|
|
امروز: يکشنبه ۰۴ آذر ۱۴۰۳ - ۰۴:۳۳
کد خبر: ۳۴۴۶۸
تاریخ انتشار: ۲۷ دی ۱۳۹۳ - ۰۸:۴۳
از این‌رو دکتر روحانی و دکتر ظریف اهتمام فراوان دارند که در این مقطع تاریخی، وظیفه مهم خود را بر اساس عقلانیت و مصلحت کشور به‌درستی به انجام رسانند.
روزنامه آرمان در یادداشتی به قلم دکتر سیدعلی خرم نوشت:
 
بعد از چند هفته‌ای فترت به‌مناسبت سال نو میلادی، فعالیت‌های دیپلماتیک شروع شد و وزیر امورخارجه کشورمان به دیدار همتایان خود در گروه 1+5 شتافت. قبل از این هم دکتر ظریف با نوشتن نامه به وزرای خارجه این گروه، مبانی استدلالی خود را بیان داشته و تاکید کرده بود ایران با برآورده‌شدن انتظارات اصولی‌اش، آماده همکاری برای خاتمه یافتن مذاکرات هسته‌ای است و اگر همین نیت و اراده در گروه 1+5 نیز باشد، می‌توان مذاکرات را در اسرع وقت به شکل معقولی به ثمر رساند. پس از طرح‌هایی که در فاصله 9ماه گذشته در گروه 1+5 نسبت به موضوعات اساسی نظیر غنی‌سازی شامل حجم و درصد آن و همچنین لغو تحریم‌ها مطرح و پیشنهاد شد، با پایان وقت و نزدیک شدن به اسفندماه، باید بالاخره یکی از این طرح‌ها در مورد موضوع غنی‌سازی و طرح دیگری درمورد موضوع لغو تحریم‌ها انتخاب و توافق شود. دکتر ظریف به منظور اطلاع از آخرین مواضع اعضای گروه 1+5 و نظر آنان درمورد طرح‌های پیشنهادی و میزان مساعدت آنها در حمایت از نظرات ایران به رایزنی با وزرای خارجه روسیه، آلمان، فرانسه، آمریکا و اتحادیه اروپا پرداخته تا هنگامی که اعضای گروه 1+5 در ملاقات آتی با هم روبه‌رو می‌شوند، امکان صرفه‌جویی در وقت و انعطاف در مورد اختلافات فراهم‌شده باشد. ملاقات چندساعته آقای کری با دکتر ظریف واجد اهمیت فراوان بود زیرا دو کشور طرفین اصلی پرونده هسته‌ای هستند از این‌رو هرگونه اختلاف بین این دو باعث به بن‌بست رسیدن مذاکرات و هرگونه توافق باعث پیشبرد آن می‌شود. هر دو کشور با تنگناها و محدودیت‌های خاصی در ارتباط با پرونده هسته‌ای روبه‌رو هستند که با سیاست‌های داخلی و بین‌المللی آنان گره خورده است. در آمریکا پرونده هسته‌ای ایران موضوع مورد مناقشه بین جمهوریخواهان و دموکرات‌هاست و هرکدام بتواند این پرونده را به نتیجه برساند، از اعتبار داخلی و خارجی برخوردار خواهد شد که کاربرد آن در انتخابات سال 2016 ریاست‌جمهوری آمریکا و پیشبرد استراتژی جهانی آمریکا مشخص می‌شود. در ایران نیز به نتیجه رسیدن پرونده هسته‌ای شرط موفقیت اقدامات دولت دکتر روحانی در احیای اقتصاد و صنعت و ارزش پول ملی کشور خواهد بود که می‌تواند رشد و توسعه را به ایران بازگرداند. همچنین آرامش در سیاست خارجی و نقش‌آفرینی در صلح و ثبات منطقه‌ای و جهانی، از آثار مثبت خاتمه‌یافتن پرونده هسته‌ای خواهد بود.

از این‌رو دکتر روحانی و دکتر ظریف اهتمام فراوان دارند که در این مقطع تاریخی، وظیفه مهم خود را بر اساس عقلانیت و مصلحت کشور به‌درستی به انجام رسانند. این تنگناها هر دو کشور آمریکا و ایران را وادار می‌سازد از برخی جزئیات دست و پا گیر عبور کرده و به نتایج اساسی بیندیشند. گذشت زمان به نفع هیچ‌کدام از دو کشور آمریکا و ایران نیست. ورود قوی‌تر جمهوریخواهان به صحنه پرونده هسته‌ای که منعکس‌کننده نظرات اسرائیل و عربستان خواهد بود به نفع دولت آمریکا و دولت ایران نخواهد بود. تندروهای آمریکایی با لابی اسرائیلی تلاش می‌کنند پایان مسالمت‌آمیز پرونده هسته‌ای ایران را با تحریم‌های جدید و ایجاد فضای تنش و تشنج جایگزین نمایند. خوشبختانه دولت آمریکا به خوبی این نکته را درک نموده و می‌داند در ورای تنش در پرونده هسته‌ای ایران، منافع آمریکا در زمینه‌های مختلف ضایع می‌شود لذا با جدیت و استواری در مقابل هر تحریم جدید جمهوریخواهان ایستادگی می‌کند تا بنیان مذاکرات به خطر نیفتد. امید است دو موضوع اصلی پرونده هسته‌ای ایران شامل غنی‌سازی و لغو تحریم‌ها با راه‌حل‌های شایسته که تامین‌کننده منافع ملی هر دو کشور باشد، مورد توافق قرار گیرد و کشور ما هم از این معبر تاریخی عبور نماید، ان‌شاءا... .

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین