|
|
امروز: سه‌شنبه ۰۶ آذر ۱۴۰۳ - ۱۰:۲۵
کد خبر: ۳۲۵۴۲۳
تاریخ انتشار: ۲۶ تير ۱۴۰۰ - ۱۲:۲۸
بنابراین، خودداری از برگزاری چنین هیأت‌هائی وظیفه دینی است و انجام وظیفه اصلی کسانی که دغدغه دین و حفاظت از شعائر الهی را دارند از این طریق رعایت می‌شود. به همین دلیل است که رهبری نیز تمام عزاداری‌های سال گذشته را بدون حضورمردم و با استفاده از ابزارهای تصویری و صوتی برگزار کردند. اگر می‌خواهید دغدغه ایشان را رعایت کنید، طبعاً باید از برگزاری عزاداری‌های تجمعی خودداری نمائید و با تغییر شیوه حضوری به تصویری برای حفاظت از شعائر الهی تلاش نمائید. اقتضای قانون‌مداری نیز همین است.

روزنامه جمهوری اسلامی نوشت: از رئیس سازمان تبلیغات اسلامی نقل شده که گفته است «اجازه تعطیلی هیچ هیأتی را نمی‌دهیم. مقابل ممانعت از روضه‌های خانگی می‌ایستیم. هیأت، روضه‌ خانگی و ایستگاه‌های صلواتی که سال گذشته تعطیل شد، امسال با شکوه بیشتری باید برگزار شوند.»

براساس همین خبر، وی این موارد را به شعائر دینی و الهی پیوند زده و از دغدغه‌های رهبری دانسته و گفته: «ما بچه‌های هیأت، تکلیف‌گریز نیستیم و با مسئولیت‌پذیری که داریم اجازه نخواهیم داد دغدغه‌های مقام معظم رهبری درخصوص شعائر دینی بر زمین بماند... ما اهالی هیأت چون قانونمدار هستیم اجازه نخواهیم داد با تعطیلی آئین‌های دینی در ماه محرم و صفر شعائر الهی تضعیف شود.»

اینکه عزاداری‌های محرم و صفر نباید تعطیل شوند، حرف درستی است ولی نکته مهمی که در سخنان رئیس سازمان تبلیغات اسلامی مغفول مانده شیوه برگزاری عزاداری‌هاست. چه هیأت‌های خانگی و چه هیأت‌های عمومی همه می‌توانند از امکانات ارتباط جمعی جدید که در اختیار همگان است و گستره بیشتری نیز دارد استفاده کنند و تمام عزاداری‌ها را پرشکوه و بدون کوچک‌ترین عارضه منفی برگزار نمایند. اگر منظور رئیس سازمان تبلیغات اسلامی برگزاری عزاداری‌ها در قالب هیأت‌های تجمعی است، چنین چیزی قطعاً برخلاف شیوه‌نامه‌های کرونائی است و موجب انتقال ویروس و مرگ افراد زیادی می‌شود. بنابراین، خودداری از برگزاری چنین هیأت‌هائی وظیفه دینی است و انجام وظیفه اصلی کسانی که دغدغه دین و حفاظت از شعائر الهی را دارند از این طریق رعایت می‌شود. به همین دلیل است که رهبری نیز تمام عزاداری‌های سال گذشته را بدون حضورمردم و با استفاده از ابزارهای تصویری و صوتی برگزار کردند. اگر می‌خواهید دغدغه ایشان را رعایت کنید،  طبعاً باید از برگزاری عزاداری‌های تجمعی خودداری نمائید و با تغییر شیوه حضوری به تصویری برای حفاظت از شعائر الهی تلاش نمائید. اقتضای قانون‌مداری نیز همین است.

یکی از نکات عجیب در سخنان رئیس سازمان تبلیغات اسلامی، برگزاری ایستگاه‌های صلواتی است. بسیار بعید بود کسی که قرار است سکان‌دار تبلیغات اسلامی سراسر کشور باشد، ایستگاه‌های صلواتی را با تمام عوارض منفی که دارند به شعائر الهی گره بزند. این ایستگاه‌ها حتی در شرایط غیرکرونائی موجب ترافیک سنگین و اعتراض مردم می‌شدند و بسیای از مردم خواستار جلوگیری از فعالیت آنها بودند. در شرایط کرونائی این عوارض منفی تشدید و تمام ضوابط بهداشتی مرتبط با مبارزه با کرونا زیر پا گذاشته می‌شوند و فعالیت آنها دقیقاً در جهت عکس اهداف حفاظت از جان مردم است. نکته قابل تأمل اینکه علاوه بر اینها، اصولاً فعالیت ایستگاه‌های صلواتی هیچ ریشه دینی و اعتقادی ندارد و معلوم نیست چرا آن را به شعائر الهی گره می‌زنند!

امیدواریم آنچه از رئیس سازمان تبلیغات اسلامی در این زمینه نقل شده، صحت نداشته باشد و یا سخنان وی با تقطیع و تحریف نقل شده باشد. در اینصورت، انتظار اینست که آنچه نقل شده تصحیح شود و اگر قرار است سازمان تبلیغات اسلامی دستورالعملی را برای چگونگی برگزاری عزاداری‌های محرم و صفر به هیأت‌ها ابلاغ کند، منطبق بر ضوابط بهداشتی مرتبط با شیوه‌نامه‌های کرونائی باشد. سازمان عریض و طویل تبلیغات اسلامی با امکانات و نیروهائی که دارد و بودجه کلانی که از بیت‌المال می‌گیرد باید حفاظت از جان مردم را در اولویت دستور کار خود قرار دهد و با هر اقدامی که دین را متهم به بی‌مبالاتی نسبت به جان مردم نماید مقابله کند. غیر از این هرچه باشد، با فلسفه وجودی سازمان تبلیغات اسلامی در تضاد است. ستاد ملی مبارزه با کرونا باید با کنترل دقیق سفرهای تابستانی و عزاداری‌ها، راه را بر تکرار شدن پائیز سیاه ببندد.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین