این بودند که نور و قدرت شهادت می تواند دسیسه‌های آنها را خنثی کند و قدرت اصلی، قدرت مردم است؛ بنابراین شهید گوهر گرانقدری است که باید قدر آن را دانست و شهید است که توانسته انقلاب را به اینجا برساند و دسیسه‌ها را خنثی کند و باید همیشه نام شهدا را بر زبان داشته باشیم؛ چراکه این شهدا بودند که این افتخارات را برای ما ایجاد کردند و نام شهید و شهادت برای ما فراموش شدنی نیست؛ شهید همیشه زنده است و باید الگوی امروزه همه ما و جوانان ما باشد.

وی در همین راستا ادامه داد: بنابراین بر آن هستیم تمام مراکز درمانی و بهداشتی کشور را به نام شهدای سلامت مزین کنیم؛ این را از روسای دانشگاه‌ها خواسته‌ام و تشکیل موسسه شهدای سلامت گامی بر این قضیه است. این درحالیست که در دفاع مقدس این تشکیلات فعلی را نداشتیم و با وجود آنکه در بهداری دفاع مقدس خیلی کار شد، اما متاسفانه خیلی کارها ثبت و ضبط نشد و اکنون از فقدان اطلاعات درباره آن زمان رنج می‌بریم.

عین‌اللهی افزود: بر همین اساس در رابطه با شهدای سلامت وظیفه‌مان آن است که موسسه‌ای که بنا گذاشته می‌شود، با همکاری همکاران و خانواده‌های محترم مدافعان سلامت، مجموعه‌ای ارزشمند از خاطرات، عکس‌ها و مستندها و سریال‌ها و فیلم‌های سینمایی تهیه شود؛ چراکه نسل جوان ما به این مطالب دارند و این موضوع می‌تواند یک قدم بسیار مثبت باشد و بتواند یاد و خاطره این شهدا را حفظ کند؛ چراکه آنها بودند که توانستند مقابل هجوم بیماری کرونا مقاومت کنند.

وزیر بهداشت در ادامه افزود: در بیماری کرونا کشورهای پیشرفته و ابرقدرت‌ها کاملا رفوزه شدند و نقش تاریخی‌شان منفی بود و مثل نازی‌ها و هیتلرها عمل کردند؛ چراکه وقتی یک کشوری بیمار دارد، هیچ وقت بیمار را تحریم نمی‌کنند و ما حتی اگر با بیماری دوست هم نباشیم، به دیدن وی می‌رویم و به وی رسیدگی می‌کنیم؛ اما ابرقدرت‌ها در این برهه از تاریخ مانند هیتلر عمل کردند و نه تنها کمک نکردند بلکه تحریم کردند. در همین راستا در ژنو به رییس سازمان بهداشت جهانی گفتم شما می‌گویید دارو و غذا تحریم نیست، اما بگویید که ما از کدام بانک خریداری کنیم؛ شما دارو و غذا و واکسن را تحریم کردید. اما دانشمندان ما در کشور افتخار آفرینی کرده و مقابل تحریم‌ها ایستادگی کردند و بر همین اساس هم ما امروز شش نوع واکسن پیشرفته تولید کردیم و بیش از ۱۵۱ میلیون دز واکسن تا کنون در کشور تزریق شده است.

وزیر بهداشت ادامه داد: رفوزگی و مردود شدن ابرقدرت‌ها در تاریخ نوشته شده و نامردی کردند و امکانات ندادند؛ این درحالیست که مردم و مدافعان سلامت ما ایستادگی کردند و تا آخرین نفس در رابطه با درمان بیماران کار کردند. در همین دوران، خاک‌ها کنار رفت و واقعیت جامعه پزشکی مشخص شد؛ چراکه دست‌های بیگانه دنبال این بود که جامعه پزشکی ما را از مردم جدا کند؛ این درحالیست که یکی از موفقیت‌های ما بعد از انقلاب در جامعه پزشکی بود و امروز در درمان بسیاری از بیماری‌ها در دنیا ممتاز است. بنابراین دست‌های بیگانه به دنبال القای این بود که جامعه سلامت انسان‌های پول دوست هستند و با مطالب کذب تلاش داشتند جامعه سلامت را از مردم جدا کنند، اما کرونا نشان داد که جامعه سلامت ما جامعه ایثارگر و با مردم و همراه مردم است.

وی در همین راستا افزود: شاهد بودید که در دوران کرونا در کشورهای دیگر بیمار روی زمین مانده بود و حاضر نبودند بروند درمان‌شان کنند. اما در کشور ما کدام مریض روی زمین ماند. ما شاهد ایثارگری جامعه سلامت بودیم و آنها تا آخرین نفس ایستادند و در این دوران ما نزدیک ۳۰۰ نفر شهید مدافع سلامت و تعدادی از خانواده آنها را داریم. این در تاریخ ماندگار شد و ما رسالت داریم این درخشش جامعه پزشکی را نشان دهیم.

وزیر بهداشت همچنین به اجرای طرح دارویار در کشور اشاره کرد و گفت: در این دارویار نیز جامعه پزشکی به عنوان یک کار جدید، ایثارگری و فداکاری خود را نشان داد. درخشش جوانان ما تنها در صحنه‌های دفاعی و موشکی نیست بلکه در صحنه‌های علم و دانش نیز جوانان ما می‌درخشند و جوانان دانشمند و جهادی ما از چند ماه پیش تدوین طرح دارویار را شروع کردند و شاهد فعالیت شبانه روزی آنها بودم و طرحی کاملا دقیق و کارآمد را در کشور طراحی کردند و به دستور ریاست جمهوری و معاون اول ریاست جمهوری از صبح روز پنجشنبه گذشته اجرای طرح شروع شد.

وی افزود: آنچه که باعث تشکر بنده است، استقبالی است که همکاران مختلف و بویژه داروساز برای اجرای این طرح انجام دادند و با اجرای این طرح نه تنها هیچ دارویی از مسیر بیمه، گران نشد، بلکه برخی داروها ارزان‌تر شد و این موضوع در این شرایط اقتصادی مملکت بیشتر شبیه معجزه بود و این نشان داد جامعه پزشکی ما خدمت به محرومین و مردم را از اهداف خود می‌داند و در هر صحنه‌ای وارد می‌شود و کمک می‌کند.

وزیر بهداشت ادامه داد: سندیکای داروسازان و صنعتگران ما خدمات و فعالیت‌های فی سبیل الله انجام می دهند و فعالیت‌های این افراد می‌تواند مملکت را بی‌نیاز کند؛ به طوری که تولید فراوان دارو می‌تواند علاوه بر تامین نیاز کشور، صادر نیز شود؛ چراکه ما هم علم هم دانش هم نیروی انسان مبتکر و جهادی و هم امکانات فراوان آن را داریم. بنابراین باید شرایطی ایجاد شود که این افراد به این صحنه‌ها وارد شوند.

وی تاکید کرد: راه مدافعان سلامت را همچنان در همه عرصه‌ها ادامه خواهیم داد. مدافعان سلامت یک نقطه برجسته و درخشان در تاریخ کشور ما هستند و این درسی برای ادامه راه ما است؛ چرا که مردم ولی نعمت ما هستند و ما خدمتگزاری و نوکری به مردم را یک افتخار می دانیم و این را ادامه راه مدافعان سلامت می‌دانیم. امروز گروه‌های جهادی و ایثارگر بیش از گذشته به کمک مردم محروم می‌روند. عقب افتادگی‌های زیادی در مناطق محروم و حواشی شهرهای بزرگ داریم و باید دست به دست مسائل را حل کنیم. امروز لبخند کودکان معصوم برای ما از هر چیزی ارزش بالاتری دارد و منافع مالی و مادی نمی‌تواند جایگزین این ارزش‌ها شود.

عین‌اللهی تاکید کرد: بنابراین حرکت ما به سمت خدمت بیشتر به مردم با الگوبرداری از مدافعان سلامت خواهد بود تا به آنجا برسیم که وقتی بیماری به مرکز درمانی مراجعه می‌کند، طبق فرمایش مقام معظم رهبری، تنها رنج بیماری را داشته باشد و دنبال تامین مخارج نباشد. بنابراین باید منابعی که در کشور داریم به مردم خدمت کنیم. هدف ما این است که یاد و خاطره مدافعان سلامت را از یاد نبریم.

در پایان این مراسم تفاهم‌نامه تاسیس بنیاد فرهنگی روایت شهدای مدافع سلامت میان وزارت بهداشت و بنیاد شهید با هدف انتشار روایت شهدای مدافع سلامت امضا شد و موسسه لاله‌های سپید به آدرس اینترنتی lalehayesepid.ir در این راستا ایجاد شده است.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین