|
|
امروز: جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ - ۱۷:۴۸
کد خبر: ۳۲۳۵۷۸
تاریخ انتشار: ۲۹ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۱:۴۲
پنتاگون و وزارت امور خارجه آمریکا در حال متقاعد کردن کشورهای شمال افغانستان برای ادامه عملیات پس از خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان در سپتامبر ۲۰۲۱ هستند اما تاکنون موفقیتی حاصل نشده است، چون این کشورها روابط قوی با روسیه دارند.


نخست وزیر پاکستان در مصاحبه‌ای که قرار است روز یکشنبه روی آنتن برود گفت، آژانس اطلاعات مرکزی آمریکا موسوم به سی.آی.ای قطعا اجازه ندارد از داخل خاک پاکستان و پس از تکمیل خروجش از افغانستان عملیاتی داشته باشد.

به گزارش ایسنا، عمران خان،‌ نخست وزیر پاکستان در گفتگویی با پایگاه خبری آکسیوس اعلام کرد که به آژانس سی.آی.ای آمریکا اجازه نمی‌دهد تا از خاک پاکستان برای انجام عملیات در افغانستان استفاده کند.

پنتاگون و وزارت امور خارجه آمریکا در حال متقاعد کردن کشورهای شمال افغانستان برای ادامه عملیات پس از خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان در سپتامبر ۲۰۲۱ هستند اما تاکنون موفقیتی حاصل نشده است، چون این کشورها روابط قوی با روسیه دارند.

ویلیام برنز، مدیر سی.آی.ای و لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا هر دو در ماه‌های اخیر به پاکستان سفر داشته و به بررسی همکاری‌های ادامه دار با دولت اسلام‌آباد پرداختند. دولت پاکستان که مدت‌هاست با طالبان روابط دارد تمامی تلاش‌ها برای سازش و مصالحه را رد کرده است.

آژانس اطلاعات داخلی پاکستان یک مسیر ارتباطی برای واشنگتن به سوی افغانستان در طول چند دهه گذشته پیش از حمله آمریکا به این کشور جنگ زده در اکتبر ۲۰۰۱ بود و واشنگتن از طریق همین راه ارتباطی بود که برای قبایل افغان که با دولت سوسیالیست و متحدان شوروی در دهه ۸۰ میلادی مبارزه می‌کردند، تجهیزات نظامی و کمک‌های مالی ارسال می‌کرد.

به نوشته روزنامه نیویورک تایمز، آمریکا یکبار دیگر به دنبال نیروهای نیابتی در افغانستان است تا پس از خروج نیروهایش از این کشور تا ۱۱ سپتامبر بتواند به آنها کمک کند چون بر این باور است که طالبان حتی با وجود حضور در مذاکرات و امضای توافق با دولت ترامپ آن را جدی نگرفته و دولت مورد حمایت آمریکا در کابل در صورت مواجهه با درگیری‌های جدید طالبان به سرعت فرو می‌پاشد.

در حالیکه اسلام آباد دیگر با آمریکا همکاری نخواهد کرد، اشرف غنی، رئیس جمهوری افغانستان گفته که دولتش شاید به دنبال کمک گرفتن از پاکستان برای دستیابی به ثبات بدون آمریکا باشد.

اشرف غنی ماه گذشته میلادی به اشپیگل آلمان گفته بود:‌ برای صلح در درجه اول به صورت منطقه‌ای تصمیم گیری می‌شود و من معتقدم که ما در یک لحظه مهم برای تفکر مجدد قرار داریم. این مساله قبل از هر چیز مساله در نظر گرفتن پاکستان است. آمریکا اکنون دیگر نقش کمرنگی دارد. مساله صلح یا آشتی اکنون در دستان پاکستان است.



ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین