|
|
امروز: شنبه ۲۲ دی ۱۴۰۳ - ۰۷:۴۵
کد خبر: ۳۲۳۵۹۸
تاریخ انتشار: ۲۹ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۲:۴۸
اردوغان ضمن درخواست از رهبران جهان برای عدم اجازه به اعمال ملی‌گرایی واکسن و تکرار نشدن همان اشتباهات قبل همچنان که همه گیری پیشروی می‌کند، تاکید کرد، شیوع ویروس سبب "تشدید بی عدالتی‌ها" در جهان شده است.
رئیس‌جمهور ترکیه تاکید کرد، جامعه بین المللی در آزمون پاندمی کرونا موفق نبود.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آناتولی، رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه در سخنرانی در افتتاحیه اجلاس سه روزه دیپلماسی آنتالیا گفت، جهان نتوانست در همه گیری "امتحان خود را خوب پس دهد".

او در ادامه از این بابت اظهار تاسف کرد که شورای امنیت سازمان ملل بعد از بروز همه گیری ۱۰۰ روز طول کشید تا "بزرگترین بحران سلامتی در تاریخ" را وارد دستور کارش کند.

اردوغان ضمن درخواست از رهبران جهان برای عدم اجازه به اعمال ملی‌گرایی واکسن و تکرار نشدن همان اشتباهات قبل همچنان که همه گیری پیشروی می‌کند، تاکید کرد، شیوع ویروس سبب "تشدید بی عدالتی‌ها" در جهان شده است.

اردوغان خاطر نشان کرد: در مواجهه با همه‌گیری بیماری که به دوردست ترین مکانهای جهان، از جزایر استوایی تا سیبری، رسیده همکاری جای خود را به حمایت صرف از اقتصاد داخلی و سیاستهای رقابتی داد.

رئیس جمهور ترکیه خاطر نشان کرد: هر چند با همبستگی می توان از فشار وارده شده به میلیاردها نفر در جهان  کاست، اما برادران و خواهران آفریقایی، آسیایی و اهل آمریکای لاتین ما به حال خود رها شده‌اند.

وی افزود: همه گیری باعث تعمیق هر چه بیشتر شکاف میان ثروتمندان و فقرا شد. بارزترین مثالهایش بروز مجدد ناآرامی اجتماعی در بسیاری از کشورها، احیای مسیرهای مهاجرت غیرقانونی، و افزایش مرگ ها در دریای مدیترانه هستند.

او گفت، ترکیه در این فرآیند تلاش کرده تا به کمک دوستانش در سراسر جهان برود.

اردوغان خاطر نشان کرد، ترکیه در طول همه‌گیری محموله های پزشکی را به ۱۵۸ کشور و ۱۲ سازمان بین المللی به درخواستشان فرستاده است و پناهجویان در ترکیه جدای از شهروندان ترکیه‌ای نگهداری نمی‌شوند و اینکه آنها به خدمات بهداشت و درمان ارائه شده از سوی این کشور دسترسی دارند.

رئیس جمهور ترکیه همچنین بیان کرد، کشورش برنامه دارد تا اقدام برای تولید یک واکسن داخلی کووید-۱۹ را که با رویکرد انسان محور جهانی به اجرا در آمده تا پایان سال جاری میلادی به پایان برساند.

وی گفت: زمانی که این واکسن آماده استفاده شود ما امیدواریم واکسن داخلی خودمان را با همه بشریت به اشتراک بگذاریم.

اردوغان در خصوص مساله منابع انرژی در حوزه شرق دریای مدیترانه گفت، همه طرفهای دخیل باید تلاش کرده تا تضمین کنند این تلاش ها "منجر به همکاری به جای رویارویی شود".

اردوغان ادامه داد:ما می خواهیم دریای مدیترانه یک منطقه صلح، موفقیت و همکاری باشد. پیشنهاد ما برای برگزاری یک کنفرانس درباره شرق مدیترانه با حضور همه ذی نفعان همچنان روی میز است.

رئیس جمهور ترکیه تاکید کرد، کشورش در روزهای آینده مشتاق به تقویت همکاری در همه مناطق از آفریقا گرفته تا آمریکای لاتین و از حوزه اقیانوس آرام تا آسیا است.

وی افزود: ما از تحرکی که اخیرا با کشور همسایه خود یونان کسب کرده‌ایم خرسند هستیم. ما همچنین می خواهیم همکاری هایمان را با همپیمانانمان، آمریکا و اتحادیه اروپا تقویت کنیم.

اردوغان خاطر نشان کرد: من معتقدم که اجلاس دیپلماسی آنتالیا تبدیل به زمینه‌ای برای تپیدن قلب دیپلماسی جهانی در گذر زمان خواهد شد.

او ادامه داد، با جهانی سازی نوظهور و تحولات اخیر در حوزه های تکنولوژی ارتباطات، اینترنت و رسانه‌های اجتماعی، حوزه دیپلماسی گسترش یافته است.

اردوغان تاکید کرد: امروز وقتی ما صحبت از دیپلماسی می کنیم، تنها از نشستهای پشت درهای بسته میان مقامهای دولتها و کشورها حرف نمی‌زنیم، بلکه این مفهوم به معنی تلاش اجرا شده در یک طیف گسترده از دیپلماسی عمومی گرفته تا دیپلماسی فرهنگی، از دیپلماسی گردشگری گرفته تا دیپلماسی تجارت و دیجیتال است.

رئیس جمهور تاکید کرد گسترش میدان دیپلماسی فرصتهایی عالی را برای کاستن از تنشها در اختیار بشریت قرار می دهد.

او از کشورها خواست بیشتر در ظرافتهای دیپلماسی برای حل و فصل صلح آیمز مشکلات دخیل شوند و همچنین از کشورهای جهان خواست تا تلاشهای دیپلماتیکشان را با هدف اصلاح شورای امنیت سازمان ملل و فراگیر تر ساختن آن تقویت کنند.

اردوغان گفت: ما نمی توانیم به سفرمان در قرن بیست و یکم با این ساختارهای نهادینه اعمال شده به ما از سوی دورنمای دوقطبی در نظم جهانی ادامه دهیم.

رئیس جمهور ترکیه اظهار کرد، کشورش برای حدود ۱۰ سال است که میزبان حدود چهار میلیون سوری بوده و اولین کشوری بوده که وارد جنگ زمینی با گروه‌های تروریستی فعال در سوریه همچون داعش و ی.پ.گ/پ.ک.ک شد.

اردوغان گفت: ترکیه به امنیت اروپا و جهان علاوه بر امنیت خودش با پایان دادن عمده به حضور داعش در سوریه کمک کرده است.

او تصریح کرد: تا کنون ما ۴۵۰۰ عضو گروه تروریستی داعش را بی اثر کرده ایم.

اما او از این گلایه کرد که ترکیه در نبردش با گروه های تروریستی و در تلاشهایش برای ایجاد ثبات در سوریه حمایت مورد انتظارش را از سوی جامعه بین المللی دریافت نکرده است.

اردوغان بعد از این سخنرانی به دیدار میلو چوکانوویچ، رئیس جمهور مونته نگرو برای یک نشست حدودا نیم ساعته در پشت درهای بسته رفت.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین