|
|
امروز: پنجشنبه ۲۰ دی ۱۴۰۳ - ۱۲:۱۲
کد خبر: ۳۱۹۱۸۵
تاریخ انتشار: ۲۳ فروردين ۱۴۰۰ - ۱۵:۵۵
به علاوه در این مذاکرات هیچ گفت و گوی مستقیم و غیر مستقیم صورت نخواهد گرفت بلکه طرف گفت‌وگوی ایران، کشور‌های ۴+۱ است. آن‌ها هستند که باید اقدامات شان را از ایالات متحده به روش خودشان مطالبه کنند و عملکرد ایران روشن است.

باشگاه خبرنگاران جوان: ابوالفضل عمویی سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، در تشریح محتوای نشست امروز کمیسیون خود با حضور محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه با بیان اینکه حادثه نطنز همچنان در حال بررسی است، گفت: ارزیابی‌های اولیه حکایت می‌کند اقدامی جنایتکارانه از سوی تروریسم هسته‌ای است. در نتیجه می‌توانست به سطح‌هایی آسیب بزند هر چند نشت مواد رخ نداده، ولی با ایجاد خرابکاری در برق سایت هسته‌ای نطنز تلاش کردند برنامه هسته‌ای و روند غنی سازی جمهوری اسلامی ایران را تحت تاثیر قرار دهند.

وی توضیح داد: به گفته آقای ظریف واکنش ایران چنین است که اولاً غنی‌سازی هیچ وقت در ایران متوقف نخواهد شد و ثانیاً تلاش می‌کنیم این تهدید با جایگزینی سانتریفیوژ‌های جدیدتر و توان بالاتر نسبت سانتریفیوژ‌های نسل اول، به فرصت تبدیل شود.

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی اظهار کرد: در این جلسه وزیر امور خارجه با اشاره به روند کنونی سریع جابجایی قدرت در جهان و ایجاد شدن نظم بین‌المللی جدید در آینده گفت که چین به عنوان کشوری مهم در آینده بین المللی شناخته خواهد شد و ما باید روابطمان با آن‌ها فارغ از مواضع سایر کشورها، به صورت مستقل و پایدار تبدیل شود. این برنامه جامع همکاری که شامل دیدگاه‌های دو کشور برای توسعه همکاری هاست، به ایجاد روابط بلند مدت و پایدار کمک می‌کند.

وی ادامه داد: ظریف همچنین گزارشی از روند گفت‌وگو‌هایی که بین ایران و چین در سال‌های گذشته رخ داده تا به این سند برسد، ارائه داد. او درباره سفر موثر شین جین پینگ در سال ۹۴ به تهران پرداخت که به ارتقای همکاری‌های میان ایران و چین در سطح همکاری راهبردی در آن مقطع رسید و سند همکاری جامع دو کشور ارائه شد.

عمویی در زمینه مذاکرات هسته‌ای میان ایران و ۴+۱ که در وین جریان دارد، اظهار کرد: وزیر امور خارجه بیان کرد در حال حاضر ایده توافق گام به گام را نمی‌پذیریم بلکه هیچ گام میانی برای اجرای تعهدات آمریکا را نداریم؛ سیاست نظام برداشته شدن کلیه تحریم هاست و پس از آن هم راستی‌آزمایی لازم است در نتیجه در مذاکرات ما سه مسئله بحث می‌شود: نخست اینکه چه تحریم‌هایی باید رفع شود. دوم اینکه اقدامات ایران در بحث هسته‌ای چه خواهد بود و سوم هم چگونگی مکانیزم راستی آزمایی است.

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تصریح کرد: آقای ظریف تاکید کرد از دیدگاه ما اقدامات مربوط به ایران در برجام به صورت دقیق روشن شده، اما اقدامات طرف مقابل باید دقیق شناسایی شود.

وی یادآوری کرد: به علاوه در این مذاکرات هیچ گفت و گوی مستقیم و غیر مستقیم صورت نخواهد گرفت بلکه طرف گفت‌وگوی ایران، کشور‌های ۴+۱ است. آن‌ها هستند که باید اقدامات شان را از ایالات متحده به روش خودشان مطالبه کنند و عملکرد ایران روشن است.

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس اظهار کرد: در این نشست اعضای این کمیسیون و سایر نمایندگان حاضر دیدگاه‌های شان را بیان کردند و بر حفظ مواضع اصولی کشور در مذاکرات یعنی لغو تمام تحریم‌ها، راستی‌آزمایی دقیق پس از آن و سپس اقدام از سوی جمهوری اسلامی ایران تاکید داشتند.

عمویی افزود: نمایندگان بر اجرای دقیق قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها نیز تاکید کردند.

وی بیان کرد: در طرح دیدگاه‌های نمایندگان، وزیر امور خارجه پاسخ‌های خود را ارائه کرد و به موضوعاتی مانند سد کمال خان در افغانستان، مذاکرات خود در کشور‌های آسیایی و پیگیری مسئله زندانیان ایرانی در خارج کشور پرداخت.

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی یادآور شد: در این جلسه که به دلیل افزایش شیوع کرونا با حفظ دستورالعمل‌های بهداشتی و در محل مجلس مشروطه برگزار شد، ۳ مسئله برنامه جامع همکاری ایران و چین، روند مذاکرات ایران و ۴+۱ در وین و حادثه سایت هسته‌ای شهید احمدی روشن نطنز و واکنش‌های جمهوری اسلامی ایران مورد بحث قرار گرفت.

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین