|
|
امروز: سه‌شنبه ۰۶ آذر ۱۴۰۳ - ۱۱:۳۲
کد خبر: ۳۱۵۱۴۱
تاریخ انتشار: ۲۱ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۳:۵۴
محمدجواد ظریف، وزیر خارجه کشورمان نیز روز یکشنبه در گفت‌وگویی با فرید زکریا از سی‌ان‌ان با اشاره به اینکه جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا باید به همان توافقی بازگردد که ایران در سال ۲۰۱۵ با قدرت‌های جهانی به آن دست یافته، تاکید کرد که مذاکرات جدیدی بر سر توافق هسته‌ای شکل نخواهد گرفت.

وزیر امور خارجه آمریکا در گفت‌وگویی رویکردهای دولت جو بایدن درباره بازگشت به توافق هسته‌ای را تشریح کرد.

به گزارش شبکه سی. ان. ان، آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا در گفت‌وگویی با این شبکه در پاسخ به این سوال که رویکرد آمریکا نسبت به بازگشت به توافق هسته‌ای چه خواهد بود، گفت: رئیس جمهور (جو بایدن) به وضوح موضعش در این باره را بیان کرده است؛ اگر ایران به پایبندی به تعهداتش در توافق بازگردد، ما هم همین کار را خواهیم کرد و سپس تلاش خواهیم کرد با همکاری متحدانمان به توافقی طولانی مدت تر و مستحکم تر برسیم.

بلینکن ادامه داد که همچنین موضوعات دیگری را از جمله موشک‌های ایران و آن چه عملکرد ثبات زدای ایران در منطقه می‌خواند را مطرح خواهیم کرد. این ها هم باید مطرح شوند.

وی افزود: مشکلی که اکنون با آن مواجهیم این است که ایران در ماه های اخیر محدودیت ها را که به موجب توافق ایجاد شده بود، یکی پس از دیگری لغو کرده است. ما از توافق خارج شدیم. ایران تلاش کرد بسیاری از محدودیت ها در توافق را لغو کند و نتیجه این شده است که آن ها بیش از پیش به داشتن توان تولید مواد شکافت پذیر کافی برای یک سلاح هسته ای در کوتاه مدت، نزدیک شده اند. توافق به مدت یک سال این امر را به عقب انداخته بود اما اکنون طبق گزارش ها به سه یا چهار ماه رسیده است.
وزیر امور خارجه آمریکا در ادامه گفت: اولین چیزی که اهمیت دارد این است که ایران به پایبندی به تعهداتش بازگردد. اگر این کار را کنند، مسیر دیپلماسی باز می شود و ما مایلیم آن را طی کنیم.
بلینکن در پاسخ به این سوال که آیا ایران باید گام اول را در بازگشت به پایبندی به توافق هسته ای بردارد، اظهار کرد: این چیزی است که اظهارات رئیس‌جمهور درباره آن بسیار واضح بوده است. آن ها باید به پایبندی به توافق بازگردند و اگر این کار را کنند، ما هم دنبال انجام دادن همین کار خواهیم بود.
بر اساس این گزارش، اظهارات بلینکن درباره بازگشت ایران به پایبندی به توافق هسته ای به عنوان شرطی برای بازگشت آمریکا به این توافق در حالی مطرح می شود که مقام معظم رهبری به تازگی با اشاره به اظهارنظر مقام‌های اروپایی و آمریکایی درباره برجام و تحریم‌ها تأکید کردند: آمریکایی‌ها و اروپایی‌ها حق هیچ‌گونه شرط‌گذاری ندارند؛ زیرا تعهدات برجامی خود را نقض کردند و آن طرفی که باید شرط بگذارد جمهوری اسلامی است زیرا به تعهدات خود پایبند بود؛ بنابراین ایران هنگامی به تعهدات برجامی خود بازخواهد گشت که آمریکا همه تحریم‌ها را در عمل و نه در حرف یا بر روی کاغذ، لغو کند و این لغو تحریم‌ها مورد راستی‌آزمایی ایران قرار گیرد. این، سیاست قطعی و غیرقابل برگشت جمهوری اسلامی و مورد اتفاق همه مسئولان است و هیچکس از آن عدول نخواهد کرد.

محمدجواد ظریف، وزیر خارجه کشورمان نیز روز یکشنبه در گفت‌وگویی با فرید زکریا از سی‌ان‌ان با اشاره به اینکه جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا باید به همان توافقی بازگردد که ایران در سال ۲۰۱۵ با قدرت‌های جهانی به آن دست یافته، تاکید کرد که مذاکرات جدیدی بر سر توافق هسته‌ای شکل نخواهد گرفت.

ظریف بیان کرد که ایران هیچ‌گاه از توافق هسته‌ای خارج نشده و تنها در پی خروج دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور پیشین آمریکا از برجام تعهدات خود را کاهش داده است.

این دیپلمات ارشد ایران با تاکید بر خروج دونالد ترامپ از برجام گفت که بایدن باید به همان توافقی که پیش‌تر بر سر آن توافق شده بود، بازگردد.

دولت دونالد ترامپ رئیس جمهور پیشین آمریکا در سال ۲۰۱۸ با ناقص تلقی کردن توافق هسته ای از آن خارج شده و تحریم های متعددی را بر ایران اعمال کرد.
بایدن در وعده های انتخاباتی اش گفته بود «در صورت بازگشت ایران به پایبندی کامل به تعهدات هسته‌ای‌اش» آمریکا هم به توافق باز می گردد.

ایران در نتیجه خروج دولت دونالد ترامپ، رئیس جمهور پیشین آمریکا از توافق هسته ای در سال ۲۰۱۸، متحمل شدن تحریم های اقتصادی آمریکا و تعلل کشورهای اروپایی در عمل به تعهداتشان در زمینه کاهش تاثیر این تحریم ها و عادی سازی روابط اقتصادی با ایران، برخی تعهدات داوطلبانه اش در توافق هسته ای را کاهش داد.

البته به گفته مقامات ایران، این اقدامات در صورت پایبندی تمامی اعضای توافق به تعهداتشان، بازگشت پذیر است.


ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین