کد خبر: ۳۴۰۹۷۴
تاریخ انتشار: ۰۳ فروردين ۱۴۰۱ - ۱۱:۰۵
در تحولی دیگر بایدن از احتمال استفاده پوتین از سلاح شیمیایی در اوکراین خبر داد و برای 9 نظامی روسی در نتیجه نخستین تبادل اسیران جنگی بین روسیه و اوکراین آزاد شدند. این نظامیان در ازای آزادی شهردار شهر ملیتوپل مبادله شدند.

جنگ در اوکراین در شرایطی وارد بیست و هشتمین روز خود شده است که حملات شدید نیروهای مهاجم روسی برای تصرف شهرها به ویژه ماریوپل ادامه داشته است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی تدبیر و امید؛ ارتش روسیه گفته است که این شهر باید تسلیم شود تا اجازه ورود کاروان‌های امدادی را بدهد، با این حال مقامات کی‌یف گفته‌اند نیروهای مدافع ماریوپل اسلحه‌های خود را بر زمین نخواهند گذاشت.

رئیس جمهوری اوکراین روز دوشنبه برای نخستین بار از سازش با روسیه سخن گفت و تاکید کرد که هرگونه مصالحه در مذاکرات با طرف‌های روسی برای پایان دادن به درگیری‌ها به همه‌پرسی گذاشته خواهد شد.

در تحولی دیگر بایدن از احتمال استفاده پوتین از سلاح شیمیایی در اوکراین خبر داد و برای 9 نظامی روسی در نتیجه نخستین تبادل اسیران جنگی بین روسیه و اوکراین آزاد شدند. این نظامیان در ازای آزادی شهردار شهر ملیتوپل مبادله شدند.

همچنین اوکراین اعلام کرد روز سه‌شنبه یکی از مناطق مهم راهبردی در حومه کی‌یف را از نیروهای روسی بازپس گرفته است.

تماس جداگانه مکرون با زلنسکی و پوتین؛ کاخ الیزه: توافقی حاصل نشد
۱۴۰۱/۰۱/۰۳ - ۱۰:۰۲

کاخ الیزه اعلام کرده «امانوئل ماکرون»، رئیس‌جمهور فرانسه روز سه‌شنبه در تماس‌های تلفنی جداگانه با «ولودیمیر زلنسکی»، رئیس‌جمهور اوکراین و «ولادیمیر پوتین»، رئیس‌جمهور روسیه در خصوص شرایط برقراری آتش‌بس میان دو طرف گفت‌وگو کرد.

در این بیانیه تصریح شده که «توافقی حاصل نشد» اما ماکرون کماکان معتقد است که لازم است به تلاش‌های خود جهت برقراری آتش‌بس ادامه دهد. طبق این بیانیه، ماکرون همچنین گفته که از اوکراین در برابر حمله روسیه حمایت می‌کند.

کاخ الیزه در بیانیه خود در روز سه‌شنبه بدون اشاره به جزئیات بیشتر تصریح کرده که مکالمه ماکرون با پوتین بر «شرایط امنیتی برای مسائل مهم» متمرکز بوده.

روسیه گفت‌وگوی تلفنی پوتین و ماکرون رو تأیید کرد. کاخ کرملین گفته که دو طرف درباره اوضاع اوکراین و مذاکرات جاری میان دو طرف تبادل نظر کردند. در این بیانیه نیز به جزئیات بیشتری اشاره نشده است.
پنتاگون: نیروهای اوکراینی تهاجمی‌تر شده‌اند
۱۴۰۱/۰۱/۰۳ - ۱۰:۰۱

سخنگوی پنتاگون اعلام کرد آمریکا نشانه‌هایی را دیده است که نشان می‌دهند اوکراینی‌ها اکنون کمی به حالت تهاجمی روی آورده اند.

جان کربی عصر سه شنبه در نشستی خبری در پنتاگون توضیح داد: در جنوب اوکراین و نزدیک خرسون، اوکراینی‌ها تلاش کرده‌اند تا قلمرو خود را پس بگیرند.

سخنگوی وزارت دفاع آمریکا اضافه کرد: آنها بسیار هوشمندانه، بسیار زیرک و بسیار خلاقانه، در مکان‌هایی که معتقدند جای مناسبی برای دفاع هستند، به دفاع پرداخته اند و ما شاهد بوده ایم که آنها به‌ویژه در جنوب اوکراین نزدیک خرسون، سعی کرده‌اند قلمرو خود را پس بگیرند.

سخنگوی پنتاگون در ارتباط با حریم هوایی اوکراین گفت: حریم هوایی بر فراز اوکراین همچنان در مناقشه قرار دارد. این امر به این دلیل است که اوکراینی ها نمی گذارند حریم هوایی این کشور در اختیار روسیه باشد.

کربی اضافه کرد: نیروهای اوکراین همچنان جنگنده و بالگرد در اختیار دارند اما نیروهای روسیه در بخش هایی از حریم هوایی غالب هستند.
روسیه: تنها در صورت «تهدید موجودیت» از سلاح هسته‌ای استفاده خواهیم کرد
۱۴۰۱/۰۱/۰۳ - ۱۰:۰۰

دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین روز سه‌شنبه به شبکه سی‌ان‌ان اینترنشنال گفت که مسکو تنها در صورت «تهدید موجودیت» روسیه از سلاح‌های هسته‌ای در اوکراین استفاده خواهد کرد.

او گفت: «ما یک دکترین امنیت داخلی داریم که عمومی است، همه دلایل استفاده از سلاح هسته‌ای را که همان تهدید موجودیت کشور ماست، می‌توانید در آنجا بخوانید».
زلنسکی: اوکراین نمی تواند اولتیماتوم روسیه را بپذیرد
۱۴۰۱/۰۱/۰۳ - ۱۰:۰۰

ولودیمیر زلنسکی رییس جمهور اوکراین گفت: ما نمی توانیم اولتیماتوم روسیه را بپذیریم، چگونه می توانیم؟ پس از کشته شدن مردم غیرممکن است.

 زلنسکی سه شنبه شب در مصاحبه با رسانه اوکراینی ساسپیلن (Suspilne) در مورد طولانی شدن جنگ اوکراین گفت: تنها زمانی سازش صورت خواهد گرفت که پایان جنگ باشد.

زلنسکی با انتقاد از مواضع پیمان آتلانتیک شمالی گفت: ناتو باید یا الان بگوید که ما را می پذیرند یا علناً بگوید ما را نمی پذیرند زیرا از روسیه می ترسند.

زلسنکی در توصیف روزهای اول حمله روسیه به اوکراین گفت: در روزهای اول همه اصرار داشتند که من باید کی یف را ترک کنم، بطوریکه هر 10 تا 20 دقیقه یکبار درخواست‌های جدید برای ترک پایتخت برای من ارسال میشد.

رییس جمهور اوکراین در مورد پیشروی های روس در خاک کشورش گفت: فرض کنید آنها خواستار گرفتن خارکف یا ماریوپل یا کی یف هستند، مردم این شهرها به آنها اجازه انجام این کار را نمی دهند. تنها راهی که آنها می توانند شهرها را تصرف کنند این است که همه را بکشند و شهر خالی را بگیرند.
ماریوپل، شهر بی‌دفاع و بدون ارتباط با دنیای خارج
۱۴۰۱/۰۱/۰۳ - ۰۹:۵۹

غیرنظامیانی که به تازگی از شهر محاصره شده ماریوپل گریخته‌اند، می‌گویند که شهر زیر بمباران بی‌امان است و اجساد قربانیان و آوار ساختمان‌های بلوک به بلوک ویران شده در خیابان‌ها دیده می‌شود.

یکی از آنها به خبرگزاری آسوشیندپرس گفته است: «شهر هیچ ارتباطی با دنیای خارج ندارد. ما حتی نمی‌توانستیم کمک بخواهیم. مردم آب هم ندارند.»

تاکنون هزاران نفر موفق به فرار از ماریوپل شده‌اند. بمباران این شهر به دست نیروهای روسی سبب قطع آب و برق شده و دسترسی شهروندان به مواد غذایی را نیز محدود کرده است. شورای شهر ماریوپل روز سه شنبه اعلام کرد که بیش از هزار و ۱۰۰ نفر که از محاصره گریخته‌اند با کاروانی از اتوبوس‌ها عازم شهر دیگری در شمال غربی شدند.

در همین حال صلیب سرخ اعلام کرد کاروان کمک‌های بشردوستانه روز سه شنبه تلاش کرده کمک‌های مورد نیاز فوری ساکنان را به ماریوپل برساند، اما هنوز نتوانسته است وارد این شهر بشود.

مشخص نیست که روسیه تاکنون کنترل چه مقدار از شهر را در اختیار گرفته و ساکنان فراری می‌گویند که نبرد خیابانی در شهر ادامه دارد.

وزارت دفاع اوکراین روز سه‌شنبه اعلام کرد که نیروهای آن‌ها همچنان از شهر دفاع می‌کنند و یک قایق گشتی و سامانه جنگ الکترونیک روسیه را منهدم کرده‌اند.

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین