|
|
امروز: شنبه ۰۳ آذر ۱۴۰۳ - ۱۹:۳۷
کد خبر: ۳۴۳۶۶
تاریخ انتشار: ۲۵ دی ۱۳۹۳ - ۱۵:۲۸
آیت‌الله هاشمی رفسنجانی، رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام و حجت‌الاسلام سیدمحمد خاتمی رییس‌جمهور پیشین ایران پیام‌های جداگانه‌ای را خطاب به همایش سراسری اصلاح‌طلبان که از ظهر پنج‌شنبه در حال برگزاری است، صادر کردند.
پیام آیت‌الله هاشمی رفسنجانی و حجت‌الاسلام سیدمحمد خاتمی در همایش سراسری اصلاح‌طلبان کشور قرائت شد.

 آیت‌الله هاشمی رفسنجانی، رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام و حجت‌الاسلام سیدمحمد خاتمی رییس‌جمهور پیشین ایران پیام‌های جداگانه‌ای را خطاب به همایش سراسری اصلاح‌طلبان که از ظهر پنج‌شنبه در حال برگزاری است، صادر کردند.

متن پیام هاشمی رفسنجانی به این شرح است:

«بسم الله الرحمن الرحیم

همایش سراسری احزاب و تشکل‌های اصلاح‌طلب و معتدل کشور را در راستای توسعه فعالیت احزاب و نهادهای مدنی به فال نیک می‌گیریم و امیدواریم گردهمایی‌ها و نشست‌هایی از این نوع بتواند به بسط و گسترش هر چه بیش‌تر فضای هم‌اندیشی و تضارب آراء و اندیشه‌های متفاوت سیاسی و اجتماعی جامعه‌ کمک کند. اصولاً التزام به نظام جمهوریت، مستلزم التزام به وجود احزاب و تشکل‌های سیاسی قدرتمند و فراهم کردن زمینه‌ی فعالیت رسمی و مؤثر آن‌ها با سلایق مختلف داخل خانواده انقلاب و نظام اسلامی است و بدون وجود احزاب و نهادهای سیاسی مستقل از دولت و سایر قوا، امکان تعمیق نظام جمهوریت و وصول به اهداف نهایی چنین نظامی ممکن نیست. احزابی که بتوانند به طور مؤثر و قانومند زمینه‌ی مشارکت آحاد شهروندان یک کشور را در تصمیم‌گیری‌های کلان نظام جمهوری از قبیل انتخابات ریاست جمهوری، انتخابات مجلس و سایر مسائل مهم سیاسی و اقتصادی و اجتماعی را فراهم کنند. در همین راستا ضرورت دارد کلیه مسوولان دلسوز کشور و به خصوص دست‌اندرکاران انتخابات، بسترهای مناسب را برای جلب مشارکت حداکثری مردم از طرق مختلف، از جمله فراهم کردن زمینه‌ی فعالیت رسمی و گسترده احزاب و تشکل‌های سیاسی مهیا کنند و از اعمال شیوه‌هایی که موجب محدودیت حق انتخاب مردم و گردش آزاد و قانونمند قدرت می‌شود خودداری کرده و خود را مکلف به اجرای قانون و حفظ حق انتخاب آزاد و رقابتی مردم که حقیقتاً "حق الناس" محسوب می‌شود، بدانند.

در همین راستا تذکر چند نکته مهم را برای جمع حاضر در این همایش، سایر دوستان، مردم و دلسوزان انقلاب ارزشمند اسلامی لازم می‌دانم:

1 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و تصریح چشمگیر آن به این امر که گردش کلیه امور اساسی مردم مبتنی بر آراء مردم است از جمله میراث‌های گران‌بهای بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران امام خمینی (قدس سره) است و از این حیث ضرورت دارد بر اجرای تام و تمام همه‌ی اصول قانون اساسی از جمله، فصل سوم آن مربوط به حقوق ملت تأکید شود. و از گرایش‌هایی تقلیل‌گرایانه و اجرای حداقلی قانون اساسی پرهیز شود.

2 اصلاح‌طلبی و اعتدال گرایی در واقع میراث جاودان و خط اصیل امام خمینی (ره) است که از طریق قرائت اصیل ایشان، حفظ ارزش‌های دینی، ملی و دفاع از وجوه اسلامیت و جمهوریت نظام کاملاً هماهنگ بوده و در این قرائت هیچ اقدام و حاکمیتی بنام دین، در غیاب خواست و انتخاب مردم متصور نیست. این تفکر و مبنا میراث‌دار تلاش یک صد ساله روحانیون آگاه به شرایط زمان و مکان و روشنفکران دین باور در مسیر تحقق جامعه‌ای آزاد، آباد، اخلاق مدار و عدالت محور و گشاده‌رو نسبت به همه دستاوردهای عقلانی و علمی بشریت و متکی به اجتهادی پویا و راهگشا در مسیر برپایی جامعه‌ای پیشرفته، مرفه و مردم سالار است.

3 ضرورت دارد دوستان بر حفظ و ارتقای بنیان‌های وحدت ملی از طریق به رسمیت شناختن حقوق حقه‌ی همه‌ی ملت از همه‌ی اقوام و مذاهب تأکید ورزیده و نیز بر لزوم احترام و تضمین هر چه بیش‌تر حقوق مشروع زنان و فراهم کردن ‌امکانات مناسب‌تر حضور مؤثرتر آنان در عرصه‌های مختلف جامعه و مدیریتی کشور تلاش کنند.

4 با توجه به آن چه که در کشورهای اسلامی منطقه، به خصوص کشورهای هم‌جوار به‌نام دین و اجرای احکام اسلام از حیث اعمال خشونت و ترویج فرقه گرایی و توسعه عقاید تکفیری ملاحظه می‌شود، لازم است چنین نشست‌هایی نسبت به محکومیت هرگونه اقدام و اعمال خشونت‌آمیز و تروریستی و باور به تقابل این روش‌ها و منش‌های خارج از سیره‌ی رهبران اصیل ادیان ابراهیمی از طریق اعمال رسالت رحمانی همه‌ی انبیاء و به‌ویژه پیامبر گرامی اسلام و اصول وحیانی اقدام کرده و خود نیز با تحمل و مدارا با دیدگاه‌ها و اندیشه‌های مخالف در جهت هر چه بیش‌تر کاهش خشونت و افراطی‌گری و توسعه فضای گفتمان و تضارب اندیشه قدم بردارند.

5 احزاب و تشکل‌های سیاسی ضمن حفظ و توسعه جایگاه احزاب و دفاع از حقوق قانونی نهادهای مستقل کشور بر ضرورت حفظ احترام جایگاه رهبران دینی و سیاسی و پیشکسوتان انقلاب و دوران سخت مبارزه که همگی سرمایه عظیم اجتماعی و ملی محسوب می‌شوند تأکید ورزیده و از حضور و جایگاه این سرمایه‌های اجتماعی و ملی و احیاء و تقویت فرهنگ تحزب و تحمل و مدارا و ارتقاء تشکیلات قانونمند و نیز نهادینه کردن تفکر و اندیشه‌های اصلاح‌طلبی و اعتدال‌گرایی حسن استفاده را بکنند.

اکبر هاشمی رفسنجانی

رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام»
منبع: ایسنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین