|
|
امروز: سه‌شنبه ۰۶ آذر ۱۴۰۳ - ۰۵:۲۱
کد خبر: ۳۳۰۴۸۲
تاریخ انتشار: ۱۲ مهر ۱۴۰۰ - ۱۴:۲۸
خطیب زاده با اشاره به نگاه ایران مبنی بر داشتن سیاست خارجی متوازن اظهار کرد:‌ هر چه روابط گسترده‌تری با کشورهای منطقه داشته باشیم صلح و ثبات بیشتری را در منطقه خواهیم داشت.

سخنگوی وزارت خارجه کشورمان با اشاره به سفر وزیر خارجه ارمنستان به تهران گفت: در این سفر، مقامات دو کشور در مورد مسائل دو جانبه و گسترش روابط فی مابین دردر حوزه‌های سیاسی، فرهنگی و اقتصادی و ابعاد دیگر رایزنی و گفت‌وگو می‌کنند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی تدبیر و امید، سعید خطیب زاده ظهر روز دوشنبه در نشست خبری خود با خبرنگاران در پاسخ به سوال خبرنگار ایسنا در مورد سفر اخیر وزیر خارجه ارمنستان به تهران و اینکه آیا این سفر در واکنش به تحولات اخیر در روابط ایران و آذربایجان صورت گرفته است، تصریح کرد: سفر وزیر خارجه ارمنستان به تهران از پیش تعیین شده بود.

وی ادامه داد: تهران روابط خوبی با باکو و ایروان دارد و روابط ایران با هیچ کشوری در برابر هیچ کشور دیگری نیست.

خطیب زاده با اشاره به نگاه ایران مبنی بر داشتن سیاست خارجی متوازن اظهار کرد:‌ هر چه روابط گسترده‌تری با کشورهای منطقه داشته باشیم صلح و ثبات بیشتری را در منطقه خواهیم داشت.

سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به سوالی در مورد اخبار منتشر شده مبنی بر استقرار تعدادی از عناصر گروهک های تروریستی و صهیونیستی در کنار مرزهای ایران و آذربایجان بعد از تحولات اخیر در منطقه قره باغ اظهار کرد:‌ در ابتدای وقوع جنگ در آن منطقه گزارش‌هایی را در این ارتباط دریافت کردیم و به اطلاع دوستان‌مان در باکو رساندیم و نظرمان را در این ارتباط اعلام کردیم. در نشست‌های مختلف دوستان ما در باکو اعلام کردند که هیچ تهدیدی متوجه کشورهای دیگر نیست.

وی گفت:‌ این گونه گزارش‌ها همچنان واصل می‌شود و اجازه بدهید که در مورد این مسائل از مسیر خودش با دوستان خودمان در آذربایجان صحبت کنیم.

خطیب زاده همچنین با اشاره به روابط ایران و آذربایجان گفت: روابط دو کشور روابط رو به رشدی داشته است. ایران سیاست اصولی خود را در مورد تحولات در این منطقه همواره پیگیری کرده است و از هیچ تلاشی برای کمک به برادران خود در آذربایجان دریغ نکرده است.

وی با بیان اینکه ما در سطوح مختلفی دارای روابط با آذربایجان هستیم و باید اجازه دهیم در همین مسیرها گفت‌وگو و رایزنی‌ها ادامه پیدا کند و نیازی به برخی از اظهارات رسانه‌ای تأسف برانگیز و کشاندن برخی از مسائل به سطح رسانه‌ای نیست، ادامه داد: ما از همان ابتدا به دوستان خود در باکو گفتیم که تمامیت ارضی و حاکمیت ملی آذربایجان را محترم می‌شماریم و کمک کردیم که این موضوع صیانت شود.

سخنگوی وزارت خارجه در ادامه صحبت های خود در ارتباط با اخبار منتشر شده در مورد نحوه برخورد مرزبانان آذربایجانی با رانندگان کامیون‌های ایرانی و برخی مشکلات پیش آمده برای آن‌ها اظهار کرد: ما رفتار صورت گرفته با رانندگان ایرانی را دوستانه و در چارچوب حسن همجواری بین دو کشور نمی‌بینیم. جزئیات و گزارشات منتشر شده از نحوه برخورد با این رانندگان جای تأمل زیادی دارد و فکر می‌کنیم که مقامات باکو باید دقت بیشتری در نحوه برخورد مرزبانان‌شان با اتباع ایرانی داشته باشند.

وی ادامه داد:‌ در روابط ایران و آذربایجان ملاحظاتی وجود دارد که مهمترین آن اقدامات و اظهارات خصمانه رژیم صهیونیستی از داخل آذربایجان علیه ایران است. ما به برادران خود در آذربایجان در این ارتباط صحبت کرده‌ایم و آنچه که روشن است این است که آذربایجان نباید اجازه دهد که مرزها و سرزمینش مورد سوءاستفاده طرف‌های سوم جهت اقدام علیه ملت ایران شود. ایران به خوبی بلد است که از ثبات و منافع خود حمایت کند و باکو باید به وظایف حاکمیتی خود در این زمینه عمل کند.

خطیب زاده همچنین به عزم مقامات دو کشور ایران و آذربایجان برای گسترش روابط شان اشاره کرد و گفت: سفرهای آتی بین مقامات دو کشور این عزم و اراده را نشان خواهد داد.

سخنگوی وزارت خارجه کشورمان اعلام کرد: صبر راهبردی ایران در برابر اقدام گروهک‌های تروریستی مستقر در عراق و اقلیم کردستان به اتمام رسیده و باید اقلیم کردستان و دولت مرکزی عراق اقدام به خلع سلاح این گروهک‌های تروریستی کند.

سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه در موضوع قره باغ، روسیه یکی از کشورهای ضامن صلح در فرایند کاهش تنش‌ها بین آذربایجان و ارمنستان بود و آیا با توجه به تحولات اخیر بین ایران و آذربایجان روسیه به عنوان ضامن صلح در منطقه قره باغ اقداماتی را برای رفع برخی از مسائل پیش آمده انجام داده است یا خیر، گفت:‌ایران در روابط خود با آذربایجان و دیگر همسایگان خود نیاز به میانجی ندارد و ایران خود همواره تلاش کرده است که در راستای کاهش تنش‌ها در منطقه تلاش کند و به صورت بی‌طرفانه نقش میانجی داشته باشد. روابط ایران با کشورهای آسیای میانه با جدیت خوبی در حال پیگیری است.

وی همچنین در بخش دیگری از صحبت های خود با بیان اینکه در خصوص موضوعات مختلف رایزنی‌های تهران با مسکو در حال انجام است و این رایزنی‌ها شامل حوزه‌های مختلف می‌شود، گفت:‌ایران و روسیه در خصوص برخی از تحولات در حوزه خزر دیدگاه‌شان کاملا مشترک و شبیه به هم بوده است.

خطیب زاده همچنین در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه آقای امیرعبداللهیان در گفت‌وگوی خود با شبکه یک سیما اعلام کردند که یکی از مقدمات برای انجام گفت‌وگوهای وین می‌تواند اقدام آمریکا برای آزادکردن پول‌های بلوکه شده ایران باشد و آیا این پیغامی برای آمریکا بوده است، گفت:‌ آنچه که آقای امیرعبداللهیان درباره پول‌های بلوکه شده ایران در آمریکا گفتند پیغامی برای آمریکایی‌ها نبود بلکه یک واقعیت بود که ایشان بیان کردند. واقعیت این است که رفتار و روش کنونی دولت آمریکا با دولت قبل آمریکا تغییر نکرده است. آن‌ها می‌خواهند همچنان میراث شکست خورده ترامپ علیه برجام را حفظ کنند و در عین حال می‌خواهند در مذاکرات وین به نتیجه‌ای که دلشان می‌خواهد دست پیدا کنند. این در حالی است که ما تأکید داریم که آمریکا باید نشان دهد که در روش و اقدام تغییر کرده است. نمی‌شود که تحریم ها بماند و پول‌های ایران در بانک‌های بین‌المللی همچنان توقیف بماند و بعد آمریکا به عنوان طرف خواهان ادعاهایی را مطرح کند.

وی گفت:‌ آقای امیرعبداللهیان در این گفت‌وگوی تلویزیونی تأکید کردند که آمریکا به روش‌های گوناگون می‌تواند حسن نیت خود را نشان دهد از جمله اینکه این زمینه را فراهم کند که پول‌های بلوکه شده ایران آزاد شود.

سخنگوی وزارت خارجه همچنین در این نشست خبری در پاسخ به سوال دیگری ایسنا در ارتباط با انفجار اخیر در نزدیکی مسجدی در کابل که منجر به کشته شدن تعدادی از مردم در افغانستان شده است، تصریح کرد:‌ تروریسم در هر شکل و رنگی مردود و محکوم است و موضع جمهوری اسلامی ایران در این خصوص ثابت است.

وی ادامه داد:‌ افغانستان خسته از جنگ، خشونت و افراطی گری است و باید همه کمک کنیم که افغانستانی با صلح و ثبات داشته باشیم.

خطیب زاده همچنین در ارتباط با اخبار منتشر شده مبنی بر برگزاری رزمایش مشترک از سوی آذربایجان و ترکیه در منطقه نخجوان و موضع ایران در این ارتباط گفت:‌ ما یک بار اعلام موضع کردیم و تأکید بر این داریم که همه باید کمک کنیم که دراین منطقه صلح و ثبات وجود داشته باشد. در چند ماه اخیر و در چند هفته گذشته متأسفانه مانورهای متعدد نظامی در این منطقه برگزار شده است در حالی که ما باید همه تلاش کنیم که صلح و ثبات در این منطقه در حد اعلا حفظ شود.

سخنگوی وزارت خارجه همچنین در مورد اخبار منتشر شده مبنی بر سفر وزیر خارجه به لبنان گفت:‌ این سفر در پایان هفته جاری انجام خواهد شد و زمان قطعی آن اطلاع رسانی خواهد شد.

وی در همین ارتباط گفت:‌ تشکیل دولت در لبنان خواسته دیرینه ما بوده و این سفر برای گفتن تبریک تشکیل دولت به مقامات لبنان و مردم این کشور و تقویت روابط دوجانبه تهران و بیروت انجام می‌شود.

خطیب زاده همچنین در مورد اخبار منتشر شده در ارتباط با سفر علی باقری معاون سیاسی وزیر خارجه به قطر و رایزنی‌هایش با مقامات این کشور و اینکه این سفر در چه راستایی برگزار شده است،‌ گفت: سفر آقای باقری به قطر در ادامه سفرهای معاون سیاسی به کشورهای منطقه است. این سفر یک پیام کاملا روشن دارد که اولویت ایران، منطقه و روابط با همسایگان است. آقای باقری به عنوان معاون جدید سیاسی وزیر امور خارجه اولین سفر خارجی خود را به منطقه انجام داده‌اند و این پیام روشنی را برای اهل نظر دارد.

وی در بخش دیگری از سخنانش یادآور شد: گفت‌وگوهای ایران و عربستان در بهترین وضعیت خود در حال پی‌گیری است.

وی افزود: در گفت‌وگوهای ایران و عربستان هیچ پیش شرطی از سوی دو طرف برای گفت‌وگو مطرح نبوده است.

سخنگوی وزارت خارجه همچنین از تشدید تلاش ها در کشور برای آزادسازی منابع مالی بلوکه شده ایران در دیگر کشورها از جمله عراق خبر داد.

خطیب زاده اخبار منتشر شده مبنی بر سفر یک هیات سعودی به تهران برای بررسی مقدمات لازم جهت بازگشایی سفارت خانه این کشور در ایران را تایید نکرد.

سخنگوی وزارت امور خارجه از  سفر وزیر امور خارجه کشورمان به لبنان طی روزهای پایانی  این هفته خبر داد.

این خبر تکمیل می‌شود.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین