|
|
امروز: پنجشنبه ۲۰ دی ۱۴۰۳ - ۱۶:۵۶
کد خبر: ۳۴۲۳۸۷
تاریخ انتشار: ۳۰ فروردين ۱۴۰۱ - ۱۴:۲۳

یک تکنیک جدید با موفقیت ۷۵ درصدی قادر است تومورهای سرطانی را با استفاده از امواج فراصوت از بین ببرد و هم اکنون در ایالات متحده و اروپا در حال آزمایش بر روی انسان است.

به گزارش ایسنا و به نقل از آی‌ای، به نظر می‌رسد جدیدترین سلاح برای مقابله با بیماری سرطان، امواج فراصوت است.

طبق مطالعه جدیدی که در مجله Cancers منتشر شده است، دانشمندان دانشگاه "میشیگان" از روش جدیدی برای رهایی از شر تومورهای سرطانی درون بدن موش‌ها استفاده کرده‌اند که روشی غیر تهاجمی و استفاده از امواج فراصوت است.

این روش جدید، نزدیک شدن به آستانه یک پیشرفت بزرگ برای بیماران مبتلا به سرطان کبد را نوید می‌دهد و با توجه به اینکه این تکنیک در حال حاضر در حال سپری کردن آزمایش‌های انسانی در ایالات متحده و اروپا است، ممکن است زمان زیادی تا قرارگیری در دسترس عموم فاصله نداشته باشد.

نابودی ۷۵ درصدی تومورها با این روش جدید

آزمایش‌های اولیه نشان داد که امواج صوتی تا ۷۵ درصد از مواد تومور کبد را در بدن موش‌ها با موفقیت از بین می‌برند و سیستم ایمنی موجودات کوچک را قادر می‌سازند تا وارد عمل شود و بافت‌های سرطانی باقی‌مانده را از بین ببرد و از ظهور مجدد آن نیز جلوگیری کند.

پروفسور "ژن شو" از بخش مهندسی زیست پزشکی دانشگاه میشیگان که همچنین نویسنده مسئول این مطالعه است، گفت: با این روش جید حتی اگر تمام تومور را هدف قرار ندهیم، باز هم می‌توانیم تومور را وادار به پسرفت کنیم و همچنین خطر متاستاز را در آینده کاهش دهیم.

این درمان جدید "هیستروتریپسی"(histrotripsy) نامیده می‌شود و امواج فراصوت را به شکل غیرتهاجمی به سمت بافت هدف هدایت می‌کند تا تومور به شکل مکانیکی و با دقت میلی‌متری تخریب شود.

این تکنیک جدید در حال حاضر در یک آزمایش سرطان کبد انسانی در ایالات متحده و اروپا در حال سنجش است.

رویکرد نوین این روش، مهم است، زیرا از تعداد زیادی از موقعیت‌های بالینی که به دلیل اندازه تومور، محل یا مرحله آن منجر به مداخلات مستقیم(تهاجمی) می‌شود، جلوگیری می‌کند.

این روش همچنین تیم محققان دانشگاه میشیگان را قادر ساخت تا اثربخشی این رویکرد جدید را در شرایط کمتر از ایده‌آل نشان دهند، چرا که این مطالعه جدید تنها بخشی از بافت سرطانی را کاهش داد و بخش زیادی از تومور را دست نخورده باقی گذاشت.

درمان سرطان با امواج فراصوت از عوارض جانبی رایج جلوگیری می‌کند

"تجاسوی ورلیکار" دانشجوی دکتری در دپارتمان مهندسی زیست پزشکی دانشگاه میشیگان گفت: "هیستوتریپسی" یک گزینه امیدوارکننده است که می‌تواند بر محدودیت‌های روش‌های فرسایشی حال حاضر غلبه کند و نابودی تومور کبدی غیرتهاجمی ایمن و مؤثر را ارائه دهد.

وی افزود: ما امیدواریم که آموخته‌های ما از این مطالعه، انگیزه تحقیقات پیش‌بالینی و بالینی "هیستوتریپسی" را در آینده به سمت هدف نهایی اتخاذ بالینی این درمان برای بیماران مبتلا به سرطان کبد تقویت کند.

سرطان کبد یکی از ۱۰ علت اصلی مرگ و میر ناشی از بیماری سرطان در سراسر جهان است و یکی از دلایل آن نیز این است که حتی با وجود چندین روش درمانی، تشخیص آن معمولا دیرهنگام انجام می‌شود و نرخ بقای آن در ایالات متحده کمتر از ۱۸ درصد است.

تیم محققان دانشگاه میشیگان اما با استفاده از امواج فراصوت، راهی برای نابودی تومورهای کبد با شلیک امواج میکروثانیه‌ای، بدون عوارض جانبی مانند شیمی‌درمانی و مسمومیت با تشعشع پیدا کرده است.

سرطان تاریخچه‌ای طولانی، تاریک و سرسخت در نسل بشر داشته است، اما به نظر می‌رسد ما اکنون همواره یک قدم به بیرون انداختن آن از زندگی خود برای همیشه نزدیک‌تر می‌شویم.



ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین