کد خبر: ۳۴۶۷۸۲
تاریخ انتشار: ۲۱ تير ۱۴۰۱ - ۲۰:۳۳
دانشمندان لهستانی که سال گذشته موفق به شناسایی نخستین جسد مومیایی شده زن باردار مصری شده‌‌بودند، حالا بر اساس تحقیقات جدید دریافتند که او به نوعی بیماری دچار بوده و به‌همین علت جان خود را از دست داده است.

یورونیوز:مطالعه جدیدی نشان می‌دهد که اولین مومیایی باردار مصر باستان بر اثر نوعی سرطان نادر درگذشته است. محققان لهستانی متوجه علامت‌های عجیبی روی جمجمه او شدند و استخوان‌های سرش را اسکن کردند. دانشمندان به این نتیجه رسیدند که این مومیایی ۲۰۰۰ ساله به احتمال زیاد به سرطان نازوفارنکس (سر و گردن) مبتلا بوده است. سرطان نازوفارنکس نوع نادری از سرطان است که قسمتی از گلو را درگیر می‌کند.

دانشمندان لهستانی که سال گذشته موفق به شناسایی نخستین جسد مومیایی شده زن باردار مصری شده‌‌بودند، حالا بر اساس تحقیقات جدید دریافتند که او به نوعی بیماری دچار بوده و به‌همین علت جان خود را از دست داده است.

مطالعه جدیدی نشان می‌دهد که اولین مومیایی باردار مصر باستان بر اثر نوعی سرطان نادر درگذشته است. محققان لهستانی متوجه علامت‌های عجیبی روی جمجمه او شدند و استخوان‌های سرش را اسکن کردند. دانشمندان به این نتیجه رسیدند که این مومیایی ۲۰۰۰ ساله به احتمال زیاد به سرطان نازوفارنکس (سر و گردن) مبتلا بوده است. سرطان نازوفارنکس نوع نادری از سرطان است که قسمتی از گلو را درگیر می‌کند.

در سال ۲۰۲۱، تحقیقات انجام شده روی این مومیایی ملقب به «بانوی مرموز» به این نتیجه رسید که این زن هفت ماهه باردار بوده‌است و حالا محققان علت مرگ را مشخص کرده‌اند.

تصاویری که از سوی پروژه مومیایی ورشو (WMP) در لهستان منتشر شده، آسیب‌هایی را در جمجمه «بانوی مرموز» نشان می‌دهد که احتمالا در اثر یک تومور به وجود آمده‌اند. به‌علاوه محققان تغییرات غیرمعمولی را در استخوان‌های نازوفارنکس مشاهده کردند که معمولا در فرآیند مومیایی شدن به وجود نمی‌آیند.

پروفسور رافال استک، از بخش انکولوژی دانشگاه پزشکی ورشو می‌گوید:«نظرات رادیولوژیست‌ها بر اساس توموگرافی کامپیوتری حاکی از احتمال ایجاد تغییرات بر اثر تومور در استخوان‌ها است. به‌علاوه، سن پایین این زن و عدم وجود علت جایگزین برای مرگ، می‌تواند احتمال ابتلا به سرطان را تایید کند.»

پروفسور استک در ادامه افزود: «در حال حاضر به یک تومور بدخیم مشکوک هستیم و تنها تشخیص قطعی آن پس از معاینه هیستوپاتولوژیک امکان پذیر خواهد شد که در این صورت به ما اطمینان صد درصدی می دهد.»

دانشمندان حالا می‌خواهند نمونه‌هایی را از بافت بدن این مومیایی برداشته و آن‌ها را با نمونه‌های سرطانی از سایر مومیایی‌های مصر مقایسه کنند. به گفته پژوهشگران، یافتن سلول‌های سرطانی در بقایای مصر باستان رایج است و چندین مورد تایید شده سرطان نازوفارنکس در پرونده‌های باستان‌شناسی وجود دارد. تحقیقات بیشتر همچنین می‌تواند علت سرطان نازوفارنکس را مشخص کند و اینکه آیا این سرطان با عفونت ویروسی یا ژنتیک مرتبط است یا خیر.


به گفته محققان، تجزیه و تحلیل بیماری‌های مومیایی‌ها می‌تواند با سرطان‌های فعلی مقایسه شود و به توسعه پزشکی مدرن کمک کند. این مومیایی که اوایل قرن نوزدهم به لهستان آورده شد، از سال ۱۹۱۷ در اختیار دانشگاه ورشوی لهستان بوده است.


ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین