بنی گانتس، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی در مصاحبه با نشریه فارن پالسی اظهار کرد که دولت این رژیم در حال حاضر تمایلی به گفتوگو با فلسطینیها و دستیابی به توافق با آنها ندارد.
وی گفت: تا زمانی که فلسطینیها بین کرانه باختری و نوار غزه که تحت کنترل جنبش حماس است تقسیم شدهاند، امکان مذاکره واقعی وجود ندارد.
گانتس با اشاره به دیدار اخیرش با محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین نیز افزود: اهمیت این دیدار در حفظ روابط با تشکیلات خودگردان فلسطین نهفته است که از اهمیت بالایی برخوردار بود.
وی در این باره تاکید کرد: محمود عباس موفق به اثبات این مساله که قادر به اتخاذ تصمیمات تاریخی است، نشد. او همچنان رویای بازگشت به مرزهای ۱۹۶۷ میلادی را در سر دارد و این اتفاق هیچگاه رخ نخواهد داد و او باید بداند که ما در آنجا هستیم تا در آنجا باقی بمانیم و شهرکها را تخلیه نخواهیم کرد.
گانتس در پاسخ به سوالی درباره احتمال شکل گیری جنگ جدید با نوار غزه با چشم پوشی از تجاوزات روزانه نظامیان اشغالگر به فلسطینیهای بیگناه گفت: ما امیدواریم که پاسخهای نظامی قدرتمند دولت جدید به نوار غزه در کنار افزایش کمکهای اقتصادی اشتهای یحیی السنوار، رئیس حماس در نوار غزه برای جنگ را کاهش دهد.
وی مدعی شد: السنوار تحت فشار است و دو میلیون ساکن در غزه بالای سر او هستند. به نظر من او کمی بیش از حد مجاز مغرور است.
بنی گانتز مدعی شد "تلآویو حاضر به پذیرش توافق هستهای ایران که طرفهای برجام و ایالات متحده و جمهوری اسلامی در حال مذاکره در خصوص آن هستند، است."
اما او در ادامه اظهار کرد که اسرائیل «همچنان به اعمال فشار خود به واشنگتن برای آمادهسازی یک «نمایش قدرت» جدی در صورت شکست مذاکرات با تهران، ادامه میدهند.»
گانتز در این مصاحبه که هفته گذشته انجام گرفته است در پاسخ به موضع تلآویو در خصوص بازگشت دولت «جو بایدن» رئیسجمهور آمریکا به برجام گفت: «رویکرد فعلی ایالات متحده برای بازرسی و کنترل برنامه هستهای ایران را میپذیریم».
وزیر دفاع اسرائیل افزد که تلآویو از «یک طرح بی (جایگزین) قابل اجرا که تحت رهبری آمریکا باشد»، حمایت میکند و این طرح شامل فشار گسترده اقتصادی به ایران در شرایطی میشود. این طرح در صورت شکست مذاکرات وین در دستور کار قرار می گیرد.
او همچنین پا را فراتر گذاشت به «طرح سی (سوم)» رژیم صهیونیستی اشاره کرد که شامل اقدام نظامی علیه جمهوری اسلامی ایران میشد.
گانتز در بخشی از مصاحبه خود، برخی ادعاهای اندیشکدههای آمریکایی و غربی را تکرار کرد و گفت که ایران دو تا سه ماه تا دستیابی به مواد و توانمندیهای مورد نیاز برای ساخت یک بمب اتمی فاصله دارد.
گانتز همچنین خواستار حمایت جامعه جهانی از جمله اروپا، روسیه و ایالات متحده و به طور ویژه چین از طرح اعمال فشار دیپلماتی، سیاسی و اقتصادی به تهران شد و گفت: «ما باید چین را نیز به این (زنجیره) وصل کنیم. آسیا باید ایفای نقش کند. اسرائیل توانمندی هدایت یک طرح واقعی بی را ندارند. ما نمیتوانیم یک نظام تحریم اقتصادی بینالمللی را گرد هم آوریم و این طرح باید توسط ایالات متحده هدایت و رهبری شود. ایران باید از این که آمریکا و شرکایش جدی هستند، بهراسد».
او در ادامه لفاظیهای خود به طرح رژیم صهیونیستی برای اقدام نظامی علیه ایران نیز اشاره کرد و گفت که در عین حال، ارتش رژیم صهیونیستی اقدامات خود برای متوقف کردن پیشرفتهای هستهای ایران را آمادهسازی میکند.
وزیر دفاع رژیم صهیونیستی توضیح داد: «گر فشارها افزایش یابد، به آن نقطه میرسیم. ما آمریکا نیستیم اما توانمندیهای خود را داریم».
به عقیده ناظران سخنان گانتز نشان می دهد که سیاست دولت اسرائیل در قبال پرونده هسته ای ایران تغییر کرده است. پیشتر نیز نفتالی بنت نخست وزیر رژیم اسرائیل اظهاراتی درباره تغییر رویکرد این رژیم در قبال مذاکرات هسته ای بیان کرد.
با این حال نخست وزیر اسرائیل بار دیگر تاکید کرده به حملات خود علیه برنامه هستهای ایران ادامه خواهد داد.
اسرائیل در زمان نخست وزیری نتانیاهو به هیچ عنوان از مذاکرات و توافق
هسته ای با ایران حمایت نکرد و تمام تلاشش را در تضعیف آن به خرج داد.