کد خبر: ۳۳۸۴۰۳
تاریخ انتشار: ۱۹ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۶:۰۷
این سامانه طبق قانون بودجه ۳۲۰ هزار میلیارد ریال منابع دارد که برای ایجاد و توسعه اشتغال و کارآفرینی تصویب شده و وزارت اقتصاد موظف به ثبت و نگهداری حساب منابع و مصارف است از اهداف آن نظارت بر عملکرد موسسات نسبت به تخصیص اعتبار و ارزیابی عملکرد به تفکیک استان‌ها است.

فارس: سامانه‌های کاربردی وزارت امور اقتصادی و دارایی امروز با حضور وزیر اقتصاد در محل این وزارتخانه به بهره برداری رسید.

این سامانه‌ها در بخشهای معاونت خزانه داری، معاونت اقتصادی و همچنین مرکز فناوری اطلاعات وزارتخانه تهیه و به کارگیری خواهد شد.

یکی از این سامانه‌ها، سامانه مدیریت بدهی‌ها و اوراق بازار پول و سرمایه است که در راستای قانون رفع موانع تولید و ظرفیت انتشار اوراق مالی اسلامی و اسناد تسویه خزانه در قوانین بودجه سنواتی طراحی شده است.

هدف این سامانه شناسایی ثبت، پایش، گزارشگری بدهی ها و تسهیل تأمین مالی دولت و تسویه و تهاتر بدهی و مدیریت اوراق مالی است.

 

بر اساس آمارها تا تاریخ ۱۶ بهمن ماه سال جاری بالغ بر ۱۴۴۸ سند به مبلغ ۲۷ هزار و ۹۴۸ میلیارد ریال اوراق و اسناد مالی تسویه شده است.

در این جلسه تاکید شد تمام دستگاه‌های کشور به سامانه مرکز مدیریت بدهی‌های عمومی و روابط مالی دولت است، دسترسی دارند تا بتوانند از این طریق اقدام کنند.

دومین سامانه آغاز آزمایشی سامانه سفته و برات الکترونیکی است که یکی از اهداف آن دسترسی آسان مردم و کسب و کارها به سفته و برات بوده تا بتوانند خدمات غیر حضوری دریافت کنند.

همچنین هوشمند سازی، توسعه ظرفیت های اقتصادی، تحقق دولت الکترونیک، کاهش هزینه های چاپ و توزیع اوراق تجاری، پیشگیری از جعل و پولشویی، افزایش سلامت فعالیت اقتصادی از دیگر اهداف این سامانه است است.

سومین سامانه مربوط به رصد تسهیلات تبصره ۱۸ قانون بودجه سال ۱۴۰۰ است.

این سامانه طبق قانون بودجه ۳۲۰ هزار میلیارد ریال منابع دارد که برای ایجاد و توسعه اشتغال و کارآفرینی تصویب شده و وزارت اقتصاد موظف به ثبت و نگهداری حساب منابع و مصارف است از اهداف آن نظارت بر عملکرد موسسات نسبت به تخصیص اعتبار و ارزیابی عملکرد به تفکیک استان‌ها است.

در ادامه سید محمدهادی سبحانیان معاون امور اقتصادی وزیر اقتصاد در این رابطه تصریح کرد: در شش ماه نخست سال جاری اقدام موثری در رابطه با اجرای تبصره ۱۸ صورت نگرفت به دلیل ابهاماتی که در قانون وجود داشت باعث شد، در دولت قبل اقدامی صورت نگیرد. نمایندگان مجلس در این رابطه گلایه داشتند، الان کار به جایی رسیده که رئیس مجلس از اقدامات وزارت اقتصاد تقدیر کرد و نمایندگان نیز از آن حمایت کردند.

وی تاکید کرد: تلاش این بود به گونه ای صورت نگیرد که ما متهم به پول پاشی در اقتصاد شویم، طبق قانون ۶ ماه یکبار به وظیفه گزارش‌دهی داریم، اما با راه‌اندازی سامانه گزارش دهی و نظارت بر خط است.

سبحانیان افزود: ۸ هزار طرح در حال حاضر تصویب شده که ارزش آن ۲۵ هزار میلیارد تومان است. همچنین ۱۵ هزار میلیارد تومان اعتبار از سوی سازمان برنامه تخصیص داده شد.

چهارمین سامانه نیز سامانه خزانه داری و نظارت مالی تحت عنوان اپلیکیشن سخن است که اهداف آن همگام سازی و دسترسی آسان به اطلاعات و نیازهای خزانه‌داری است.

 
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین