|
|
امروز: جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ - ۱۱:۲۲
«تعامل جهان با طالبان باید مشروط به رعایت حقوق زنان باشد»
کد خبر: ۳۳۷۹۱۳
تاریخ انتشار: ۱۲ بهمن ۱۴۰۰ - ۲۲:۴۹

پارلمان اروپا در بروکسل روزهای سه‌شنبه و چهارشنبه این هفته، اول و دوم فوریه میزبان نشستی برای رسیدگی به وضعیت زنان افغان است. وخامت اوضاع حقوق بشری در افغانستان که با به‌قدرت رسیدن دوباره طالبان به‌ویژه در زمینه حقوق زنان دوچندان شده موجب شده تا این نشست ویژه با حضور نمایندگانی از سازمان ملل و کمیسیون اروپا و همچنین چندین چهره از میان زنان افغانستان برگزار شود.

به گزارش ایسنا، به نقل از یورونیوز، روبرتا متسولا، رئیس پارلمان اروپا در کنار سیما سمر، وزیر سابق زنان افغانستان در این نشست دو روزه سخنرانی کردند. هدف این نشست آگاه کردن جهانیان نسبت به شرایط زنان در جامعه افغانستان و تحت فشار قرار دادن رژیم طالبان برای تن دادن به رعایت حقوق زنان این کشور است.

در نخستین روز این اجلاس رئیس پارلمان اروپا با محکوم کردن «تبعیض سیستماتیک جنسیتی» علیه زنان افغان، هر گونه تعامل جهان با امارت اسلامی طالبان را مشروط به رعایت حقوق زنان دانست.

علاوه بر پیام ضبط شده آنجلینا جولی، فرستاده ویژه کمیساریای عالی پناهندگان ملل متحد، سخنان اورزولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اروپا و امینه جین محمد، معاون دبیرکل سازمان ملل در این نشست پخش می‌شود.

افغانستان از مدت‌ها پیش در مرکز توجه اتحادیه اروپا بوده است؛ اما این موضوع از زمان عقب‌نشینی نیروهای آمریکایی و ناتو از خاک این کشور و بازگشت دوباره طالبان به قدرت در تابستان گذشته، اولویت خاصی پیدا کرده است. پارلمان اروپا در ماه اوت خواستار کمک به خروج شهروندان افغان و اروپایی از خاک افغانستان شد و بر حمایت از ارزش‌های حقوق بشری در افغانستان به‌ویژه حقوق زنان افغان تاکید کرد.

بازگشت طالبان به‌قدرت برای اکثر زنان و دختران افغانستان چیزی نیست جز سرکوب. بسیاری از آنها با از دست دادن شغلشان مجبور به خانه‌نشینی شده‌اند و دانش‌آموزان دختر هم علیرغم فشارهای بین‌المللی تاکنون راهی به کلاس‌های مدارس متوسطه و دانشگاه‌ها پیدا نکرده‌اند.

تعداد پناهجویان افغان که از سال ۲۰۱۴ به این‌ سو وارد اروپا شده‌اند هر سال نسبت به سال قبل از آن، افزایش داشته است. در سال ۲۰۲۱ حدود ۶۰۰ هزار افغان از خانه‌ و کاشانه خود آواره شده‌اند که ۸۰ درصد این افراد را زنان و کودکان تشکیل داده‌اند.

کشورهای اروپایی تاکنون موفق به خارج کردن ۲۲ هزار افغان از این کشور بحران زده شده‌اند. زنان خبرنگار، فعالان جامعه مدنی و مدافعان حقوق بشر و ضابطان قانون و نیروهای پلیس درصدر فهرست افراد خارج شده دیده می‌شوند.

پیش‌تر و در جریان نشست کشورهای گروه ۲۰ در اکتبر ۲۰۲۱ کمیسیون اروپا بسته‌ای یک میلیارد یورویی را برای کمک به مردم افغانستان در خاک این کشور و کشورهای همسایه درنظر گرفت. اتحادیه اروپا مترصد فراهم شدن شرایط برای گشایش دفتر دیپلماتیک خود در کابل است و وزرای خارجه ۲۷ کشور عضو همصدا با هم، ارتباط اتحادیه با رژیم طالبان را به تشکیل یک دولت فراگیر و احترام گذاشتن امارت اسلامی به حقوق بشر و در راس آن حقوق زنان منوط کرده‌اند.

در بیانیه ماه اوت پارلمان اروپا بر مواردی همچون حق آموزش، حق سلامت و توسعه اجتماعی و اقتصادی تاکید شده و در قطعنامه مصوب اکتبر ۲۰۲۱ این نهاد اروپایی بر همکاری اتحادیه اروپا و کشورهای عضو برای خارج کردن شهروندان اروپایی و افغانستانی که جانشان در خاک افغانستان در خطر است، تاکید شده بود.

در سال ۲۰۲۱ بود که یک گروه ۱۱ نفره از زنان افغان برای تجلیل از شجاعتشان در راه مبارزه برای کسب حقوق برابر نامزد جایزه ساخاروف در حوزه آزادی عقیده شدند.



ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین