به گزارش شبکه اطلاع رسانی تدبیر و امید، حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی صبح امروز در جلسه هیات دولت اظهار کرد: امروز مردم ایران ثمره ایستادگی، صبر و مقاومت شان را در وین می بینند. اگر دغل کاری و جناح بازی نشود و گزارش درست به گوش مردم برسانیم این نشان عظمت ملت ایران و نشان این است که طرف های برجام فهمیده اند راهی جز بازگشت به قانون، تعهدات و قطعنامه 2231 وجود ندارد.
وی ادامه داد: این پیروزی دولت در ماه های پایانی آن است. من به عنوان رئیس دولت به مردم اعلام می کنم تحریم شکسته شده و اگر همه با هم متحد باشیم به زودی تحریم برداشته می شود؛ چرا که طرف مقابل می داند راهی جز اینکه به قانون، مقررات و تعهدات در برجام بازگردد وجود ندارد.
رئیس جمهور همچنین یادآور شد: امروز همه در دنیا یک صدا می گویند راهی جز اجرای برجام برای صلح و امنیت منطقه و جهان وجود ندارد. حالا در این میان شاید در گوشه ای صهیونیست ها چیزی بگویند که البته آنها کسی نیستند.
روحانی در بخش دیگری از صحبت های خود با اشاره به موضوع کرونا و تلاش برای مهار آن در کشور تاکید کرد: ما به راحتی می توانیم در ماه های پیش رو میلیون ها واکسن به کشور وارد کنیم و این واکسن ها تزریق شود. حتما اگر همه دست به دست هم بدهیم و دست بخش خصوصی را برای واردات واکسن باز بگذاریم تمام افرادی که بخاطر سن شان و بیماری های زمینه ای شان در خطر هستند واکسن خواهند زد. یعنی گروه یک، گروه دو و بخشی از گروه سه تا پایان تیر واکسن می زنند.
وی اضافه کرد: ان شاءالله واکسن داخلی هم به میدان می آید، واکسن خارجی هم آماده است و ما امیدواریم ده ها میلیون دوز واکسن در هفته های آینده در اختیار مردم مان قرار گیرد. ما در یک جا یک بیست میلیون و در یک جا یک 10 میلیون داریم و اگر همه دست به دست هم دهیم سریع وارد می شود. بانک مرکزی هم با وجود اینکه در تامین ارز مشکل دارد اما اعلام کرده است که در زمینه واکسن من بلادرنگ پول را پرداخت می کنم.
رئیس جمهور در ادامه تصریح کرد: بنابراین قولی که ما به مردم درباره کرونا و تحریم دادیم پای قولمان هستیم و تا امروز بوده ایم و تا روز آخر هم خواهیم بود. ما به مردم قول داده ایم که در این ماه های پایانی باقیمانده همچنان اهداف مان را دنبال می کنیم. هدف ما این است که تحریم را برداریم، کرونا را مهار کنیم، معیشت مردم بهتر شود و طرح های نیمه تمام را تا آنجا که می توانیم تکمیل و افتتاح کنیم.
وی با بیان اینکه بانک مرکزی وظیفه مهمی بر دوش دارد و کار بزرگی انجام می دهد عنوان کرد: این روزها که می بینید قیمت دلار کاهش پیدا می کند به معنای افزایش ارزش پول ملی و کاهش تورم است تا مردم راحت تر بتوانند اجناس مورد نیازشان را با قیمت عادلانه تر خریداری کنند. ما حرکتی را که این روزها شاهد هستیم در روزهای آینده هم این مسیر ادامه پیدا می کند و شاهد آن خواهیم بود.
رئیس جمهور در بخش دیگری از صحبت های خود به در پیش بودن روز قدس اشاره کرد و گفت: روز قدس یکی از افتخارات نظام جمهوری اسلامی و از وصایای حضرت امام است. زلزله علیه صهیونیست ها را در منطقه امام ایجاد کرد و صهیونیست ها از ابتدا علیه انقلاب، ملت ایران، امام، رهبری و رزمندگان کینه خاصی داشتند. خودشان هم گفته اند که انقلاب اسلامی یک زلزله در منطقه بود. در تاریخ هم اگر بگردیم از صهیونیست ها بدتر پیدا نمی کنیم. البته یک گروهی مثل داعش هم آمدند که آنها هم جلاد بودند.
روحانی افزود: صهیونیست ها از ابتدا خیلی تلاش کردند علیه ملت ایران فعالیت کنند و انقلاب و ملت ایران را سرنگون کنند. ریشه بسیاری از مشکلات ما هم همین صهیونیست ها هستند. بطور مثال در سال 93 برجام تمام شده و توافق نهایی شده بود اما صهیونیست ها و ارتجاع منطقه در اروپا سر آمریکا کلاه گذاشتند و گفتند چرا عجله می کنید، صبر کنید ما قیمت نفت را پایین می بریم و آن وقت هر چه بگویید ایران گوش می دهد. حتی نفت را از 110 دلار تا 25 دلار پایین آوردند و فشار آوردند که برجام به تاخیر افتاد و در سال 94 نهایی شد. وقتی هم برجام پیروز شد باز توطئه های بزرگی کردند تا آن را به هم بزنند.
روحانی با تاکید بر اینکه در سال 94 هیچ کس در دنیا عصبانی تر از صهیونیست ها نبود خاطرنشان کرد: در آن زمان همه دوستان ما در کشورهای منطقه از عراق و سوریه و افغانستان گرفته تا سایر دوستان مان مثل حزب الله به من تلفنی تبریک گفتند اما صهیونیست ها عصبانی و ناراحت بودند که چرا آمریکا قبول کرد و از همان زمان به دنبال توطئه رفتند و آن را ادامه دادند تا اینکه از طریق انتخابات آمریکا توانستند توطئه خود را عملی کنند و کار بزرگی کردند که ترامپ پیروز شد. چرا که می دانستند او ناشی است و سرش کلاه گذاشتند تا برجام را به هم بزنند.
رئیس جمهور ادامه داد: بعد از به هم زدن برجام فکر کردند همه چیز تمام شده و با تحریم و جنگ اقتصادی انقلاب ما تمام می شود. اینکه ترامپ می گفت ایران سه ماه بیشتر نمی ماند حرف صهیونیست ها بود. چرا که او این چیزها حالی اش نمی شد و می گفت ایران سه ماه بیشتر دوام نمی آورد. به همین دلیل می گویم مقاومت و صبر و اتحاد ملت ایران در این سه سال و نیم در تاریخ بی نظیر است. ملت یکصدا و مقاوم دست به دست هم دادند و در این جنگ اقتصادی پیروز شدند.
وی اضافه کرد: ما جنگ اقتصادی را شکست دادیم و آنها فهمیدند به اهدافشان نمی رسند. هدف اصلی آنها سرنگونی نظام و از بین بردن و تکه پاره کردن ایران بود اما به آن اهداف نرسیدند و هیچ وقت هم نمی رسند. از طرفی صهیونیست ها تلاش می کردند بین ما و کشورهای منطقه فاصله بیندازند. می دانید که چه تلاش هایی در مقابل کشورهای عربی منطقه کردند تا آنها از ما فاصله بگیرند ولی این توطئه آنها هم در حال شکست خوردن است.
روحانی با بیان اینکه امروز روز عزای صهیونیست ها در روز قدس 1400 است تاکید کرد: امروز هم جنگ اقتصادی که صهیونیست ها از طریق آمریکا راه انداختند و هم فاصله ای که می خواستند بین ایران و کشورهای منطقه به وجود بیاورند در مسیر شکست خوردن است و کشورهای منطقه دارند به این نتیجه می رسند که با ایران خوب باشند و حتی می گویند ما با برجام مشکلی نداریم. دو فتنه بزرگ صهیونیست ها به خاطر مقاومت ملت ایران در این سه سال و نیم امروز در حال شکست نهایی است. توطئه علیه ملت ایران در برجام و توطئه علیه روابط خوب ایران با همسایه ها هر دو در حال شکسته شدن است.
روحانی در ادامه عنوان کرد: مسیر هم برای پایان تحریم هموارتر است و امیدواریم طرف مقابل هر چه سریعتر در مقابل قانون سر فرود بیاورد. ما به کمتر از برجام راضی نمی شویم حتی اگر گوشه ای از آن ساییده شود قبول نداریم و حقوق ملت ایران در توافق باید بطور کامل به جا بیاید.
رئیس دولت دوازدهم همچنین بیان کرد: ان شاءالله با ادامه راه و مسیر دیپلماسی وزارت امور خارجه و کمک بقیه دستگاه ها که در کنار وزارت خارجه در وین هستند و کسانی که تلاش می کنند روابط بهتری در منطقه داشته باشیم به حول و قوه الهی موفق و پیروز خواهیم شد.
وی در بخش دیگری از صحبت های خود با آرزوی قبول طاعات مردم در شب های قدر و اشاره به وصایای امیرالمومنین (ع)، اظهار کرد: لحن امروز جامعه مورد پسند امیرالمومنین نیست و آنچه در روزنامه ها و فضای مجازی می بینیم مورد قبول نیست. ما باید در این شبها افراط و تفریط را کنار بگذاریم و عدالت، شفقت، دوستی و مهربانی را جایگزین کنیم. ما بعد از این شب ها باید یک جامعه متحد، دوست و برادر در کنار هم ببینیم. نباید با هر بهانه کوچکی مسائل را بزرگ کنیم و بذر کینه را نیفشانیم. همه ما برادر، مسلمان، ایرانی و تابع انقلاب هستیم و همه باید برای سرافرازی ایران تلاش کنیم.
رئیس دولت تدبیر و امید همچنین به گزارش روز یکشنبه سازمان برنامه و بودجه اشاره کرد و گفت: سال 99 یکی از سخت ترین سال های تاریخ ایران بود. فقط برای اینکه بدانید این سال چقدر سخت بوده باید بدانید که اتکای ما در بودجه به نفت و میعانات دو درصد و به نفت و فرآورده ها شش درصد بوده است. یعنی همه تکیه ما در بودجه به نفت هشت درصد بوده که این از زمان کشف نفت و ورود آن به اقتصاد ایران در تاریخ بی سابقه است که بودجه بدون اتکا به نفت اداره شود.
وی ادامه داد: آنها که دولت را مورد نقد قرار می دهند که اگر نقدشان درست باشد از آنها متشکریم به این نکات هم توجه کنند. ما در سال 99 با وجود بسته شدن مرزها و مشکلات صادرات و واردات و گردشگری و کسب و کار به خاطر کرونا در کنار تحریم ها اینگونه کشور را اداره کردیم. من دیدم در یکی از برنامه های صدا و سیما در اخبار کارشناسی می گفت که دولت هر زمان کم بیاورد از بودجه عمرانی بر می دارد و در بودجه جاری خرج می کند. البته ممکن است گاهی اینجور باشد اما ما در سال 99 به بودجه عمرانی خود بیش از مصوب عمل کردیم که این هم در تاریخ کم سابقه است. یعنی در سخت ترین سال کشور 88 هزار میلیارد تومان بودجه عمرانی بوده ولی آنچه ما به آن عمل کردیم 92 هزار میلیارد تومان بوده است. ما در بخش عمرانی بیشتر کار کردیم چون سال جهش تولید بود و می خواستیم به دستور مقام معظم رهبری عمل کنیم.
روحانی در ادامه خاطرنشان کرد: وقتی شرایط سخت تر می شود و تحریم و کرونا هم وجود دارد قاعدتا نباید بتوانیم به حقوق بگیران و بازنشستگان کمک کنیم اما با وجود اینها بیشترین کمک به حقوق بگیران و بازنشستگان در سال 99 شد. اگر بهمن 98 که آغاز کرونا بود را با اواسط 99 مقایسه کنیم. می بینیم که چقدر به حقوق کارمندها اضافه شده است. به حقوق آنها که از چهار میلیون تومان کمتر می گرفتند 53 درصد، به زیر شش میلیون 45 درصد و به بین شش تا 10 میلیون 34 درصد در سال 99 اضافه شده است.
وی با بیان اینکه در مورد بازنشستگان هم همین گونه بوده خاطرنشان کرد: درباره بازنشستگان هم همسان سازی انجام شد و هم مستمری اضافه شد، طبق گزارش تامین اجتماعی مستمری آنهایی که در سال 98 یک میلیون و 600 هزار تومان بوده در فروردین 1400 به چهار میلیون و 300 هزار تومان رسیده یعنی برای آنها که 30 سال خدمت بوده اند بیش از دو و نیم برابر حقوق شان اضافه شده و آنها که بین 20 سال خدمت داشته اند حقوق شان در فروردین 1400 سه میلیون و 900 هزار تومان شد. ما این اقدامات را نسبت به بازنشسته ها و کارمندها آن هم در سال بسیار سخت کرونایی و تحریمی انجام دادیم و البته برای سایر مردم هم تلاش کردیم.
رئیس جمهور در ادامه اظهار کرد: ما در سال 99 پول هایی به عنوان یارانه یا کمک معیشتی یا کمک ویژه برای کرونا پرداخت کردیم که در کنار هم مبلغ 108 هزار میلیارد تومان بوده که رقم بسیار بالایی است. به غیر از این وام هایی به مردم داده شد که بیش از 28 هزار میلیارد تومان بود. از طرفی 76 هزار میلیارد تومان وام برای کسب و کارهایی که در این مدت سختی بیشتری داشتند و یا مستاجرینی که در فشار بودند در نظر گرفته شد و نزدیک 30 هزار میلیارد تومان برای کرونا پرداخت شد. این یعنی بیش از 100 هزار میلیارد تومان آن هم در این سال سخت.
وی با بیان اینکه سهام عدالت هم در دو قسط 30 درصدی حدود 350 هزار میلیارد تومان پرداخت شده است، گفت: یعنی در مجموع 600 هزار میلیارد تومان وام، کمک های بلاعوض و سهام عدالت پرداخت شد که در تاریخ بی نظیر است و می توانید این را در سال های غیر تحریم و غیر کرونا حساب کنید. مثلا واگذاری سهام دولتی که بفروشیم 12 هزار میلیارد تومان بود که به جایش 35 هزار میلیارد سهام را فروختیم.
رئیس جمهور در پایان اظهار کرد: رشد اقتصادی در سال 99 در اکثر نقاط جهان منفی بود و برای ما هم در مجموع منفی بود اما در صنعت و کشاورزی حرکت بزرگی شده و در خدمات یک بخش دچار مشکل بود و در بخش دیگری تلاش شده تا زندگی مردم بچرخد، این آمارهایی که گفتم و این کار عظیم در سال 99 معنایش این نیست که همه مشکلات مردم حل شده اما به معنی این است که دولت در حد توان خود شبانه روز فکر و تلاش کرده و برای بهبود اوضاع مردم اقدامات مهمی انجام داده است.