کد خبر: ۳۴۲۲۹۹
تاریخ انتشار: ۲۹ فروردين ۱۴۰۱ - ۱۱:۴۷
سخنگوی دستگاه دیپلماسی درباره تحرکات چرخشی در وزارت خارجه اظهار داشت: سفرای ما بعد از سه سال برمی‌گردند و برخی هم جابه جایی‌های عادی و طبیعی وجود دارد و وزارت خارجه قواعد حاکمیتی بر آن حاکم می‌شود.

سخنگوی وزارت خارجه با بیان این‌که آزادسازی منابع ایران و بازگشت پول‌های ایران ربطی به هیچ کشور ثالثی ندارد، گفت: سفری انجام و هیأتی آمد و درباره آزادسازی بخشی از منابع توافقاتی انجام شد که نه به آمریکا مرتبط است و نه اجازه می‌دهیم آمریکا به جزییات آن ورود کند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی تدبیر و امید، سعید خطیب‌زاده سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران امروز (دوشنبه) ۲۹ فروردین ماه در نشست هفتگی با خبرنگاران در پاسخ به سؤالی درباره مطلب منتشر شده در فضای مجازی مبنی بر اینکه در مذاکرات احیای برجام در دولت قبل بحث تحریم سپاه برطرف شده بود بیان کرد: موضوعات باقیمانده در گفت‌وگوهای وین برای همه به صورت روشن گفته شده است. در ۱۱ ماه مذاکرات همواره گفتیم تا زمانی درباره همه چیز توافق نشود درباره هیچ چیز توافق نمی‌شود. امروز هم توافقی در دسترس نداریم که درباره توافق صحبت کنیم. موضوعاتی باقیمانده که به محض اینکه تمام شود می‌توانیم بگوییم توافق در دسترس است.

خطیب‌زاده درباره اظهارات ند پرایس در خصوص آزادسازی منابع مسدود شده ایران گفت: آزادسازی منابع ایران و بازگشت پول‌هایی که از صادرات کالا و خدمات از ایران به کشورهای دیگر انجام شده ربطی به هیچ کشور ثالثی ندارد و اینکه آمریکا تلاش می‌کند درباره هر موضوع مربوط به ایران مداخله کند نشان می‌دهد تا چه حد با ادعاهای آمریکا و دولت بایدن فاصله دارد. آنچه ما انجام م‌دهیم در چارچوب منافع قطعی مردم ایران است.

وی افزود: سفری انجام و هیأتی آمد و درباره آزادسازی بخشی از منابع ایران توافقاتی انجام شد و نه به آمریکا مرتبط است و نه اجازه می‌دهیم آمریکا به جزییات آن ورود کند.

وی همچنین گفت که اصل اساسی در سیاست جمهوری اسلامی ایران بعد از ترور بزدلانه سردار رشید ایران و اسلام شکل گرفت که اقدام صورت گرفته توسط مسببان، عاملان و مشاوران این عمل بزدلانه بی پاسخ نخواهد بود. این افراد باید به پیشگاه عدالت آورده شوند.

خطیب‌زاده همچنین بیان کرد: قرار نیست در برجام تغییری ایجاد شود.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی درباره تحرکات چرخشی در وزارت خارجه اظهار داشت: سفرای ما بعد از سه سال برمی‌گردند و برخی هم جابه جایی‌های عادی و طبیعی وجود دارد و وزارت خارجه قواعد حاکمیتی بر آن حاکم می‌شود.

وی همچنین درباره دستاوردهای وزارت خارجه طی هشت ماه گذشته نیز بیان کرد: وزارت خارجه در تمام شئون زندگی مردم همه تلاش خود را انجام داده است. امروز که با شما صحبت می‌کنم روابط ما با ترکیه، عمان، عراق و برخی کشورهای حوزه خلیج فارس و حوزه آسیای مرکزی و قفقاز از نظر آمار کمی رشدهای زیادی داشته در یک سال گذشته بیش از یک و سه دهم میلیارد یورو حجم تجارت ما با عمان بوده است. در ترکیه نزدیک به دو و نیم برابر شده است و با عراق و دیگر کشورها نیز همین طور.

سخنگوی وزارت خارجه ادامه داد: امروز نفت ایران با فرض ادامه همین شرایط در ایران و گفت‌وگوها در وین وضع اقتصاد ما از نظر ذخایر ارزی نسبت به این نقطه در سال گذشته بسیار بهتر است. نفت فروش می‌رود و به میزانی که وزارت نفت تولید می‌کند در بازارهای جهانی به فروش می‌رسد. درباره روابط ما با دیگر کشورها اجرای سند جامع همکاری ۲۵ ساله با چین را آغاز کردیم. با بلوک‌های اقتصادی و سیاسی منطقه‌ای روابط خود را برقرار کردیم. سال گذشته در حوزه سلامت با بحران مواجه بودیم و دیپلماسی سلامت یکی از دستاوردهای وزارت خارجه است و نه در حوزه واکسن در حوزه تولید واکسن و خدمات در همه این‌ها در کنار ملت بوده است و هر کجا نیازی بوده وزارت خارجه حاضر بوده است.

خطیب‌زاده بیان کرد: وزارت امور خارجه تلاش می‌کند وظایف خودش را با همین دیپلما‌ت‌ها و جوانان انجام دهد.

وی در پاسخ به سؤال دیگری بیان کرد:‌ روابط ما در چارچوب گفت‌وگوهایی که در وین انجام می‌شود با اتحادیه اروپا انجام می‌شود و پیام‌ها از طریق مورا در رفت و برگشت انجام می‌شود.

سخنگوی وزارت خارجه درباره روابط ایران و عراق بیان کرد: در حوزه روابط دوجانبه یکی از مهمترین موضوعات راه آهن شلمچه - بصره و کمیسیون مشترک و برخی پروژه‌های مشترک است که در حال اجرایی شدن است. درباره تردد اتباع دو کشور و روان سازی صدور روادید و چند ده موضوع بین دو کشور در حال گفت‌وگو است. عراق در حوزه منطقه‌ای تلاش کرده گفت‌وگوهای منطقه‌ای نقش ایفا کند بین ایران و عربستان سعودی. سفر فؤاد حسین در این باره بود و نگرانی از حضور رژیم اشغالگر قدس و سوء استفاده از خاک عراق انتقال نظرات ایران صورت گرفت. روابط دو کشور سقفی ندارد و هر دو طرف می‌توانند ارتقای روابط داشته باشند.

وی درباره هتک حرمت قرآن کریم اظهار داشت: آنچه در سوئد اتفاق افتاد بسیار منزجر کننده بود و ایران به اشد وجه محکوم می‌کند و تکرار این موضوع در سوئد جای تاسف عمیق است و منتظر هستیم سوئد به جای استفاده از آزادی بیان به مسؤولیت خود عمل و عکس العمل مناسب را نشان دهد. جهان اسلام از این هتک حرمت‌ها که در سایه آرامش کاذب توسط این هتاکان صورت می‌گیرد، بسیار منزجر است.

سخنگوی وزارت خارجه درباره جام جهانی فوتبال در قطر بیان کرد: کارگروهی زیر نظر معاون اول رئیس جمهور شکل گرفته و وزارت خارجه عضو آن است و سعی می‌کنیم در راستای دیپلماسی وزرشی هر کاری لازم است انجام دهد.

////

سخنگوی وزارت خارجه ایران در نشست خبری هفتگی و در پاسخ به سؤالی درباره مطلب منتشرشده در فضای مجازی مبنی بر اینکه در مذاکرات در دولت قبل بحث تحریم سپاه برطرف شده بود، گفت: موضوعات باقیمانده در گفت‌وگوهای وین برای همه به صورت روشن گفته شده است.

 سعید حطیب زاده گفت: در ۱۱ ماه مذاکرات همواره گفتیم تا زمانی درباره همه چیز توافق نشود درباره هیچ چیز توافق نمی‌شود. امروز هم توافقی در دسترس نداریم که درباره آن صحبت کنیم. موضوعاتی باقیمانده که به محض اینکه تمام شود می‌توانیم بگوییم توافق در دسترس است.

روز گذشته، علی جنتی، وزیر ارشاد دولت یازدهم در توییتی به انتقاد از تیم مذاکره کننده برجام در دولت سیزدهم پرداخت و نوشت: «گفته می شود یکی ازموانع توافق برای احیای برجام مخالفت امریکا با حذف سپاه پاسداران از فهرست تروریسم FTOاست در حالیکه در دولت دوازدهم خارج ساختن مقام رهبری و نهادهای وابسته به رهبری از تحریم و حذف سپاه از فهرست تروریسم به عنوان پیش شرط هرگونه مذاکره مورد توافق امریکاقرارگرفته بود.»

او ادامه داد: «باگذشت یکسال از توقف مذاکرات احیای برجام هیئت مذاکره کننده نه تنها دستاورد جدیدی نداشته بلکه آنچه را که دولت دوازدهم درسایه ورزیده بودن دیپلماتهای خود به دست آورده بود بطورکامل بدست نیاورده است زیرا آنان میدانستند برای احقاق حقوق ملت باچه زبانی باقدرتهای جهانی سخن بگویند.»

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین