|
|
امروز: سه‌شنبه ۰۶ آذر ۱۴۰۳ - ۰۹:۴۲
کد خبر: ۳۳۴۲۹۳
تاریخ انتشار: ۱۸ آذر ۱۴۰۰ - ۱۴:۴۳


ایسنا: رئیس سازمان مدیریت بحران با بیان اینکه در بخش کشاورزی خشکسالی نگران‌کننده است، گفت: باید کم آبی و تغییر اقلیم، کاهش بارندگی و شدت آن مورد توجه قرار گیرد و متناسب با آن برنامه ریزی شود.

اسماعیل نجار عصر دیروز در جلسه اعضای کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس با استاندار گیلان که در سالن غدیر استانداری برگزار شد، با بیان اینکه اقلیم واقعیتی است که در کل کشور اتفاق افتاده و باید برای مقابله با آن به شکل برنامه محور ورود کنیم، اظهار کرد: برای استان گیلان مساعدت‌های خوبی تاکنون در تخصیص اعتبارات داشته‌ایم؛ علی رغم تنگناهای مالی آمادگی داریم در حوزه‌هایی که می‌تواند خسارات‌های احتمالی را کم کند اعتبارات لازم را اختصاص دهیم.

وی با اشاره به اینکه اعتبارات به شکل ۱۰۰ درصد تخصیص پیدا نمی‌کنند، افزود: تمام اعتبارات سال ۹۹ که به سرانجام نرسیده در سال جدید تفویض اختیار کنند که پیگیری‌ها موثر باشد.

رئیس سازمان مدیریت بحران با بیان اینکه در بخش کشاورزی خشکسالی نگران‌کننده است، گفت: باید کم آبی و تغییر اقلیم، کاهش بارندگی و شدت آن مورد توجه قرار گیرد و متناسب با آن برنامه ریزی شود.

نجار با بیان اینکه برخی استان‌های کشور با خشکسالی مطلق مواجه هستند و حتی در برخی مناطق با کاهش ۹۰ درصد بارش باران مواجه‌ایم، ادامه داد: حدود ۸۰۰۰ روستا در کشور با تانکر تامین آب شرب می‌شود؛ ۳۳۱۰ میلیارد تومان از محل ماده ۲۸ قانون برای این حوزه اختصاص دادیم که ۳۰۰ میلیارد تومان آن در اختیار گیلان قرار گرفت.

وی با بیان اینکه ۶۵۰۰ میلیارد تومان در بخش کشاورزی تسهیلات پرداخت کردیم، اضافه کرد: از این مبلغ ۳۰۰۰ میلیارد تومان برای بحران خشکسالی، ۲۰۰۰ میلیارد تومان برای ماده سه، ۱۰۰۰ میلیارد تومان برای آبرسانی و ۵۰۰ میلیارد تومان هم به وزارت نیرو اختصاص یافت.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور با بیان اینکه تامین نردبان‌های بلند برای شهرداری‌های کشور و طرح آن در دولت را از دیگر اقدامات بود، گفت: قصد داریم این امکانات را در سه فاز برای ۵۴ شهر کشور بالای ۲۰۰ هزار نفر، ۱۰۰هزار نفر و کمتر از ۱۰۰ هزار نفر دارند، تامین کنیم.

نجار گفت: در بخش کشاورزی هم خسارت‌ها از طریق صندوق بیمه کشاورزی پرداخت می‌شود اما تاکید ما این است که کشاورزان حتما محصولات خود را بیمه کنند.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور تصریح کرد: در کل کشور ۱۴۶ هزار کیلومتر رودخانه وجود دارد که ۷۰ هزار کیلومتر آن از مراکز جمعیتی عبور می‌کند بنابراین لایروبی رودخانه‌ها با هدف جلوگیری از بروز سیلاب‌ها از اهمیت بالایی برخوردار است، در حالیکه در تمام سال گذشته فقط ۷۰۰۰ کیلومتر از رودخانه‌ها ساماندهی و لایروبی شده‌اند.

وی تاکید کرد: همه در مقابل بحران در مراحل مختلف وظیفه مند هستند اگر تکلیف را اجرا نکردند گزارش آنها اطلاع رسانی می‌شود.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین