کد خبر: ۳۳۷۷۹۶
تاریخ انتشار: ۱۱ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۲:۵۶

اُمیکرون که مسری‌ترین سویه کروناویروس است و رایج‌ترین شکل آن به نام BA.۱ شناخته می‌شود اکنون تقریبا تمامی موارد ابتلا به کروناویروس را در سطح جهان تشکیل می‌دهد.

به گزارش ایسنا، در حالی که موارد ابتلا به کووید-۱۹ در برخی از کشورها به اوج خود رسیده است، محققان اکنون افزایش موارد ناشی از زیرسویه اُمیکرون موسوم به BA.۲ را تحت نظر دارند که در بخش‌هایی از اروپا و آسیا در حال پیشی گرفتن از سویه BA.۱ است.
 زیرسویه "پنهانکار"

در سطح جهان سویه اولیه BA.۱ طبق برآوردها ۹۸.۸ درصد از موارد توالی ارائه شده به پایگاه داده GISAID را تا ۲۵ ژانویه تشکیل می دهد. اما به گفته سازمان جهانی بهداشت (WHO) در چندین کشور افزایش موارد ابتلا به زیرسویه BA.۲ گزارش شده است.

سازمان جهانی بهداشت علاوه بر BA.۱ و BA.۲، دو زیرمجموعه دیگر از سویه اُمیکرون را فهرست کرده است: BA.۱.۱.۵۲۹ و همچنین BA.۳. همه آنها از نظر ژنتیکی به هم مرتبط هستند، اما هر کدام دارای جهش هایی هستند که می تواند نحوه رفتار آنها را تغییر دهد.

"تروور بدفورد"، ویروس شناس محاسباتی در مرکز سرطان "فرد هاچینسون" ایالات متحده، تکامل کروناویروس را ردیابی کرده است. او روز جمعه در توییتر خود اعلام کرده است که BA.۲ تقریبا ۸۲ درصد موارد ابتلا در دانمارک، ۹ درصد در انگلیس و هشت درصد در ایالات متحده را نشان می دهد.

ردیابی سویه BA.۱  اُمیکرون نسبت به گونه های قبلی تا حدودی ساده تر است چراکه BA.۱ فاقد یکی از سه ژن هدف مورد استفاده در آزمایش PCR است و مواردی که این الگو را نشان می دهد به طور پیش فرض BA.۱ در نظر گرفته شده است.

        هشدار گسترش "زیرسویه اُمیکرون" در جهان
        شناسایی سویه کوویدِ "پنهانکار" در برخی مناطق استرالیا
        نگرانی از شیوع زیرسویه "اُمیکرون پنهانکار" در دانمارک و انگلیس

اما زیرسویه BA.۲ که گاهی اوقات "پنهانکار" شناخته می شود، فاقد این ویژگی است و ژن جاافتاده در سویه BA.۱ را ندارد و بنابراین متخصصان با ردیابی تعداد ژنوم‌های ویروس ارسال شده به پایگاه‌ داده های عمومی مانند GISAID، آن را به همان روش بررسی سویه های قبلی از جمله دلتا ردیابی و شناسایی می‌کنند. از طریق هرچند می توان وجود زیرسویه BA.۲ را مانند سایر سویه های دیگر با کیت‌های تست خانگی کروناویروس شناسایی کرد اما نمی‌توان نوع سویه را تشخیص داد.
زیرسویه پنهانکار مسری تر است؟

برخی گزارش‌های اولیه نشان می‌دهند که BA.۲ ممکن است حتی از BA.۱ بیماری زا تر باشد اما تاکنون هیچ مدرکی مبنی بر اینکه زیرسویه اُمیکرون از واکسن در امان بماند، وجود ندارد.

مقامات بهداشت دانمارک بر اساس داده های اولیه تخمین زده اند که BA.۲ ممکن است ۱.۵ برابر بیشتر از BA.۱ قابل انتقال باشد، اگرچه احتمالا باعث علائم شدید بیماری نمی‌شود.

همچنین این پرسش مهم مطرح است که آیا افراد مبتلا به سویه BA.۱ در برابر زیرسویه BA.۲ مصون هستند یا خیر. به گفته کارشناسان اگر سابقه ابتلا به سویه BA.۱ در برابر BA.۲ مصونیت ایجاد نکند با دو موج مواجه خواهیم بود. اگرچه هنوز برای اظهار نظر در این رابطه خیلی زود است.
زیرسویه BA.۲ در کدام مناطق گسترده تر است؟

به گزارش ایسنا به نقل از روزنامه گاردین، محققان استرالیایی اظهار داشتند: تجزیه و تحلیل داده های GISAID نشان داد که تا ۲۷ ژانویه، ۱۰ هزار و ۸۱۱ توالی BA.۲ از سراسر جهان از جمله استرالیا (۲۲ توالی) گزارش شده است، اما ۹۰ درصد از توالی ها مربوط به سه کشور دانمارک، هند و انگلیس بوده است.



ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین