کد خبر: ۳۲۸۴۰۹
تاریخ انتشار: ۰۹ شهريور ۱۴۰۰ - ۲۰:۰۹

وبدا: معاون بهداشت وزارت بهداشت از واردات هفتگی پنج میلیون دز واکسن کووید ۱۹ از هفته آینده خبر داد و گفت: امیدواریم با واردات واکسن انبوهی که در راه است، بتوانیم سرعت واکسیناسیون‌مان را بسیار بالاتر برده و گروه‌ های مدنظرمان را واکسینه کنیم.

علیرضا رییسی در حاشیه اجلاس روسای دانشگاه‌ های علوم پزشکی کشور در جمع خبرنگاران با اشاره به چرایی تاخیر در تزریق دز اول واکسن کرونا برای گروه های سنی که اخیرا اعلام شده، افزود: در این هفته واکسن جدیدی وارد نشد و موکول به آخر هفته شد، یعنی به پنجشنبه و از آنجایی که نوبت دز دومی‌ ها رسیده است، ترجیح مان این است که دز دومی‌ ها را بزنیم تا واکسیناسیونشان به تاخیر نیفتد و کامل شود و از شنبه هفته آینده، گروه سنی که نوبت ‌دهی شدند، دز اول‌ شان را دریافت می‌ کنند و از هفته آینده نوبت ‌دهی جدید هم داریم و علاوه بر دز دومی ‌ها، دز اول ها را هم تزریق می‌ کنیم.

وی ادامه داد: در زمینه بحث واکسیناسیون اکنون فاز یک که واکسیناسیون کادر بهداشت و درمان بود، تمام شد. فاز دو هم گروه‌ های سنی بودند و خوشبختانه ۸۷ درصد گروه سالمندی ما که افراد ۶۰ سال به بالا هستند و مورد نظرمان در فاز دوم بودند، واکسینه شدند. فاز سوم مربوط به مشاغل حساس و گروه‌ های شغلی و همچنین بیماران سرطانی، دیابتی، دیالیزی و هموفیلی، تالاسمی و بیماران خاص بود که خوشبختانه واکسیناسیون این عزیزان هم تقریبا بالای ۸۰ تا ۹۰ درصد پایان پذیرفته است.

واکسیناسیون ۴۲ میلیون نفر در فاز چهارم و نیاز به ۸۵ میلیون دوز واکسن

وی با بیان اینکه در حال حاضر وارد فاز چهارم واکسیناسیون علیه کرونا شده‌ ایم، افزود: فاز چهارم برای واکسیناسیون افراد زیر ۶۰ سال بود که حدود تقریبا ۴۲ میلیون نفر شامل این فاز می ‌شوند که تقریبا حدود ۸۴ تا ۸۵ میلیون واکسن برای این فاز نیاز داریم. بر اساس برنامه ‌ریزی‌های انجام شده، خوشبختانه خبر خوب این است که از هفته آینده به طور مستمر میزان قابل توجهی واکسن وارد کشور می‌ شود و هفتگی ۵ میلیون دوز وارد کشور خواهد شد. با این حساب تصور می شود که در شهریور ماه با احتساب واکسن‌ هایی که در حال حاضر در اختیار داریم، مجموعا حداقل ۲۰ میلیون واکسن در شهریور ماه و حدود ۳۰ میلیون واکسن هم با توجه به اقدامات خوبی که انجام شده در مهر ماه به دستمان می‌ رسد که سرعت واکسیناسیونمان بالا خواهد رفت.

تزریق روزانه ۶۴۰ تا ۶۵۰ هزار دز واکسن

رییسی ادامه داد: در حال حاضر به طور میانگین روزانه ۶۴۰ تا ۶۵۰ هزار دز واکسن تزریق می‌ کنیم و این قابلیت وجود دارد که این ظرفیت دو برابر شود. اکنون در مرحله‌ ای هستیم که حدود ۲۷ میلیون دوز واکسن تزریق شده و واکسن‌ های مختلفی که داشتیم اعم از سینوفارم، آسترازنکا، برکت و بهارات و اسپوتنیک، خوشبختانه اثربخشی مناسبی دارند. آمار و ارقامی که در زمینه افرادی که واکسینه شده ‌اند، داریم، علیرغم موج دلتا که میزان سرایت بسیار بالایی دارد، میزان بستری افراد واکسینه شده، نسبت به افرادی که در همان گروه سنی واکسینه نشده ‌اند، به طور قابل توجهی پایین ‌تر است. در عین حال، تفاوتی در نوع واکسن هایی که تاکنون تزریق شده، مشاهده نکردیم.

عوارض واکسن در برابر عوارض ابتلا به کرونا ناچیز است

رییسی درخصوص عوارض واکسن‌ های مختلف بیان کرد: هر واکسنی ممکن است عوارضی داشته باشد، اما عمدتا عوارض بسیار خفیف است. برنامه ما این است که تا اول مهرماه گزارش جامعی در زمینه عوارض واکسیناسیون تهیه کنیم. واقعا مردم باید توجه کنند که عوارض واکسن، در قبال اتفاقاتی که در ابتلا به کرونا رخ می ‌دهد و میزان ابتلا و مرگ ‌و میر و مشکلاتی که ایجاد می ‌کند، بسیار ناچیز است. اصلا عوارض واکسن به حساب نمی ‌آید در مقابل عوارضی که از بیماری اتفاق می‌ افتد.

بهترین واکسن، اولین واکسنی است که در اختیارمان قرار بگیرد

وی تاکید کرد: باز هم این شعار مهم را تکرار می ‌کنم که بهترین واکسن، اولین واکسنی است که در اختیارمان قرار بگیرد. البته یک موضوعی هم در دنیا وجود دارد که از نظر من نوعی آپارتاید از سوی شرکت ‌ها و کشورهای واکسن‌ ساز است که برخی کشورهای اروپایی می ‌گویند که شرط ورود افراد به کشور ما تزریق این چهار واکسن است، این واقعا نوعی بی عدالتی و ظلم مضاعف است. زمانیکه یک واکسن مورد تایید است و همه دارند استفاده می ‌کنند و برخی کشورها آن را غیرقابل قبول بدانند، درست نیست و سازمان جهانی بهداشت کاملا مخالف این نظریه است که بیاییم پاسپورت واکسن درست کرده و بگوییم که تنها این نوع واکسن مورد تایید فلان کشور است. این موضوع حتما باید برچیده شود و باید پیگیری شود. این موضوع از سوی سازمان جهانی بهداشت هم پیگیری شده و از کشورهای دیگر هم اقدام کردند.

وی ادامه داد: کشوری مانند چین را در نظر بگیرید که یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون دز واکسن زده که فرض کنید واکسن سینوفارم بوده است. حال باید اینطور باشد که بگویند سینوفارم قابل قبول نیست و فقط واکسن مدرنا، آسترازنکا، جانسون اند جانسون و ... قبول است؟ این اصلا درست نیست و نوعی تبعیض است که سازمان ملل، سازمان جهانی بهداشت و... حتما باید در قبال این موضوع تصمیم‌ گیری کرده و واکنش نشان دهند. در شرایطی که اکنون در دنیا پاندمی وجود دارد، پرداختن به این نوع تبعیض ها، بسیار غیرعادلانه است. واکسن ‌هایی که تولید می شود، مورد تایید سازمان‌ های غذا و دارو قرار می‌ گیرد و مقالات آن چاپ می ‌شود و افراد آن را تزریق می‌ کنند، باید درباره این موضوع تجدید نظر شود.

واردات انبوهی از واکسن در راه است

رییسی ادامه داد: بسیار امیدواریم با واردات واکسن انبوهی که در راه است، بتوانیم سرعت واکسیناسیونمان را بسیار بالاتر برده و گروه‌ های مدنظرمان را واکسینه کنیم. در حال حاضر گروه ‌های حدود ۵۰ سال به بالا را داریم واکسینه می‌ کنیم و عملا وارد فاز چهارم شده ‌ایم. در برخی استان‌ ها مانند استان‌ های مرزی ۴۰ سال به بالاها و در مورد عشایر کشور ۱۸ سال به بالا را واکسینه می کنیم. واکسیناسیون ۱۸ سال به بالای عشایر نیز مراحل پایانی را طی می‌ کند. در برخی از جزایر هم ۱۸ سال به بالاها واکسینه شدند. واکسیناسیون صنایع و مراکز تولیدی را هم آغاز کردیم و با سرعت گرفتن واکسیناسیون می ‌توانیم گروه‌ های سنی بعدی را هم تزریق کنیم.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین