کد خبر: ۳۳۴۱۴۶
تاریخ انتشار: ۱۵ آذر ۱۴۰۰ - ۱۳:۳۱

ایسنا: معاون پارلمانی رییس جمهور گفت: ۳۶ نماینده درباره انتصاب فامیلی تذکر داده اند. ما از آنها خواستیم مصادیق این انتصاب ها را به ما اعلام کنند ولی آنها گفتند نگاه ما این است که این چنین انتصاب هایی انجام نشود یا گفتند ما از رسانه ها شنیدیم که تقاضای ما بررسی دقیق از سوی نمایندگان است.

سیدمحمد حسینی در نشست خبری امروز (دوشنبه - ۱۵ آذر) خود با بیان اینکه ما بر تعامل مجلس و دولت تاکید داریم، اظهار کرد: باید از حاشیه و مسایل تنش زا در رابطه بین دو قوا پرهیز کنیم تا دود برخی اختلافات به چشم مردم نرود.

وی ادامه داد: در رای اعتماد به وزرای پیشنهادی تعامل خوبی بین دولت و مجلس شکل گرفت؛ فقط وزیر آموزش و پرورش رای نیاورد که همیشه انتخاب وزیر برای این وزارتخانه با چالش و حساسیت همراه بوده است.

در ۱۰۰ روز گذشته، رییس جمهور ۵ بار در مجلس حضور یافتند

معاون پارلمانی رییس جمهور با بیان اینکه دنبال قیاس با دولت قبل در تعامل با مجلس نیستیم، افزود: برخی نمایندگان که با رییس جمهور جلسه دارند اعلام می کنند حتی یکبار موفق نشدیم با رییس جمهور قبلی جلسه داشته باشیم. هر دو هفته چندین مجمع استانی برگزار شده است‌. تاکنون رییس جمهور با ۹ مجمع استانی جلسه داشته اند و همه نمایندگان این مجامع نظرات خود را اعلام کرده اند. در این صد روز رییس جمهور پنج بار در مجلس حضور یافتند.

مصوبات مجلس بدون وقفه ابلاغ می شود

حسینی خاطرنشان کرد: مصوبات مجلس بدون وقفه ابلاغ می شود و یک مورد هم نبوده که به تاخیر بیفتد. جلسات سران سه قوه هم منظم برگزار می شود. برنامه ریزی انجام شده، معاون اول با کمیسیون های مجلس دیدار خواهد داشت که جلسه اول با کمیسیون اقتصادی برگزار شده است.

لایحه بودجه در دولت نهایی شده است

وی گفت: لایحه بودجه در دولت نهایی شده است. قرار شد تعامل و هماهنگی بیشتری با کمیسیون برنامه و بودجه شود و یکشنبه آینده لایحه با حضور رییس جمهور تقدیم مجلس شود.

وی تاکید کرد: این دولت، دولت پاسخگوست و به ابهامات و سئوالات پاسخ می دهد.

حسینی افزود: ۱۴۰ لایحه از دولت قبل باقی مانده بود که دولت جدید باید بر اساس آیین نامه دولت و مجلس درباره آنها اظهارنظر کند که بررسی ۹۴ لایحه در دولت ادامه می یابد، درباره ‌۱۵ لایحه تقاضای استرداد شده است و سایر موارد هنوز در مرحله رسیدگی است.

نمایندگان قانع شوند که به جای طرح، لایحه تهیه شود

معاون پارلمانی رییس جمهور با بیان اینکه ۵۵۷ طرح از سوی نمایندگان مطرح شده است، گفت: نگاه رییس جمهور این است که طور کلی، لایحه تهیه شود؛ زیرا در تهیه لایحه کار کارشناسی دقیق تری انجام می شود و مسائلی مثل بار مالی آن دقیق تر بررسی خواهد شد. باید نمایندگان قانع شوند که به جای طرح، لایحه تهیه شود.

نمایندگان واقع بین باشند

وی اظهار کرد: از نمایندگان توقع داریم محدودیت های دولت را در نظر داشته باشند. برخی نمایندگان توقع ۲۰ پروژه بزرگ دارند که اجرای همه آنها در توان دولت نیست. انتظار داریم نمایندگان واقع بین باشند.

حسینی بیان کرد: ۲۵۵ مورد سوال از دولت انجام شده است و به ۴/۵ برابر قبل رسیده است که این حق نمایندگان است، ولی اگر وزرا دائم قرار باشد به سوالات پاسخ دهند به کار خود نمی رسند. ۱۰۰ سوال را فقط سه نماینده مطرح کرده اند. بیشترین سوال از وزارت نیرو شده است. وزیر جدید که نقشی در مسایل کم آبی نداشته است، ولی ۳۹ سوال از او طرح شده است‌. برنامه ریزی برای حل بحران آب انجام شده است و دولت توان خود را برای حل بحران به کار برده است. عهد دولت ساخت ۴ میلیون مسکن در ۴ سال است نمایندگان صبر کنند اگر کم کاری شد، سوال کنند ولی تازه کار شروع شده است.

نمایندگان بجای تذکر از ما توضیح بخواهند

۳۶ نماینده درباره انتصاب فامیلی تذکر داده اند،‌ اما ...

حسینی با اشاره به اینکه رییس جمهور و معاونان رییس جمهور در دسترس نمایندگان هستند، گفت: نمایندگان بجای تذکر از ما توضیح بخواهند. ‌۳۶ نماینده درباره انتصاب فامیلی تذکر داده اند. ما از آنها خواستیم مصادیق این انتصاب ها را به ما اعلام کنند ولی آنها گفتند نگاه ما این است که این چنین انتصاب هایی انجام نشود یا گفتند ما از رسانه ها شنیدیم که تقاضای ما بررسی دقیق از سوی نمایندگان است. اگر ما در پاسخ به نمایندگان کوتاهی کردیم، نمایندگان تذکر و سوال خود را از تریبون اعلام کنند. نمایندگان توقع کار از دولت دارند و توقع ما هم این است که دولت تضعیف نشود.

باید سازوکاری برای پاسخ دولت در مجلس در نظر گرفته شود

معاون رییس جمهور با بیان اینکه پاسخ ما به سوالات و تذکرات رسانه ای نمی شود، گفت: ما بلافاصله به سوالات پاسخ مکتوب می دهیم ولی سازوکاری برای رسانه ای کردن تذکرات وجود ندارد. باید سازوکاری برای پاسخ دولت در مجلس در نظر گرفته شود. گاهی سوالات و تذکرات خیلی محترمانه بوده و حاوی توهین نیست اما تلقی کم کاری دولت در حوزه ای می شود ولی پاسخ دولت رسانه ای نمی شود.

وی در پاسخ به این پرسش که نظر دولت درباره طرح صیانت از فضای مجازی چیست، اظهار کرد: طرح صیانت از دوره دولت قبل مطرح بود که وزیر ارتباطات به عنوان نماینده دولت در جلسات مجلس حاضر می شد؛ فعلا طرح به مرکز پژوهش ها برگشت.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین