|
|
امروز: دوشنبه ۰۵ آذر ۱۴۰۳ - ۲۱:۰۱
کد خبر: ۳۴۵۵۸
تاریخ انتشار: ۲۷ دی ۱۳۹۳ - ۲۱:۱۰
'ریچارد بیکن'، نماینده مجلس عوام و عضو گروه دوستی پارلمانی انگلیس و ایران، در گفت وگو با ایرنا ضمن تاکید بر اهمیت نقش راهبردی ایران در ثبات منطقه خاورمیانه تصریح کرد بسیاری از مسایل کنونی در این منطقه بدون مشارکت ایران قابل حل نیست.
بیکن منطقه 'ساوت نورفولک' از حزب محافظه کار در بخشی ازگفت و گوی اختصاصی با خبرگزاری جمهوری اسلامی ، همچنین با اشتباه خواندن سخنان ضد ایرانی دیوید کامرون نخست وزیر انگلیس در مجمع عمومی سازمان ملل تصریح کرد:من فکر می کنم که این اظهارات اشتباه بود و جای تاسف دارد و صادقانه بگویم که این موضوع بهانه را به دست افرادی می دهد که نمی خواهند موفقیت دکتر روحانی رییس جمهوری ایران را ببینند.

این نماینده 52 ساله مجلس عوام همچنین در ارتباط با بازگشایی سفارت انگلیس در تهران گفت:به نظر من خیلی ناراحت کننده است که این مساله تا به حال بطول انجامیده و امیدوارم که بیش از پیش پیشرفت هایی در این خصوص حاصل شود.

وی عنوان کرد ایران مظهر ثبات در منطقه است و لذا می توان به سادگی درک کرد که چرا از دید ایران ناآرامی های بوجود آمده در مناطق مرزیش، آنها را عمیقا نگران کرده است.

وی با اشاره به در پیش بودن سفرهیات پارلمانی دوستی ایران و انگلیس گفت: من خیلی خوشحال هستم که این هیات قرار است به انگلیس بیاید چرا که ما در حال حاضر داریم فرصت ها را از دست می دهیم در حالی که ظرفیت های زیادی برای دو طرف وجود دارد.

نماینده مجلس عوام انگلیس در خصوص موضوعات مورد بحث در جریان سفر هیات پارلمانی ایران به لندن گفت: نمی دانم آیا دستور کاری برای این ملاقات نوشته شده یا نه ولی فکر می کنم بسیاری از موضوعات مشخص و واضح خواهند بود.

بیکن افزود: یکی از آنها، بحث تحریم ها اعمال شده علیه جمهوری اسلامی ایران خواهد بود و تاثیرات آن بر مردم، بدین معنی که ایرانی ها بتوانند آزادانه به انگلیس تردد کنند و همچنین مردم انگلیس نیز بتوانند به ایران سفر کنند.

وی با نگران کننده خواندن عقب ماندن انگلیس نسبت به سایر رقبای اروپایی و نیز آمریکا برای گسترش روابط اقتصادی با ایران، گفت: مساله ای که نسبت به آن نگران هستم مساله تجارت با ایران است، چرا که کشورهای زیادی نه فقط در اروپا در حال رایزنی با ایران هستند، گرچه آلمان، فرانسه سوئد و هلند در رابطه با تجارت با ایران گفت وگو داشته اند و نمایندگان بسیاری از آنها به ایران رفته اند.

بیکن با اشاره به ابراز تمایل شرکت های اروپایی برای گسترش فعالیت شان در ایران، گفت: به طور نمونه یک شرکت فرانسوی اعلام کرده که ایران شریک راهبردیش در منطقه است و از طرفی دیگر آمریکا نیز تجارت خود را با ایران بطور چشمگیری افزایش داده؛ لذا به نظر می رسد تنها کشوری که دراین میان جا مانده انگلیس است.

این نماینده مجلس عوام انگلیس، موضوع تحریم ها و مذاکرات هسته ای را از دیگر موضوعات مهمی برشمرد که احتمالا در جریان سفر هیات پارلمانی ایران به انگلیس مورد توجه قرار خواهد گرفت.

بیکن همچنین با مهم خواندن ارتقاء سطح همکاری با ایران افزود: از موضوعات قابل تامل،تاثیر ارتباط بهتر با ایران به منظور همکاری در منطقه است؛چرا که درحال حاضر اتفاقات متعددی در منطقه درحال وقوع است که به نظر من بدون کمک ایران قابل رفع نیست.

نماینده 'ساوت نورفولک' با اشاره به اشغال عراق توسط نیروهای نظامی انگلیس، آمریکا و فرانسه در سال 2003 گفت: اگر ما ارتباط بهتری را با ایران در منطقه داشتیم می توانستیم عاقبت پایدارتری را برای عراق رقم بزنیم.

وی همچنین به بحران سوریه اشاره کرد و افزود: به خاطرم می آید که چند سال پیش به وزیر خارجه انگلیس گفتم که شما نمی توانید مشکلات سوریه را بدون همکاری روسیه و ایران حل کنید؛ لذا در رابطه با مشکل سوریه ما باید با همکاری ایران و روسیه به راه حل دست یابیم.

این نماینده مجلس ادامه داد: هرجا که در منطقه نگاه کنید ایران نقش بسزایی در سیاست خارجی و برقراری امنیت ایفا می کند.

عضو گروه دوستی پارلمانی انگلیس و ایران همچنین خصوص بازگشایی سفارت این کشور در تهران گفت: این موضوع خود به خود یکی از مسائل مورد بحث میان دو طرف است.

وی افزود: به نظر من خیلی ناراحت کننده است که این مساله تا به حال بطول انجامیده و من امیدوارم که بیش از پیش پیشرفت هایی در این خصوص حاصل شود.

بیکن گفت: تصور من از دیدگاه ایرانیان این است که دولت انگلیس در حال زمان خریدن و بهانه جویی است و هراز گاهی شرایط جدیدی را مطرح می کند و بهانه جدیدی را مطرح می کند .

این نماینده پارلمان انگلیس با تاکید بر اینکه از جانب دولتش صحبت نمی کند و صرفا یک نماینده مجلس است، افزود: در اینکه چقدر این موضوع و تصور صحت دارد، مطمئن نیستم، اما به نظر من جای ناراحتی دارد که نتوانسته ایم این مساله را تا به حال حل کنیم و سفارتخانه ها خود را فعال کنیم، و در حالیکه سایر کشورها سفارتخانه دارند، پس چرا ما نداشته باشیم؟ .

وی ادامه داد: داشتن سفارتخانه در یک کشور لزوما موید این پیام نیست که همه چیز در سطح عالی است؛ وجود سفارتخانه برای این است که اختلافات از طریق دیپلماسی، توسط دیپلمات ها حل و فصل شود و زمینه ساز ارتقاء روابط دو جانبه باشد.

بیکن درخصوص موانع پیش رو در بازگشایی سفارت انگلیس در تهران، از نظر لندن گفت: دو موضوعی که در رابطه با بازگشایی سفارت در حال حاضر مطرح است؛ نخست تعیین وضعیت ایرانیانی است که در انگلیس حضور دارند اما بیش از موعد اقامتشان مانده اند و اجازه اقامت قانونی ندارند و دوم تعیین وضعیت تجهیزات سفارت است که بعد از صدماتی که چهار سال پیش و پس از اشغال سفارتخانه بوجود آمد، می بایست به منظور تجهیز آن منظور شود.

وی در خصوص موضوع اول اظهار کرد:برای من فهم آن سخت است، با وصف اینکه کشورهای زیادی هستند که اتباع آنها از موعد اقامت خود عدول کرده اند، اما ما به خاطر این مساله سفارتخانه هایمان را نبستیم و یا ارتباط دیپلماتیکمان را با آنها قطع نکردیم.

بیکن افزود: حتی به نظر من دقیقا برخورداری از سفارتخانه و حضور دیپلمات ها نیز به همین منظور است که در راستای رفع این گونه مشکلات گام برداریم.

نماینده منطقه ساوت نورفولک گفت: از طرف دیگر ایران بزرگترین کشوری نیست که در رابطه با مساله اقامت مشکل ساز باشد،چه بسا کشورهای بسیاری هستند که اتباع آنها از موعد اقامت خود تجاوز کرده اند. در حالی که ایران حتی جزو 10 کشور نخست نیز به حساب نمی آید!.

این عضو نماینده مجلس گفت: برداشت من این است که در این رابطه نزاعی داخلی میان دو وزارتخانه کشور و خارجه انگلیس در جریان است و در این میان هم افرادی مثل من هستند که معتقدند این وظیفه وزارت خارجه است تا سیاست های خارجی را اتخاذ نماید و نه وزارت کشور!.

نایب رییس گروه دوستی پارلمانی انگلیس و ایران درخصوص ارسال محموله های دیپلماتیک برای تجهیز سفارتخانه انگلیس در تهران گفت: به نظر می رسد مساله بر سر اینست که مجموعه ای از محموله های دیپلماتیک اعم از وسایل اداری و سایر تجهیزات مورد نیاز برای راه اندازی سفارتخانه می بایست توسط گمرگ ایران بازرسی شود و یا اینکه اینها مجموعه ای از تجهیزات حفاظتی می باشند.

وی با اشاره به قوانین جاری دیپلماتیک در ایران گفت: به نظر من تمام کشورهایی که با ایران ارتباط دیپلماتیک دارند و سفارتخانه ای در آنجا دارند اعم از چین، روسیه، ترکیه و آلمان، در این خصوص مشکلی نداشته اند.

بیکن خاطر نشان کرد : البته باید این نکته را نیزدر نظر گرفت که این کشورها، سفارتشان اشغال نشده و صدمه ندیده است.

وی ضمن اشاره به بازدید خود از سفارت انگلیس در تهران گفت: من از سفارتمان در تهران بازدید کردم، زنگ در را زدم و خانم فیلیپینی که سرایدار آنجا بود در را باز کرد و به اتفاق یکی از همکاران سفارتمان، محوطه را بازدید کردیم.

این عضو پارلمان انگلیس گفت: البته من از درون ساختمان اداری بازدید نکردم و لذا من نمی دانم چقدر صدمه دیده و یا ندیده است؛ اما در رزیدانس، محلی که چرچیل، روزولت و استالین شام معروفشان را به مناسبت شصت و نهمین سالروز تولد چرچیل خورده و جشن گرفتند، صدمات جزئی دیده بود که به نظر می رسد ناشی از یکسری خرابکاری ها بوده است.

وی گفت: در آنجا راهرویی بود که تابلوهایی بر روی دیوار نصب شده بود و روی یکی از آنها طرح هنری جذابی بود که با رنگ قرمز، خطوط زیبایی به دستخط عربی نوشته شده بود که بعدا متوجه شدم نوشته 'مرگ بر انگلیس'.

این نماینده مجلس گفت: من فکر می کنم که این موضوعی نیست که نتوان بر آن فائق آمد و ما می توانیم راهی پیدا کنیم که سفارت را باز کنیم. و نظر شخصی من این است که باید از این مساله عبور کنیم.

ریچارد بیکن در ارتباط با برخی گمانی زنی ها درخصوص ارتباط مساله هسته ای ایران با موضوع بازگشایی سفارت انگلیس در تهران گفت: بر اساس مشاهدات من، اعتقاد تهران بر این است که دولت انگلیس – باز هم تاکید می کنم من نمی دانم که این موضوع صحیح است و یا موضع دولت انگلیس این گونه است یا خیر، مساله بازگشایی سفارت را تا زمان حل مشکلات هسته ای ایران به تاخیر می اندازد تا اگر مساله هسته ای با اقبال مواجه شد،سفارت بازگشایی شود و ارتباط کامل دیپلماتیک برقرار شود.

وی گفت: من نمی دانم که این مساله صحیح است یا نه، اما فکر می کنم که این نقطه نظر تهران در رابطه با رفتار دولت انگلیس است.

بیکن ادامه داد:به نظر من شاید صحیح نباشد که این موضوعات را به هم مرتبط بدانیم چرا که سایر اعضاء کشور های عضو گروه 1 + 5 به غیر از آمریکا در ایران سفارتخانه دارند و من معتقدم وقتی وزارت خارجه ایران می گوید که عجله ای نداریم بدین معنا نیست که قرار است ارتباطش با دنیا متوقف شود.

وی با اشاره به حضور بیش از 350 هزار ایرانی مقیم انگلیس گفت: اگر سفارتخانه های دو کشور فعالیت خود را از سر نگیرند دنیا به چرخش خود ادامه می دهد، اما تنها افرادی که متضرر می شوند ما هستیم؛ ایرانی هایی که می خواهند برای بازرگانی، تجارت، گردشگری و یا استراحت به انگلیس سفر کنند و متقابلا انگلیسی هایی که می خواهند به ایران سفر کنند.

نایب رییس گروه دوستی پارلمانی انگلیس و ایران گفت: نکته قابل توجه اینجاست که تنها از این طریق (بازگشایی سفارت) می توان سطحی از اطمینان را ایجاد نمود؛ و متعاقبا با اتکا به این سطح از اطمینان می توان روی موضوعاتی از قبیل اختلافات هسته ای، عراق، افغانستان، سوریه و خیلی از مشکلات بین المللی دیگر که ایران می بایست سهیم باشد، رو به جلو حرکت نمود.

ریچارد بیکن با اشاره به بی اعتمادی موجود میان ایران و انگلیس خاطر نشان کرد: زمانی که به سابقه این بی اعتمادی ها از منظر ایران نگاه می کنیم،با کمال شرمندگی بسیاری از ادعاهای ایران نسبت به انگلیس قابل توجیه هستند.

وی ادامه داد: حتی در جریان اشغال سفارت آمریکا که شکافی عمیق میان ایران و آمریکا را بوجود آورد،گرچه قصد توجیه آن را ندارم، اما اگر از دید ایران نگاه شود، با توجه به فعالیت های آمریکا در اواخر دهه 70 میلادی (اواخر دهه 50 شمسی) و نگرانی ایران از عدم تکرار وقایع دهه 50 میلادی می توان این موضوع را درک نمود؛ و این در حالی است که بیش از 3 میلیون ایرانی در آمریکا زندگی می کنند و فرصت های بی شماری در این خصوص برای طرفین وجود دارد.

نماینده پارلمان انگلیس در پاسخ به سوال خبرنگار ایرنا در خصوص اظهارات ضد ایرانی دیوید کامرون انگلیس در مجمع عمومی سازمان ملل متحد گفت: در زمانی که در تهران بودم این سووال از من شد و در حالی که قصد نداشتم، زمانی که از کشور خارج هستم، به دلیل قاعده ی رفتاری که همه ما ملزم به اجرای آن هستیم (از سیاست های دولت) انتقاد کنم، اما پاسخ من اینچنین بود که من نمی توانم واژه مناسبی برای گفته های آقای کامرون پیدا کنم.

این عضو حزب محافظه کار در عین حال گفت: هنوز امکان گفت وگو با آقای کامرون در این خصوص را نداشته ام ولی حتما صحبت خواهم کرد.

ریچارد بیکن تصریح کرد:من فکر می کنم که این یک اشتباه بود و جای تاسف دارد و صادقانه بگویم که این موضوع بهانه را به دست افرادی می دهد که نمی خواهند موفقیت دولت دکتر روحانی را ببینند.

نایب رییس گروه دوستی پارلمانی انگلیس و ایران درخصوص تاثیر انتخابات عمومی این کشور که قرار است در ماه 'می' آینده برگزار شود ، در روند مناسبات دو کشور گفت: فکر نمی کنم (این موضوع) تاثیر زیادی بر این مناسبات داشته باشد.

بیکن گفت: بسیاری از وزرای (دولت) سایه ( از حزب کارگر) بیشترین زمان خود را صرف مراقبت از بغل دستی (جایگاه خود) می کنند و حتی از سایه خود هراسانند.

وی ادامه داد: آنها می ترسند چیزی بگویند که بعدا برای آنها مشکل ساز شود و لذا هر چه به انتخابات نزدیک می شویم، آنها محتاط تر می شوند.

این عضو نماینده پارلمان انگلیس با سخت پیش بینی کردن نتایج این انتخابات و تاثیرات آن بر مناسبات خارجی این کشور افزود: این امکان وجود دارد که (وزیر خارجه دولت سایه) تا به حال چیزی نگفته باشد تا از سخنان او برداشت خاصی نشود و نقطه ضعفی از خود باقی نگذارد؛ ولی من خیلی نگران این موضوع نیستم.

بیکن تصریح کرد: جک استراو از حزب مخالف کارگر است و من از حزب محافظه کار و حال اینکه این مساله، ربطی به سیاست حزبی ندارد.

این نماینده پارلمان در مورد دیدگاه انگلیس درخصوص استفاده ایران از انرژی صلح آمیز هسته ای گفت: من از جانب دولت صحبت نمی کنم اما پر واضح است که حق تولید انرژی صلح آمیز هسته ای وجود دارد و من فکر می کنم راه حلی وجود ندارد که در آن حق تولید انرژی هسته ای ایران به رسمیت شناخته نشود.

وی گفت: موضوعی که من را به تعجب وا می دارد این است که ایران برنامه هسته ای صلح آمیز خود را با کمک ایالات متحده در سالهای 1960 میلادی آغاز نموده و این موضوع را همچنان دنبال می کند که دیگر نباید جای تعجب داشته باشد.

بیکن تصریح کرد: من فکر می کنم که می توان امیدوار بود که روزی ایران انرژی هسته ای داشته باشد بگونه ای که ژاپن و آلمان از آن برخوردار هستند و برای امور صلح آمیز از آن استفاده کنند.

وی در همین حال افزود: من می دانم که روسیه نیز از این موضوع استقبال می کند چون آنها می خواهند تکنولوژی هسته ای خود را به ایران بفروشند اما از طرفی می دانم که روس ها از حضور ایران در جامعه جهانی به عنوان بزرگترین تولید کنند گاز استقبال نمی کنند، چرا که ایران دارای بزرگترین ذخائر گازی جهان است.

نایب رییس گروه دوستی پارلمانی انگلیس و ایران گفت: اگر من ایرانی بودم به دقت ارتباطم را با هر کشوری مورد سنجش قرار می دادم که بتوانم حداکثر منفعت را برای کشورم تضمین کنم و با هیچکس صمیمی نمی شدم و تمام زوایا را پوشش می دادم و البته ظاهرا این اقدامی است که ایران در حال حاضر انجام می دهد.

وی با اشاره به محدودیت های مالی اعمال شده علیه جمهوری اسلامی ایران گفت: این بسیار مضحک است که به دلیل محدودیت های بانکی دیپلمات های شما در لندن باید از پول نقد استفاده کنند؛ و یا زمانی که هواپیماهای ایران به لندن می آیند باید به مقصد اسلوونی پرواز کنند و سوختشان را از انجا تامین کند چون به دلیل تحریم ها نمی توانند هزینه سوختشان را در لندن بپردازند.

وی گفت: این در حالی است که اخیرا آمریکا زمینه ارتباط مالی موجهی را فراهم کرده، که در ان شرکت های این کشور بدون زیر پا گذاشتن تحریم ها علیه ایران تجارت کنند و بانک ها نیز اعتبار لازم را در اختیارشان قرار می دهد.

ریچارد بیکن در پاسخ به این سوال که چه موانعی باعث به سرانجام نرسیدن مذاکرات هسته ای شده گفت: به نظر من به طول انجامیدن این موضوع باعث شد که بحث ها از مسیر درست خارج شوند.

وی ادامه داد: ایران با در اختیار داشتن 200 سانتریفیوژ، ناگهان به 18 هزار سانترفیوژ دست پیدا کرد و از طرفی هم موضوع تحریم ها مزید بر علت شد.

نایب رییس گروه دوستی پارلمانی انگلیس و ایران افزود: اگر من بخواهم در خصوص این اقدام از جانب ایران اظهار نظر کنم، این گونه خواهم گفت که: چون ما (ایران) می توانستیم، پس انجام دادیم. بنابراین اگر شما ما را تحریم کنید، ما ثابت خواهیم کرد که بدون شما هم می توانیم به کارمان ادامه دهیم.

وی ادامه داد: وقتی به موقعیت ایران نگاه می کنیم در حالی که در شمال روسیه، در شرق پاکستان، در غرب رژیم صهیونیستی و در جنوب ناوگان آمریکا صاحب سلاح هسته ای هستند می توان به این نتیجه رسید که چرا ایران (نگران است).

بیکن افزود: 'جدای از اینکه که ایران می خواهد به سلاح هسته ای دست یابد یا خیر، به نظر من بعضی ها در ایران می خواهند به سلاح هسته ای دست یابند در حالی که بعضی دیگر نمی خواهند اما به اعتقاد من عاقلانه ترین کار این است که ایران در موقعیتی باشد که بتواند این کار را بکند، اما در حقیقت این کار را نکند.'

وی با اشاره به خصومت رژیم صهیونیستی وکنگره آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران گفت: مشکل اینجاست که ایران توانسته به جایگاهی برسد که تعداد سانتریفیوژهای آن بیشتر از تعداد مورد نیازش برای مصارف غیر نظامی است و اینکه چقدر می تواند متعهد به استفاده از آن در امور صلح آمیز باشد یا خیر، بهانه خوبی برای رژیم صهیونیستی و کنگره آمریکا شده تا به ستیزه جویی با ایران دامن زنند.

بیکن افزود: اما من معتقدم علت این اقدام از سوی ایران این بوده که می خواهد ثابت کند ما می توانیم.

این عضو پارلمان انگلیس با اشاره به خودخواهی برخی کشورهای غربی در مقابل توان تولید انرژی هسته ای جمهوری اسلامی ایران گفت: من فکر می کنم در این مسئله مقداری منیت و خودخواهی هم مطرح است.

وی افزود: البته مقصود من این نیست که ایرانی ها خودخواه هستند؛ اما اینکه چطور [ما با ایران] برخورد می کنیم، می تواند در نوع واکنش [ایران] تاثیر به سزایی داشته باشد.

عضو حزب محافظه کار در رابطه با نقش ایران در منطقه و همکاری ایران در مقابله با داعش اظهار کرد: ایران مظهر ثبات در منطقه است و لذا می توان به سادگی درک کرد که چرا از دید ایران، ناآرامی های بوجود آمده در مناطق مرزیش، آنها را عمیقا نگران کرده است.

وی گفت: قطعا مقابله با داعش، برای ایران از اهمیت راهبردی ویژه ای برخوردار است و به هر طریقی بدنبال آن هستند که با داعش مقابله کند.

بیکن با اشاره به اظهارات رئیس جمهور ایران در مورد گروه داعش گفت: من سخنانی از دکتر روحانی شنیدم که وی بعضی از این افراد را قرون وسطایی خطاب نمود که همان افرادی هستند که تفکرات عصر حجری دارند.

وی گفت: در غرب هم جوان های بی سواد و دیوانه ای هستند که احساس می کنند شانسی برای زندگی بهتر، شغل خوب و یا تعامل با جامعه را ندارند، و ناگهان به آنها گفته می شود ما به شما اسلحه می دهیم، شما قهرمان خواهید شد و به درجه شهادت نائیل خواهید گشت.

بیکن ضمن ابراز نگرانی از وضعیت موجود گفت: افراد ضعیف و ناکارآمد جذب این تفکر می شوند و برای دنیا بسیار خطرناک خواهند بود و من معتقد هستم ایران نقش به سزایی در مقابله با این مساله دارد.

عضو پارلمان انگلیس همچنین استفاده صرف از زور برای مقابله با این جریانات را ناکارآمد خواند و گفت: به نظر من زمانی که در خصوص مداخله نظامی صحبت می کنیم تنها گزینه هایی مطرح این است که یا ما به عنوان غرب مداخله نظامی انجام دهیم یا اینکه دیگر هیچگونه مداخله ای نباشد. در حالی که به نظر من اینها تنها گزینه های موجود نیستند.

وی ادامه داد: من فکر می کنم که ما نیازمند مداخله نظامی و متحد هستیم، اما جای بسی تردید است که صرفا ادعا کنیم تنها راه موفقیت در این کارزار با حضور غرب محقق می شود.

بیکن با اشاره به دو میلیون سرباز مسلمان در 18 کشور اسلامی گفت: هیچ دلیلی ندارد که سازمان ملل متحد و شورای امنیت اقدامی در خصوص برقراری امنیت انجام ندهد، در حالی که می تواند قوای خود را در قالب یک تشکل بین المللی شناخته شده و با اکثریت کشورهای مسلمان به شمال عراق، سوریه و مرز لبنان که بیشترین اتفاقات در آنجا در حال وقوع است اعزام کند و امنیت را برقرار نماید.

نماینده حزب محافظه کار با انتقاد از اقدامات برخی کشورهای عربی منطقه خلیج فارس در ارتباط با حمایت آنها ازگروه ها تندرو و تروریستی گفت: یک حقیقت این است که بعضی از کشورهای ثروتمند عرب از داعش حمایت مالی می کنند و هنوز در این خصوص به میزانی که باید این موضوع به چالش کشیده شود، انجام نشده و حتی کتابی که چند سال پیش قرار بود در رابطه با حمایت های مالی صورت گرفته از تروریسم منتشر شود، توسط یک میلیونر سعودی متوقف گردید.

وی ادامه داد: حقیقت این است که بعضی از کشورهای حوزه خلیج فارس به وقوع این اتفاق دامن می زنند و شرایط را بدتر کرده اند.

بیکن با اعتراف به تاثیرات مخرب سیاست مداخله جویانه غرب در منطقه افزود: حقیقت دیگر این است که سرزمینی که [برای اینگونه وقایع] مساعد بود با تدبیر [نابخردانه] آمریکا، انگلیس و فرانسه در عراق بیش از پیش مساعد گردید.

وی گفت: گرچه شاید تنها نتیجه مثبت آن را بتوان سرنگونی صدام حسین و امکان تردد زوار ایرانی به کربلا برای اولین بار پس از سالها انتظار برشمرد؛ اما مطمئنا نیازی به بر هم زدن کل کشور عراق نبود.

بیکن تصریح کرد: من به هیچ عنوان قصد ساده انگاری ندارم و قطعا اگر این موضوع ساده بود، باید تا به امروز به سرانجام می رسید؛ اما بخشی از آنچه باید به آن دست یابیم، می توانست از طریق گفتمان و اظهار حقیقت حل شود.

عضو حزب محافظه کارانگلیس اختلاف بین شیعه و سنی را یکی از آفت های تحولات منطقه عنوان کرد و گفت: بسیاری از کشورهای خلیج هستند که اختلافات میان شیعه و سنی را مستمسکی برای اقدامات خود قرار داده و با حمایتهای مالی شان به وخیم تر شدن اوضاع دامن می زنند و لذا رفع این مشکلات به سادگی میسر نخواهد بود.

ریچارد بیکن حل مسالمت آمیز اختلافات شیعه و سنی را حائز اهمیت دانست و گفت: شیعه و سنی باید با هم کنار آمده و به هم احترام بگذارند و این وظیفه رهبران دینی است که این امکان را فراهم کنند.

وی افزود: تصور می کنم که رهبران شیعی افرادی تحصیل کرده هستند و به سادگی نمی توان روحانی شیعه شد درحالی که در نقطه مقابل روحانیت سنی سازوکار پیچیده ای ندارد و من هم فردا می توانم به سادگی به این مقام نائل گردم.

بیکن با انتقاد به چنین سازوکاری در میان اهل سنت گفت: ماحصل این اتفاق چنین شده است که افرادی که دانشی نسبت به گفته هایشان ندارند، اظهاراتی غیرمعقول را ارائه می دهند که متعاقبا افراد آسیب پذیر را تحت تاثیر قرار می دهد.

ریچارد بیکن همچنین با تقدیر از اقدام ایران در برگزاری کنفرانس مبارزه با افراطی گری در تهران گفت:زمانی که انسانها نمی توانند نوعا با هم ارتباط برقرار کنند برگزاری گفتمان، جلسات و یا کنفرانس، همانند کنفرانسی که دکتر روحانی در تهران ترتیب داده بود بسیار حائز اهمیت است.

وی گفت: تنها از طریق ارتباط با یکدیگر است که می توانیم از مشکلات یکدیگر مطلع شویم؛ چرا که در خیلی از موارد ما در غرب از ریشه مشکلات و جایگاه خود و حتی از تاریخچه مشکلات ناآگاه هستیم.

بیکن ادامه داد: همانطور که می دانید اینجا بسیاری هستند که از ماهیت مشکلات بی اطلاع هستند در حالی که حل آن مشکلات نیازمند آگاهی است و من تصور می کنم این مشکلات را نمی توان حل کرد مگر با ملاقات در سطح روابط انسانی.

وی افزود: پیش از عزیمت به تهران نمی دانستم که چهار هزار سرباز ایرانی در مرز افغانستان ( در مبارزه با قاچاق مواد مخدر) جان خود را از دست داده اند در حالی که تنها 453 سرباز انگلیسی در جریان افغانستان جان باخته اند. یعنی بیش از ده برابر این رقم سرباز ایرانی برای محافظت از مرزهای ایران-افغانستان جان خود را از دست داده اند؛و این آمار بسیار بالایی است که ما از آن بی اطلاع هستیم.

نایب رییس گروه دوستی پارلمانی انگلیس و ایران در پایان ضمن ابراز خوشحالی از سفر آتی هیات پارلمانی ایران به انگلیس گفت که تلاش می کند تا جایی که امکان دارد این گروه در انگلیس بماند تا بتوانیم انگلیس را، نه لزوما لندن را به آنها نشان دهیم و آنها صرفا با وزرا در پارلمان ملاقات نداشته باشند.

وی افزود: 'من و جک استراو امیدوار هستیم که بتوانیم نمایندگان مجلس ایران را به حوزه انتخابیه خودمان دعوت کنیم'
منبع: ایرنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین