نیلی با بيان اين که شرايط بنگاه هاي اقتصادي ما در سال هاي 91 تا 92 دچار مشکل شده اند و مطالبات بانک ها افزايش يافت ، گفت: يکي از بزرگترين بدهکاران بانکي دولت است، و بانک چاره اي جز پذيرش آن ندارد.
![](http://tadbirvaomid.ir/files/fa/news/1392/6/7/1672_313.jpg)
وي تصريح کرد: در اين شرايط است که بانک ها براي بنگاه هاي بزرگ کار مي کنند و بدين ترتيب با تأمين مالي نشدن بنگاه هاي کوچک مشکل جديدي بروز مي کند.
نيلي مسئله بعدي را قواعد حاکم بر بانک ها دانست و گفت: وقتي فشار به بانک ها وارد مي شود خود به خود اين امر منتقل به بانک مرکزي شده و نتيجه آن اضافه برداشت مي شود که بايد اين موضوع اصلاح شود.
مسعود نيلي پيشنهاد داد: با فعال شدن بازار سرمايه، بنگاه هاي کوچک تأمين مالي شوند و بدحسابي دولت به بانک ها حل و فصل شود.
مشاور اقتصادي رئيس جمهور يکي از راههاي حل و فصل شدن بدحسابي دولت را انتشار صکوک اجاره دانست و گفت: اين موضوع يکي از راهکارهاي مناسب براي حل اين مشکل بزرگ است.
نيلي همچنين اشکالات داخل بانک ها از جمله بنگاهداري و ان پي ال ها را از مشکلات ديگر دانست و افزود: ان پي ال ها مهمتر از بنگاهداري بانک هاست که بايد فيصله داده شود تا رابطه جديدي ميان بنگاه ها و بانک ها شکل بگيرد.
وي با تصريح به اين که بخشي از اين راهکارها در سياست هاي خروج از رکود ديده شده است تاکيد کرد: خروجي اين نشست ها نيز بايد راهکارهايي را براي تحرک تأمين مالي بنگاه هاي اقتصادي ايجاد کند.
منبع: باشگاه خبرنگاران
ارسال نظر