|
|
امروز: جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ - ۰۷:۲۶
کد خبر: ۳۴۰۷۶۵
تاریخ انتشار: ۲۷ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۵:۰۲
سفیر روسیه در سازمان ملل، از تصمیم فرانسه و مکزیک بخاطر خودداری از ارائه پیش‌نویس قطعنامه درباره کمک‌های بشردوستانه اوکراین ابراز تاسف کرد و گفت مسکو این پیش‌نویس را به تنهایی برای رای گیری ارائه خواهد کرد.

بامداد پنجشنبه ۵ اسفند، ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه پس از هفته‌ها گمانه زنی، بالاخره فرمان حمله نظامی همه جانبه به اوکراین را صادر کرد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی تدبیر و امید، روز گذشته جب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه روز پنجشنبه در تماس تلفنی با ولادیمیر پوتین، همتای روس خود، پیشنهادی میزبانی از او و ولودیمیر زلنسکی، رهبر اوکراین را برای مذاکره کرد.

در تحولی دیگر مقامات کرملین اعلام کردند که روسیه حداکثر انرژی خود را برای مذاکرات درباره صلح احتمالی با اوکراین گذاشته است اما هنوز توافقی بدست نیامده است.

همچنین نشریه «بیلد» آلمان پنجشنبه شب مدعی شد «سرگئی لاوروف» وزیر امور خارجه روسیه سفر به چین را لغو کرده است. مشخص نیست علت بازگشت لاوروف، عدم پذیرش او از طرف دولت چین بوده یا تحولات در مسکو موجب شده او ناچار به بازگشت شود.

همچنین مکرون هشدار داد جنگ بین اوکراین و روسیه، دو تولیدکننده برتر محصولات کشاورزی جهان، احتمالاً به یک بحران غذایی در 12 تا 18 ماه آینده در آفریقا و خاورمیانه منجر خواهد شد.

آخرین اخبار و تحولات مربوط به حمله روسیه به اوکراین را بخوانید.

پوتین خطاب به شولتز: کی‌یف مذاکرات صلح را تأخیر می‌اندازد
۱۴۰۰/۱۲/۲۷ - ۱۳:۳۰

«ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهور روسیه امروز (جمعه) به‌صورت تلفنی با «اولاف شولتز» صدراعظم آلمان درباره بحران اوکراین گفتگو کرد.

کاخ کرملین اعلام کرد که پوتین در تماس تلفنی با شولتز، از موضع هیأت اوکراینی در مذاکرات صلح گلایه کرده و گفته کی‌یف سعی دارد به هر طریقی در گفتگوها تأخیر ایجاد کند.

به نوشته خبرگزاری «اسپوتنیک»، وی همچنین به صدراعظم آلمان گفت که دولت اوکراین با ارائه پیشنهادهای غیرواقعی در مذاکرات سعی در به تعویق انداختن گفتگوها دارد اما روسیه آماده است تا راه‌حل‌هایی را مطابق با رویکرد خود بیابد.

 
سازمان جهانی بهداشت: از ابتدای جنگ اوکراین به دست‌کم ۴۳ مرکز درمانی حمله شده است
۱۴۰۰/۱۲/۲۷ - ۱۲:۳۴

تدروس آدهانوم گبریسوس، دبیرکل سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد که از زمان آغاز جنگ در اوکراین به ۴۳ بیمارستان و مرکز بهداشتی در این کشور حمله شده است.

این سازمان که تا کنون اقدام به ارسال تجهیزات پزشکی به اوکراین و راه اندازی یک مرکز درمانی صحرایی در لهستان برای کمک به پناهندگان اوکراینی کرده، همچنین اعلام کرد که به زودی ۲۰ تیم فوریت‌های پزشکی نیز به اوکراین می‌فرستد.

تدروس آدهانوم درباره درگیری در دیگر نقاط جهان نیز گفت: «از ابتدای سال ۲۰۲۲ میلادی ۸۹ حمله به مراکز درمانی در سراسر جهان، از جمله در افغانستان، بورکینافاسو، کنگو، لیبی، نیجریه، فلسطین، سودان و سوریه انجام شده است.»
مشاور زلنسکی: اوکراین و روسیه ممکن است ظرف ۱۰ روز به توافق صلح برسند
۱۴۰۰/۱۲/۲۷ - ۱۲:۲۱

 مشاور رئیس جمهوری اوکراین در سخنانی از دیدار احتمالی میان روسای جمهوری کشورش و روسیه طی چند هفته آتی خبر داد.

به گزارش سایت شبکه روسیا الیوم، میخائیل پودولیاک، مشاور ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهوری اوکراین در سخنانی درباره دیدار احتمالی میان زلنسکی و ولادیمیر پوتین، همتای روس وی گفت: ممکن است پس از اتمام کار بر روی توافق میان اوکراین و روسیه، دیداری میان زلنسکی و پوتین برگزار شود و این دیدار ممکن است طی هفته‌های آتی صورت بگیرد.

وی افزود: هماهنگی یک معاهده صلح میان روسیه و اوکراین ممکن است از چند روز تا یک هفته و نیم، ۱۰ روز طول بکشد.

پودولیاک همچنین تاکید کرد: کی‌یف می‌خواهد در توافقنامه صلح، طرحی را برای خروج نیروهای روسیه از اوکراین مشخص کند.

وی ادامه داد: در صورت امضای این توافق، این امکان برای اوکراین و روسیه فراهم خواهد شد تا به مرحله حاد درگیری پایان دهند.
چاووش اوغلو: اوکراین می‌خواهد که ترکیه ضامن توافق احتمالی با روسیه باشد / روسیه با این پیشنهاد مخالفتی ندارد
۱۴۰۰/۱۲/۲۷ - ۱۰:۲۳

وزیر خارجه ترکیه درباره آتش‌بس احتمالی بین روسیه و اوکراین و خبرهایی مربوط به معرفی ترکیه، انگلیس و آمریکا به‌ عنوان کشورهای ضامن گفت: اوکراین در مورد پیمان امنیت جمعی پیشنهادی ارائه کرد که مشارکت ترکیه و آلمان علاوه بر ۵ عضو شورای امنیت نیز باشد.

به گزارش آناتولی، مولود چاووش‌اوغلو، وزیر امور خارجه ترکیه که به اوکراین سفر کرده است، در گفت‌وگو با خبرنگاران پیش از دیدار با دمیترو کولبا، همتای اوکراینی خود در لویو اعلام کرد که پس از سفرهای رسمی او به روسیه و اوکراین، امیدشان برای دستیابی به آتش‌بس کمی بیشتر شده است.

چاووش‌اوغلو به حمایت کامل ترکیه از استقلال، حاکمیت و تمامیت ارضی اوکراین و نیز تلاش‌های صادقانه آنکارا برای توقف جنگ در این کشور تاکید کرده و گفت: امیدواریم ابتدا در ماریوپل آتش‌بس اضطراری بشردوستانه برقرار و سپس برای پایان جنگ و دستیابی به توافق صلح در اوکراین به دیپلماسی فرصت داده شود.

وزیر امور خارجه ترکیه در پاسخ به سوالی درباره آتش‌بس احتمالی و خبرهایی مربوط به معرفی ترکیه، انگلیس و آمریکا به‌ عنوان کشورهای ضامن اظهار داشت: اوکراین در مورد پیمان امنیت جمعی پیشنهادی ارائه کرد که مشارکت ترکیه و آلمان علاوه بر 5 عضو دائمی شورای امنیت را شامل می شود. روز چهارشنبه در جریان تماس‌های خود در مسکو دیدم که فدراسیون روسیه با این پیشنهاد مخالفتی ندارد و می‌تواند آن را بپذیرد.

چاووش‌اوغلو در مورد احتمال دیدار ولادیمیر پوتین و ولودیمیر زلنسکی، روسای جمهور روسیه و اوکراین نیز گفت: اگر زمینه‌ای برای توافق طرفین بر سر برخی موضوعات فراهم شود، احتمال دیدار سران دو کشور نیز به وجود می‌آید.

وی با اشاره به حمایت خود از پیشنهاد کولبا برای اعلام آتش‌بس حداقل 24 ساعته و ایجاد کریدور بشردوستانه در ماریوپل تصریح کرد: متاسفانه تاکنون موفق به انجام این کار نشده‌ایم. درگیری‌ها ادامه دارد و ده‌ها هزار غیرنظامی نتوانستند این شهر را ترک کنند. ما در حال تماس هر دو طرف هستیم. روسیه می‌گوید که آنها می‌خواهند غیرنظامیان را خارج کنند، اما اوکراین مانع آن می‌شود. اوکراین نیز می‌گوید که آنها آماده تخلیه غیرنظامیان هستند ولی روسیه جلوگیری می‌کند. ما هم پیشنهاد دادیم که آتش‌بس 24 ساعت برقرار و کریدور بشردوستانه ایجاد شود و سازمان صلیب سرخ، سازمان هلال احمر ترکیه و دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل نیز بر این روند نظارت کنند.

چاووش‌اوغلو تاکید کرد که حمایت ترکیه از اوکراین در این دوره دشوار همچنان ادامه خواهد داشت.
زلنسکی: روسیه قصد دارد مزدورانی را از برخی کشور‌ها وارد جنگ کند / به این افراد می‌گویم این بدترین تصمیم زندگی شما خواهد بود
۱۴۰۰/۱۲/۲۷ - ۱۰:۲۰

همزمان با بیست وسومین روزجنگ اوکراین، رئیس جمهور این کشور در پیامی ویدیویی اعلام کرد: ما این جنگ را نمی‌خواستیم، ما فقط صلح می‌خواهیم.

به گزارش  آناتولی، ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین، در پیامی ویدیویی که امروز جمعه در حساب کاربری وی در تلگرام منتشر شد، مدعی شد که کشورش اطلاعاتی دارد مبنی بر اینکه ارتش روسیه در تلاش است تا مزدورانی را از برخی کشورها وارد جنگ کند.

وی خطاب به افرادی که به ادعای او قصد دارند برای جنگ با کشورش به ارتش روسیه بپیوندند، هشدار داد که این "بدترین تصمیم زندگی آنها" خواهد بود.

زلنسکی گفت که "بیش از ۱۳۰۰۰ سرباز روس در جریان جنگ کشته و هزاران نفر اسیر شدند".

وی از خانواده‌های روسی خواست تا به دنبال پسران خود (شرکت کننده در جنگ)باشند و در مورد سرنوشت آنها تحقیق کنند.

رئیس جمهور اوکراین افزود: ما این جنگ را نمی‌خواستیم، ما فقط صلح می‌خواهیم.
روسیه منطقه فرودگاه لویو را با موشک هدف قرار داد
۱۴۰۰/۱۲/۲۷ - ۱۰:۱۹

شهردار لویو در غرب اوکراین، شهری که سفارت آمریکا و چند کشور دیگر از کی‌یف به آن منتقل شده صبح جمعه از اصابت موشک‌های روسیه به منطقه فرودگاهی خبر دادند.

به گفته مقام‌های اوکراین، این حمله تلفات جانی در بر نداشته است.

وزارت دفاع اوکراین نیز تایید کرد که روسیه یک کارخانه را در محوطۀ فرودگاهی شهر لویو در نزدیکی مرز لهستان با موشک‌های کروز هدف قرار داده است؛ این موشک‌ها از دریای سیاه شلیک شده‌اند.
 
سی ان ان: شهردار منطقه مرزی اوکراین در خارکف ربوده شد
۱۴۰۰/۱۲/۲۷ - ۱۰:۰۰

شکبه خبری سی ان ان از ربوده شدن «ویکتور ترشچنکو» (Viktor Tereshchenko) شهردار منطقه شمال شرق اوکراین هم مرز با روسیه خبر داد.

درهمین حال رسانه اوکراین «یورومیدن پرس» (Euromaidan Press (EP)) نیز با انتشار این خبر در حساب توئیتر خود با اشاره به تغییر رویه تاکتیک های روسیه در اوکراین نوشت: آنها (روسیه) ویکتور ترشچنکو، رئیس شهر اوکراینی Velykoburlytsk واقع در استان خارکف را ربودند، این سومین شهرداری است که طی این مدت ربوده می شود.

درهمین حال سی ان ان گزارش داد: شهردار این شهر در یک پاسگاه پلیس در بازداشت به سر می برد.

سی ان ان و یورومیدن پرس به جزئیات بیشتر این خبر اشاره ای نکردند.
ترکیه از طرح پوتین برای پایان دادن به خصومت‌ها در اوکراین خبر داد
۱۴۰۰/۱۲/۲۷ - ۰۸:۲۰

ترکیه خود را با دقت زیاد در موقعیت میانجیگر میان روسیه و اوکراین قرار داده است و به نظر می رسد که تلاش هایش درحال به ثمر نشستن باشد.

ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، عصر پنجشنبه به رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه، زنگ زد و مطالبات مشخص خود برای توافق صلح با اوکراین را مطرح کرد.

نیم ساعت بعد از قطع آن تماس،  با ابراهیم کالین، مشاور ارشد آقای اردوغان مصاحبه کردیم. آقای کالین جزو گروه کوچکی بود که به این صحبت ها گوش می داد.

درخواست های روسیه در دو دسته جا می گیرد.

برآورده کردن چهار درخواست اول، به گفته آقای کالین، برای اوکراین خیلی سخت نخواهد بود.

در راس آنها پذیرش این موضوع از سوی اوکراین است که باید بی طرف بماند و برای عضویت در ناتو تقاضا ندهد. ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین قبلا این موضوع را پذیرفته.

درخواست های دیگری در این طبقه بندی هست که بیشتر به نظر می رسد برای حفظ آبرو برای طرف روسی طراحی شده باشد.

اوکراین باید خلع سلاح شود تا اطمینان حاصل شود تهدیدی برای روسیه نیست. باید از زبان روسی در اوکراین محافظت شود. و بعد مساله "نازی زدایی" هست.

این درخواست بر آقای زلنسکی که خود یهودی است و برخی از بستگانش را در هولوکاست از دست داده گران می آید، اما ترکیه معتقد است که آقای زلنسکی می تواند آن را قبول کند. شاید برای اوکراین کافی باشد که همه شکل های نئونازیسم را محکوم کند و قول سرکوب آنها را بدهد.

دسته دیگر اما مشکل زاست و آقای پوتین در تماس تلفنی خود گفت که حل آنها نیازمند مذاکره مستقیم او و آقای زلنسکی خواهد بود. رهبر اوکراین قبلا گفته که آماده دیدار و مذاکره رو در رو و تک به تک با ولادیمیر پوتین است.

آقای کالین درباره این مسائل با ابهام بیشتری صحبت کرد و فقط گفت که شامل وضعیت دونباس در شرق اوکراین، که بخش هایی از آن تحت کنترل شورشیان است، می شود. او بر روس بودن این نواحی تاکید کرد.
بلینکن: با بایدن موافقم، روسیه مرتکب جنایت جنگی شده است
۱۴۰۰/۱۲/۲۷ - ۰۸:۰۶

رهبران ایالات متحده در حال تشدید لفاظی‌های خود علیه روسیه هستند به‌طوریکه آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه گفت با آنچه که جو بایدن دیروز مطرح و پوتین را به جنایت جنگی متهم کرد، موافق است.


وی افزود: «هدف قرار دادن عمدی غیرنظامیان، جنایت جنگی است. برای من دشوار است که نتیجه بگیرم که روس‌ها خلاف این کار را انجام می‌دهند.»


وی به بمباران هوایی روسیه از جمله اهداف غیرنظامی متعدد اشاره کرد.


بلینکن تاکید کرد که کارشناسان ما در حال مستندسازی و بررسی جنایت‌های جنگی احتمالی در اوکراین هستند.
روسیه خواستار جلسه اضطراری شورای امنیت درخصوص آزمایشگاه‌های بیولوژیکی آمریکا شد
۱۴۰۰/۱۲/۲۷ - ۰۸:۰۴

واسیلی نبنزیا سفیر روسیه در سازمان ملل اعلام کرد که مسکو پیگیری قطعنامه وضعیت بشردوستانه در اوکراین را متوقف می‌کند و در عوض خواهان یک نشست اضطراری شورای امنیت برای رسیدگی به آزمایشگاه‌های بیولوژیکی آمریکا در اوکراین است.

به گزارش "اسپوتنیک"، سفیر روسیه در نشست روز پنجشنبه شورای امنیت گفت: ما در این مرحله تصمیم گرفتیم که قعطنامه وضعیت بشردوستانه در اوکراین را پیگیری نکنیم.

وی افزود: در عوض، ما با استفاده از اسناد جدیدی که در جریان عملیات ویژه نظامی در اوکراین به دست آورده‌ایم، روز جمعه خواستار تشکیل جلسه اضطراری شورای امنیت برای بحث در مورد آزمایشگاه‌های بیولوژیکی آمریکا در اوکراین خواهیم شد.

 روز سه‌شنبه بود که نماینده روسیه در سازمان ملل خواستار رأی‌گیری شورای امنیت در مورد قطعنامه‌ای پیشنهادی با موضوع "وخامت اوضاع انسانی" در اوکراین شد.

سفیر روسیه در سازمان ملل، از تصمیم فرانسه و مکزیک بخاطر خودداری از ارائه پیش‌نویس قطعنامه درباره کمک‌های بشردوستانه اوکراین ابراز تاسف کرد و گفت مسکو این پیش‌نویس را به تنهایی برای رای گیری ارائه خواهد کرد.

فرانسه و مکزیک با فشار آمریکا و انگلیس، قصد داشتند در قطعنامه پیشنهادی خود بر لزوم توقف خصومت‌ها اشاره کنند اما این عبارت احتمالاً باعث وتو از سوی روسیه می‌شد.

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین