|
|
امروز: شنبه ۱۰ آذر ۱۴۰۳ - ۰۷:۳۲
کد خبر: ۳۴۵۴۰
تاریخ انتشار: ۲۷ دی ۱۳۹۳ - ۱۹:۵۲
دبیرکل جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات گفت: بر خلاف قانون مصوب مجلس، هنوز استعمال دخانیات در اماکن عمومی و ادارات ادامه دارد، بازار عرضه این کالای مضر هم ساماندهی نشده، سیگار خارجی را بسته‌ای ۶۰۰ تومان وارد می‌کنند و ۴۵۰۰ تومان می‌فروشند؛ مالیات هم نمی‌دهند.
محمدرضا مسجدی در رابطه با آخرین جلسه برگزار شده جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات که با حضور وزیر بهداشت، رئیس مرکز سلامت محیط کار و معاون کل وزیر بهداشت برگزار شد، گفت: در این جلسه به این نتیجه رسیدیم برای اینکه مصوبات انجام شده به نتیجه عملی برسند کمیته‌ای کاری متشکل از جمعیت مبارزه با دخانیات و وزارت بهداشت تشکیل شود و از سازمان‌های مهم و مرتبط مانند وزارت کشور، اقتصاد، آموزش و پرورش، نیروی انتظامی، ارشاد و صدا و سیما خواسته شود تا تمام مطالبات در یکی دو ماه تنظیم و عملیاتی شوند.

وی ادامه داد: وزیر بهداشت اعلام کرد که چنانچه لازم باشد مصوبات تنظیم شده را به امضای وزرا می‌رساند تا بالاخره این مصوبات عملیاتی شوند.

مسجدی گفت: از مشکلات موجود ما فرهنگی است، طرح پاد که 10 سال است قرار بود در آموزش و پرورش عملیاتی شود هنوز اجرا نشده در حالی که باید آن را انجام می‌داد.

وی افزود: همچنین فیلم‌های سینمایی بسیاری در سطح کشور تولید و اکران می شوند که در آن صحنه‌های مصرف سیگار و قلیان بسیار وجود دارد یا در سریال‌ها می‌بینیم که به راحتی سیگار و قلیان که ممنوع است مصرف می‌شود؛ به نظر می‌رسد که وزارت بهداشت نیز باید به این موضوع ورود کند.

دبیرکل جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات با اشاه به اینکه صدا و سیما وظیفه اطلاع‌رسانی در مورد قانون کنترل و مصرف دخانیات را دارد، گفت: زمانی که دخانیات در اماکن عمومی که ممنوع است مصرف می‌شود و جریمه برای آن تعیین می‌شود باید عملیاتی شود در حالی که مواد دخانی به راحتی در دسترس افراد قرار می‌گیرد و این از مشکلات موجود ماست.

مسجدی ادامه داد: حتی در روستاها راحت‌تر از شیر و ماست، سیگار و قلیان توزیع می‌شود و در دسترس وجود دارد. از طرفی برای صدور پروانه عرضه مواد دخانی و چگونگی آن باید بحث شود که گران شود تا هر کسی رغبت نکند پروانه آن را کسب کند بنابراین پروانه مواد دخانی باید مشخص شود.

وی بر تعریف اعمال جرایم در اماکن عمومی تأکید کرد و گفت: اماکن عمومی تعریف شده است، هتل‌ها، رستوران‌ها، ترمینال‌ها، مترو، اماکن مسقف و ادارات و ... از جمله آنهاست در حالی که می‌بینیم به طور مثال در بانک‌ها کارمندان آن سیگار می‌کشند یا در ادارات شاهد آن هستیم در حالی که ممنوع است و پلاکارد منع مصرف باید نصب شود.

دبیرکل جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات تصریح کرد: بند بند مصوبات باید اعلام شود تا هر کجا که سازمانی که موظف است آن را انجام نداد یقه‌اش را بگیرند چرا که اکنون متأسفانه همه تکلیف دارند و ندارند و همه وظایف بر عهده وزارت بهداشت نیست به عنوان مثال تولید و واردات سیگار جزو وظایف وزارت صنعت است.

مسجدی افزود: موضوع دیگر مالیات بر مواد دخانی است. کسانی که مواد دخانی را تولید و وارد می‌کنند کلاه بر سر دولت و مردم می‌گذارند به عنوان مثال یک بسته سیگار را 600 تومان وارد می‌کنند و مالیات هم به همین میزان برای آنها تعیین می‌شود در حالی که همان بسته سیگار را 4500 تومان می‌فروشند در حالی که مالیات باید بر این قیمت گرفته شود.

وی تأکید کرد: دولت باید مصوبه‌ای را اتخاذ کند که مالیات بر خرده‌فروشی انجام شود و از تولید‌کننده این نرخ گرفته شود. ما در حال حاضر مشکلات بسیاری داریم، همه چیز را گران می‌کنیم و مردم هم قیمت آن را می‌پردازند اما وقتی نوبت به سیگار می‌رسد کوتاه می‌آییم.
منبع: فارس
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین